Δεκ 052014
 

10371928_316598571879647_4161177100536641546_nΣΥΜΠΑΝΤΙΚΗ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΗ -ΜΟΥΣΙΚΗ ΑΡΜΟΝΙΑ

Vasilis Theodoropoulos

ΠΡΙΝΣ 2.600 ΧΡΟΝΙΑ Ο “ΘΕΙΟΣ” ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ ΘΕΜΕΛΙΩΝΑΝ ΤΗΝ ΣΚΕΨΗ ΤΟΥΣ ΟΤΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΠΗΓΑΖΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΡΙΘΜΟΥΣ ( ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ) :
. « κατὰ δὴ τοὺς Πυθαγορικοὺς πρεσβευτέα τὰ τῶν ἀριθμῶν ὡς ἀρχὴ καὶ πηγὴ καὶ ῥίζα τῶν πάντων » .
ΘΕΜΕΛΙΩΣΑΝ ΕΠΙΣΗΣ ΤΗΝ ΑΡΜΟΝΙΚΗ ΣΧΕΣΗ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ ΩΣ ΜΟΥΣΙΚΗ ΕΚΦΡΑΣΗ. ΠΡΑΓΜΑΤΙ Η ΜΟΥΣΙΚΗ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ. ΕΤΣΙ Η ΕΚΦΡΑΣΗ ΚΑΙ Η ΟΜΟΡΦΙΑ ΤΩΝ ΑΡΜΟΝΙΚΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΥΣΙΚΗ.
. « τοὺς ἐν τοῖς ἀριθμοῖς ἁρμονικοὺς λόγους ἐννοῶν καὶ τὸ ἐν αὐτοῖς ἀκουστὸν ἀκούειν ἔλεγε τῆς ἁρμονίας » .
Η ΜΟΥΣΙΚΗ ΕΙΝΑΙ Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΟΥΡΑΝΙΑΣ ΑΡΜΟΝΙΑΣ. ΟΙ ΑΡΜΟΝΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ ΜΕΤΑΦΕΡΟΝΤΑΝ ΣΤΟΥΣ ΠΛΑΝΗΤΕΣ. ΟΙ ΠΛΑΝΗΤΕΣ ΚΑΘΩΣ ΠΕΡΙΣΤΡΕΦΟΝΤΑΙ ΠΑΡΑΓΟΥΝ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΜΟΥΣΙΚΟΥΣ ΗΧΟΥΣ:
. « Εστίν ουν η ουσία των πραγμάτων αρμονία και αριθμός σφαιρών στρεφομένων »!! .
ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΙΑΜΒΛΙΧΟ, ΣΤΟ « ΠΕΡΙ ΠΥΘΑΓΟΡΕΙΟΥ ΒΙΟΥ, 938 – 958 » , Ο ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩΝΤΑΣ ΚΑΠΟΙΟΝ ΑΡΡΗΤΟ ΚΑΙ ΔΥΣΚΟΛΟΝΟΗΤΟ ΘΕΪΚΟ ΤΡΟΠΟ, ΕΠΙΚΕΝΤΡΩΝΕ ΤΗΝ ΑΚΟΗ ΤΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΣΗΛΩΝΕ ΤΟΝ ΝΟΥ ΤΟΥ ΣΤΙΣ: 
. « μεταρσίαις» (υπερκόσμιες) «τοῦ κόσμου συμφωνίαις » .
Η ΥΠΕΡΚΟΣΜΙΑ ΑΥΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ, ΕΛΕΓΕ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ:
. « ἐξ ἀνομοίων μὲν καὶ ποικίλως διαφερόντων ῥοιζημάτων ταχῶν τε καὶ μεγεθῶν καὶ ἐποχήσεων » .
ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ ΕΝΑΡΜΟΝΙΣΘΕΙ ΜΕ ΚΑΠΟΙΑ ΜΟΥΣΙΚΗ ΔΙΑΤΑΞΗ, ΑΠΟΤΕΛΟΥΜΕΝΗ ΑΠΟ ΚΙΝΗΣΗ ΚΑΙ ΜΕΛΩΔΙΚΟΤΗΤΑ , ΠΕΡΙΣΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΠΟΙΚΙΛΟΜΟΡΦΗ ΩΡΑΙΟΤΗΤΑ. 
ΑΝ ΚΑΘΕ ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΕΚΠΕΜΠΕΙ ΜΟΥΣΙΚΗ (ΕΣ) ΝΟΤΑ (ΕΣ) ΟΙ ΕΚΠΟΜΠΕΣ ΠΛΑΝΗΤΩΝ ΣΧΗΜΑΤΙΖΟΥΝ ΣΥΓΧΟΡΔΙΕΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΩΝΤΑΣ ΜΙΑ ΑΝΥΠΕΡΒΛΗΤΗ, ΑΡΜΟΝΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ. !!!!!
ΕΙΝΑΙ ΠΙΘΑΝΟΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΓΡΑΦΕΙ ΩΣ ΠΛΑΝΗΤΙΚΟΙ ΗΧΟΙ. !!!!!!!!!

ΟΙ ΗΧΟΙ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ ΔΙΑ
http://youtu.be/e3fqE01YYWs
Η ΜΟΥΣΙΚΗ ΤΗΣ ΟΥΡΑΝΙΑΣ ΣΦΑΙΡΑΣ ΤΗΣ ΓΗΣ!
https://www.youtube.com/watch?v=_bnU6K1y468
Η ΜΟΥΣΙΚΗ ΤΗΣ ΟΥΡΑΝΙΑΣ ΣΦΑΙΡΑΣ ΤΟΥ ΠΛΟΥΤΩΝΑ!
http://youtu.be/4xpR4hyPSlE
Η ΜΟΥΣΙΚΗ ΤΗΣ ΟΥΡΑΝΙΑΣ ΣΦΑΙΡΑΣ ΤΟΥ ΟΥΡΑΝΟΥ!
http://youtu.be/EzQy9MsOMcE

………………………………………………………….

ΜΟΥΣΙΚΗ ΣΥΜΠΑΝ 3

ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ ΠΛΑΝΗΤΩΝ 1

ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ ΠΛΑΝΗΤΩΝ 2

  2 Σχόλια to “ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΗ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΗ -ΜΟΥΣΙΚΗ ΑΡΜΟΝΙΑ”

 1. Κύριε Θεοδωρόπουλε, με όλο το σεβασμό στο πρόσωπό σας,
  έχω να σας πώ ότι όταν κανείς εμπλέκεται σε τέτοια μονοπάτια Ελληνικής Νόησης (Πυθαγόρας κλπ.) πρέπει να δείχνει τεράστια προσοχή και να μην βιάζεται να βγάλει συμπεράσματα ή απλά να υιοθετεί λανθασμένες απόψεις κάποιων άλλων οι οποίες εδώ και αρκετά έτη διαδίδονται μέσω του διαδικτύου. Πόσο μάλλον όταν απευθύνεται σε πολλούς ανθρώπους. Εκεί υπάρχει τεράστια ευθύνη κι ό,τι συνεπάγεται αυτό. Είδατε τι συνέβη με τον εξ Αμερικής “διδάσκαλο” ειδικά όταν έλεγε ότι οι Ασσύριοι προέρχονται από τον αστέρα Α’ του Σειρίου… (Γέλως!!!) Ακόμη κι ένας μαθητής που γνωρίζει βασική Γραμματική θα γελούσε, πόσο μάλλον αν διαθέτει κάποιος βασικές γνώσεις αστρονομίας. Κι αυτό είναι μόνον ένα από τα τραγικά που ειπώθησαν…

  Στο συγκεκριμένο άρθρο λέτε:

  – Ο “ΘΕΙΟΣ” ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ ΘΕΜΕΛΙΩΝΑΝ ΤΗΝ ΣΚΕΨΗ ΤΟΥΣ ΟΤΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΠΗΓΑΖΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΡΙΘΜΟΥΣ (ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ): «κατὰ δὴ τοὺς Πυθαγορικοὺς πρεσβευτέα τὰ τῶν ἀριθμῶν ὡς ἀρχὴ καὶ πηγὴ καὶ ῥίζα τῶν πάντων»
  – Όταν ο Πυθαγόρας μιλά για Αριθμούς δεν εννοεί Μαθηματικά. Εννοεί Αριθμούς. Η έννοια των Μαθηματικών ως κάτι εφηρμοσμένο στις μέρες μας αποτελεί μία δομή η οποία είναι παράγωγο αυτού που εννοεί ο Πυθαγόρας. Οι Αριθμοί είναι το πάν. Ειδικά αν θυμηθούμε ποιά ήταν η προοπτική των Αρχαίων σχετικά με τον Αριθμό: “ΤΟ ΑΛΦΑΒΗΤΟ” !!! Και όχι φυσικά μιά προσευχούλα που κάποιοι υποστήριξαν… Σε μία στιγμή ο κος Λαμπράκης ανέφερε ότι το Ελληνικό Αλφάβητο είναι η “Γεννεσιουργός Αιτία”. 100% σωστό. Αλλά μέσα σε μία εβδομάδα το μετέτρεψε σε προσευχούλα. Μάλλον αυτό ταίριαζε πιό πολύ με τη μάζα που ακολουθεί…

  – «Εστίν ουν η ουσία των πραγμάτων αρμονία και αριθμός σφαιρών στρεφομένων»
  – Πού υπάρχει η λέξη “ουράνιος” σ’ αυτήν τη φράση; Πουθενά. Όλοι όσοι έχουν αναφερθεί εδώ, μιλάνε για ουράνιες σφαίρες δηλ. πλανήτες. τα άστρα (οι ήλιοι) δεν είναι ουράνιες σφαίρες; Ή μήπως δεν κινούνται; Ή μήπως δεν παράγουν ήχους; Βέβαια μας λένε “ήχους” αγνοώντας σε ποιό φάσμα συχνοτήτων ανήκουν αυτοί οι υποτιθέμενοι ήχοι. Είναι μέσα στο ακουστικό φάσμα οπότε και μόνον τότε μπορούν να ονομασθούν ήχοι ή όχι, άρα μιλάμε για κάτι άλλο; Κι έχει γεμίσει το διαδίκτυο με βιντεάκια και μουσικούλες της NASA. Έχει ηχογραφήσει η NASA τους ήχους από κάθε πλανήτη δηλ. με τη βοήθεια των Voyagers, τα οποία πέρασαν και από τον Πλούτωνα; Αφού ο ήχος για να υπάρξει χρειάζεται φορέα, δηλ. τα μόρια κάποιου ταλαντούμενου μέσου. Μεταξύ του πλανήτη και του σκάφους δεν μεσολαβεί αέρας ούτε κάποιο άλλο αέριο.
  Επίσης αναφέρετε μουσικές αρμονίες, συγχορδίες κλπ. ίσως μην έχοντας αίσθηση του τι σημαίνουν αυτά που λέτε. Γιατί οι μουσικούλες που ακούγονται 1ον. είναι τεχνητά επεξεργασμένες με τη βοήθεια ψηφιακών μέσων και 2ον. δεν παρατηρούνται μουσικές δομές που μπορεί πάνω τους να στηριχθεί η έννοια της αρμονίας που επικαλείσθε. Πόσο μάλλον αν ακούσει κανείς και το πρωτότυπο υλικό.

  Μήπως τελικά οι Σφαίρες του Πυθαγόρα δεν είναι πλανήτες; Πιστεύετε ότι ένας τέτοιος τεράστιος ΝΟΥΣ θα έλεγε κάτι τόσο παιδαριώδες;
  – «Εστίν ουν η ουσία των πραγμάτων…»
  “Ουσία των πραγμάτων, λέει”. Μήπως να κοιτάζαμε από την άλλη μεριά της πραγματικότητας; Εκεί που τα όρια του αισθητού και του μη αισθητού συγχέονται; Εκεί όπου ο μικρόσκοσμος των περιστρεφομένων κουάρκς μέσω της spin νοητικώς ενώνεται με τον μακρόκοσμο των περιστρεφομένων ουρανίων σωμάτων;
  Δηλαδή εκεί που μόνο ο Έλλην Νούς μπορεί να εισχωρήσει, αν πρώτα αυτό που λέμε Σύμπαν του ανοίξει την πόρτα;

  Ευχαριστώ.

 2. ΑΓΑΠΗΤΕ ΦΙΛΕ ΔΕΝ ΤΟ ΛΕΩ ΕΓΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΧΕΣΗ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ ΤΟΥ ΠΥΘΑΓΟΡΑ ΜΕ ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΑΛΛΑ Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΠΟΥ ΕΓΡΑΨΕ ΣΤΑ ΜΕΤΑ ΤΑ ΦΥΣΙΚΑ ΤΟΥ:
  «Οι πυθαγόρειοι αφοσιώθηκαν στα μαθηματικά και ήταν οι πρώτοι στην ανάπτυξη αυτής της επιστήμης. Μέσα από την μελέτη των μαθηματικών, πίστεψαν πως οι αρχές των μαθηματικών είναι οι αρχές όλων. Επειδή οι αριθμοί είναι κατά στη φύση πρώτοι, φαντάστηκαν ότι θα μπορούσαν να αναγνωρίσουν στους αριθμούς και στα παράγωγα, περισσότερο παρά το πυρ, στη γη και στο ύδωρ …; …;..και δεδομένου ότι φάνηκε σαφές ότι όλα τα άλλα πράγματα στη φύση διαμορφώθηκαν επάνω στους αριθμούς και ότι οι αριθμοί είναι τα τελευταία πράγματα σε ολόκληρο το φυσικό κόσμο και ολόκληρος ο κόσμος είναι μια αναλογία ή ένας αριθμός». Βασίλης Θεοδωρόπουλος https://www.facebook.com/vasilis.theodoropoulos.98

...