Μαρ 282014
 

Το ΕΣΡ τιμωρεί όποιον μεταδίδει το τραγούδι του Βασίλη Παπακωνσταντίνου «Όταν γυρίσω θα τους γα…σω», βασισμένο στα αυθεντικά λόγια του στρατηγού Γεώργιου Καραϊσκάκη, για την ταινία του Νίκου Καλογερόπουλου «Οι ιππείς της Πύλου».

Από την όμορφη Κυπαρισσία, όπου διαμένει μόνιμα τα τελευταία χρόνια σε έναν χώρο που έχει ανακαινίσει στο Τουριστικό, προκειμένου να τον λειτουργήσει σαν πολυχώρο πολιτισμού, ο ανατρεπτικός Νίκος Καλογερόπουλος στέλνει τα δικά του χαιρετίσματα στην εξουσία: «Εγώ τα έχω τραγουδήσει και τα έχω πει ξανά και ξανά και με το τραγούδι για τον Καραϊσκάκη, που το έχω γράψει από την ψυχή μου και δεν έχω ζητήσει καν δικαιώματα». Το γνωστό «Καραϊσκάκης», το «Άμα γυρίσω θα τους γα…σω», που έχει επιτύχει κάποια εκατομμύρια χτυπήματα, είχε τραγουδηθεί από τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου και φέρνει στο μυαλό τον αθυρόστομο ήρωα της Επανάστασης που δεν μάσαγε μπροστά στους κατακτητές.

«Ποιοι σύγχρονοι κατακτητές, καλέ; Δεν τους βλέπεις όλους αυτούς τους νενέκους, τους τροϊκανούς και τους Ευρωπαίους; Ένα μάτσο τεχνοκράτες χωρίς όραμα, ούτε ουσία. Μπροστά τους, ο Ζισκάρ ντ’ Εστέν και οι όμοιοί του φαντάζουν εξτρεμιστές».

πηγή

kara

  2 Σχόλια to “Το ΕΣΡ απαγόρευσε το τραγούδι του Καραϊσκάκη «Όταν γυρίσω θα τους γα…ίσω»”

  1. Η ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΟΤΙ Η ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΔΕΝ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΠΟΤΕ!

  2. πλατων εχεις δικιο αλλα επειδη αυτοι ολοι μεσα ειναι πουτανες τους αξιζει αυτο το τραγουδι του καραισκακη
    οταν γυρισω θα τους γαμισω και συμπληρωνω χωρις φοβο και παθος και επιταξαμενης κοντα ειναι οπου να ναι
    ερχετε ο καραισκακης και να ετοιμαζονται

...