Απρ 012015
 

544173-Zwangsanleihe_Griechenland

Αναγκαστικό Δάνειο του 1942: Ενα ντοκουμέντο/φωτογραφία. Της Γερμανίας!

Αναγκαστικό Δάνειο του 1942

Φωτογραφία γερμανικού υπολοίπου από τον φάκελο R 27320 σελίδα 114 (ύψος τελικού χρέους αναγκαστικού δανείου 1942/απόσπασμα) του πολιτικού αρχείου του ΥΠΕΞ Γερμανίας. 

………………………

http://http—ellinon-anava.pblogs.gr/2015/03/anagkastiko-daneio-toy-1942-ena-ntokoymento-fwtografia-ths-germa.html

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ( Νίκος Σάμιος )

η αντίστοιχη τιμή της (αγγλικής) χρυσής λίρας, μας επιτρέπει να παρατάξουμε το κάτωθι αποτέλεσμα.

Διαθέσιμο σύνολο δανείου για τις γερμανικές ένοπλες δυνάμεις ( Ντόιτσε Βέρμαχτ= γερμανικός στρατός ) 786,5 εκατ. ΡΜ*

Ελληνικές αποπληρωμές για έξοδα κατοχής 218,5 εκατ.ΡΜ* (1)

Γερμανική επιβάρυνση  568,0 εκατ. ΡΜ*

Γερμανικές επιστροφές 92,0 εκατ. ΡΜ*

Γερμανικό υπόλοιπο χρέους 476,0 εκατ, ΡΜ*

Αυτοί οι αριθμοί μπορούν να προσεγγίσουν το πραγματικό σύνολο υπολοίπου των ελληνικών παροχών και των γερμανικών δόσεων . Συμπερασματικά, το υπόλοιπο χρέους του ΡάΙχ προς την Ελλάδα θα ήταν σήμερα 476,0 ΡΜ*.

*ΡΜ είναι Ράιχς Μάρκ.

Τα 476 εκατ. έχουν σήμερα 500.000.000.000 αξία. σε € ή ….  170.375.000.000.000 σε δραχμές ….

………………………………………..

Σχόλιο Αλφειού: Εδώ λοιπόν, αγαπητοί συνελληνίδες και συνέλληνες, όπως βλέπετε, με τα δικά μας λεφτά μας σκότωσαν, μας κατέστρεψαν και μας χρέωσαν… “και γ@μημένοι και δαρμένοι”, όπως λέει η λαϊκή παροιμία… (1)  Ελληνικές αποπληρωμές για την γερμανική κατοχή 218,5 εκατ. ΡΜ* ( καταναλωτικά έξοδα του γερμανικού στρατού, εντός της Ελλάδας, τα οποία αφαίρεσαν από το δάνειο και χρέωσαν στην Ελλάδα )… !

Όμως γιατί να μένουν στο απυρόβλητο, από τότε και μέχρι σήμερα, όλα τα καθάρματα που συνεργάστηκαν με τους Γερμανούς; Όλοι οι δοσίλογοι και προδότες

Διαβάστε επίσης:

Γιατί 500 δισ. ευρώ μας χρωστάνε οι Γερμανοί από το κατοχικό δάνειο

 

Αυτός δεν είναι ο Βαρουφάκης, είναι ο γερμανός Steinbrück στην τηλεοπτική σειρά „Interview ohne Worte“…

  5 Σχόλια to “ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ. ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΜΟ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΟ ΔΑΝΕΙΟ ΤΟΥ 1942”

 1. Ωραίο, Νίκο. Αλλά θέλω να υπενθυμίσω ότι το πραγματικό χρέος της γερμανίας, τα 476 εκκατομιρια Ρειχσμαρκ(RM) είναι απλά ο ισολογισμός τον γερμανών.
  Σε ένα άλλο άρθρο είχα υπολογίσει με πια συναλλαγματική ισοτιμία μας επιβαλλαν το κατοχικό δάνειο.
  Γερμανι οικονομολογι το έχουν παραδέχτηκαν ότι οι κανονική ισοτιμία του 42 θα αύξανε το χρέος στην τριπλάσια έως τετραπλάσια τιμή . Δηλαδή, μιλάμε για 1,5 έως 2
  τρις Ρειχσμαρκ . Αυτά από τους γερμανούς δανειστές. Ίσως να είταν και σε μεγαλύτερο βάρος του ελληνικού δημοσίου.

  Το πρώτο στιχείο πριν το ισολογισμό λέει ξεκάθαρα ότι ο ισολογισμός γινόταν με βάση χρυσού και τοκίζεται ανάλογα.

  Την δεύτερη σειρά δεν την καταλαβαίνω ξεκάθαρα και ας υποθέσουμε ότι αυτός ο ισολογισμός έγινε ρεαλιστικός από έναν κατακτητή(μάλλον όχι, αφού είδη στο συνάλλαγμα μας την φέρανε).

  “Ελληνικές αποπληρωμές για την γερμανική κατοχή”

  Εμείς η καταλαμβούμενη, οποίη μας κλέβαν της περιουσίες, εκμεταλευόταν χώμα, μέταλλα, τροφή και ύδωρ, την υπολυποι υποδομή, και χρησιμοποιούσαν το ελληνικό έδαφος σαν βάση πληρώσαμε στους γερμανούς για αυτήν την παροχή υπηρεσιών και το αφαίρεσαν από τον ισολογισμό, ενώ έπρεπε να τα προσθέσουν ?!

  Εάν αυτή είχαν πλήρωση για το κωστό της κατοχής η διαμονής(όπως το παρουσιάζουν αυτή) δεν θα έπρεπε να γράφει γερμανικές αποπληρωμής για την γερμανική κατοχή ?

  Αυτός ο ισολογισμός απλά υπολογίζει το κατοχικό δάνειο, δεν έχει καμία δουλειά με αποζημιώσεις για υποδομές, κλοπές περιουσιών και τεχνουργημάτων , μετάλλων οι τον ιδιωτικών αποζημιώσεων.
  Πριν λίγα χρόνια μια γαλλική εφημερίδα είχε υπολήσει της αποζημιώσεις στα 575 δις και κάθε χρόνο αυξάνονται με τον τόκο και έχουν ξεπεράσει τα 600 δις εκτός ιδιωτικών αποζημιώσεων

 2. Σωστά τα λές, κάναμε αναβάθμιση στο κέίμενο,…

 3. Σορρυ, ήθελα να πω “θα αύξανε το χρέος στα 2 δις Ρειχσμαρκ και όχι τρις . Εάν η αποπληρωμή έγινε από πλευρά ελλάδας στους γερμανούς, γιατί μας επιβαλλαν το κατοχικό δάνειο για ωφελο της γερμανίας, μόνο το κατοχικό δάνειο θα υπολογίζεται στα 3-4 δις RM .
  Σε ιστορικούς ισολογισμούς του Β παγόσκιου πολέμου , η συναλλαγματική ισοτιμία δολλαρίου-RM κατά μέσω όρο το υπολόγισα είναι στο 1-2,5. Άσχετα εάν ο Morgenthau πρότεινε την υποβαθμίσει του μάρκου μετά πολέμου στα 1-10 έως 1-20, λόγου αποζημώσεων μετά πολέμου και υποδουλώσει της γερμανίας . Τα εμπορικά συναλλαγματα και dealz της γερμανίας τον χρονικών διαστημον από το 1939-1945 με αμερική και άλλων ευρωπαϊκών χώρων δίχνει ότι το μάρκο επέμενε αυστηρό.
  Δηλαδή, μιλάμε για το διεφθαρμένο κατοχικό δάνειο μόνο, οποίο αγγίζει τα 1,5 δις δολλάρια, οποίο έχει από το 1945 μια σταθερή ισοτιμία με χρυσό.
  ποιος ο λόγος να αναγνωρίζουμε ισολογισμούς από κατακτητές. Ήδη ο ισολογισμός δίχνει χειραγωγήσει για συνφερον τον γερμανών.
  Αλλά, όταν σε κυβερνούν ζιονιστάκια και προδότες έλληνες μην περιμένεις ρέστα.
  Τελευταία ακουστείκαν και διαφορετικά νούμερα αποζημώσεων της ελληνικής κυβέρνησης μετά πολέμου, από το 1946. Ξένα ΜΜΕ γράφανε για 15 δις δολλάρια στο σύνολο. Με τους τόκους φτάνει ένα τεράστιο ποσό.

 4. […] ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ. ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΜΟ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝ… […]

...