Το Ιράν θέτει τους όρους στις ΗΠΑ !!

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ
TASS : Αιμοδιψές Ισραήλ, επιθέσεις σε γείτονες, συνομιλίες: Δηλώσεις Ιρανού πρέσβη στη Ρωσσία Καζέμ Τζαλαλί.
Ο Καζέμ Τζαλαλί σημείωσε ότι η Τεχεράνη δεν αρνείται να διαπραγματευτεί, ωστόσο πρέπει να πληρούνται ορισμένες προϋποθέσεις.
Ο Ιρανός πρέσβης στη Ρωσσία Kazem Jalali
© AP Photo/ Alexander Zemlianichenko

Το Ιράν θα καταστρέψει εγκαταστάσεις σε αραβικές χώρες από τις οποίες εξαπολύονται επιθέσεις κατά του εδάφους της Ισλαμικής Δημοκρατίας, δήλωσε ο Ιρανός πρέσβης στη Ρωσσία Καζέμ Τζαλαλί.

Σημείωσε επίσης ότι η Τεχεράνη δεν αρνείται να διαπραγματευτεί, αλλά ότι πρέπει να πληρούνται ορισμένες προϋποθέσεις. Σύμφωνα με τον ίδιο, το Ιράν προειδοποιεί τις αραβικές χώρες ότι το Ισραήλ επιθυμεί αιματοχυσία σε όλη τη Μέση Ανατολή.

Το TASS συγκέντρωσε τις βασικές δηλώσεις του πρέσβη.

Ετοιμότητα για συνομιλίες

Το Ιράν δεν αρνείται να διαπραγματευτεί: «Φυσικά, δεν έχουμε εγκαταλείψει ποτέ το τραπέζι των διαπραγματεύσεων».

«Οι Αμερικανοί δεν τήρησαν δύο φορές τους όρους της συμφωνίας και δύο φορές εξαπέλυσαν επιθέσεις κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων».

 ➡ Για να επαναληφθούν οι συνομιλίες, πρέπει να πληρούνται ορισμένες προϋποθέσεις: «Αυτή τη φορά, δεν θα επαναλάβουμε το ίδιο λάθος. Εάν υπάρξουν διαπραγματεύσεις, θα υπάρχουν όροι».

 ➡ Πρώτον, «ο πόλεμος πρέπει να τελειώσει για να μην συμβεί για τρίτη φορά».

 ➡ «Όλες οι κυρώσεις κατά του Ιράν πρέπει να αρθούν. Και όλη η ζημιά που έχει προκληθεί στο Ιράν πρέπει να αποκατασταθεί.»

«Υπάρχουν φίλες χώρες που μιλούν για κατάπαυση του πυρός».

«Το Ιράν δεν αρνείται ποτέ να διαπραγματευτεί. Αλλά αυτές οι διαπραγματεύσεις πρέπει να παράγουν αποτελέσματα που συμβάλλουν στην ειρήνη στην περιοχή».

«Πιστεύουμε ότι αυτή τη φορά πρέπει να αντισταθούμε μέχρι τέλους. Πρέπει να κρατηθούμε, γιατί αυτός είναι ένας μοιραίος πόλεμος για ολόκληρο τον κόσμο».

Η επιθυμία του Ισραήλ για αιματοχυσία

Το Ιράν προειδοποιεί όλες τις αραβικές χώρες ότι το Ισραήλ επιθυμεί αιματοχυσία σε όλη τη Μέση Ανατολή: «Θα ήθελα να προειδοποιήσω όλα τα αραβικά έθνη, τους αδελφούς μας, τους ομοϊδεάτες μας και τους ομοπίστους μας – εσείς είστε οι επόμενοι. Το Ισραήλ έχει δείξει το πραγματικό του πρόσωπο. <…> Δεν θέλει ειρήνη ή ασφάλεια σε αυτήν την περιοχή. Θέλουν αιματοχυσία και να καταλάβουν όλη τη γη στη Μέση Ανατολή». ( σ.σ. : Εδώ να θυμίσουμε ότι ➡ Τους τα έλεγε ο Καντάφι “το τέλος σας πλησιάζει… ένας προς έναν” κι οι Άραβες γελούσαν (βίντεο) )

Το Ιράν έπληξε στόχους σε αραβικές χώρες

Το Ιράν θα καταστρέψει τους στόχους στις αραβικές χώρες που χρησιμοποιούνται για την εξαπόλυση επιθέσεων στο έδαφός του: «Παρέχουν στους Αμερικανούς ένα εφαλτήριο για να επιτίθενται και να επιτίθενται σε Ιρανούς πολίτες. Δεν μπορούμε να μείνουμε άπραγοι. Φυσικά, θα καταστρέψουμε τις τοποθεσίες από τις οποίες έχουμε δεχθεί επίθεση».

Η Τεχεράνη προειδοποίησε εκ των προτέρων όλες τις αραβικές χώρες και τους ηγέτες τους ότι δεν θα «μείνει άπραγη» όσο «επιθέσεις στο Ιράν πραγματοποιούνται από τα εδάφη ομοϊδεατών αραβικών κρατών».

Οι αμερικανικές δυνάμεις εγκαταλείπουν τις στρατιωτικές τους βάσεις σε αραβικές χώρες και εδρεύουν σε τοπικά ξενοδοχεία, από όπου σχεδιάζουν επιθέσεις στο Ιράν: «Ίσως αναρωτιέστε γιατί, εκτός από τις αμερικανικές στρατιωτικές βάσεις σε αραβικές χώρες, βάλλουμε και σε κάποιους άλλους στόχους. Μπορώ να εξηγήσω γιατί. Ο λόγος είναι ότι οι Αμερικανοί εγκαταλείπουν τις στρατιωτικές τους βάσεις και διαμένουν σε ορισμένα ξενοδοχεία, από όπου πολεμούν και σχεδιάζουν τον αγώνα τους εναντίον μας. Δεν μπορούμε να αγνοήσουμε αυτόν τον κίνδυνο».

Θύματα, καταστροφές

Οι επιθέσεις στο Ιράν σκότωσαν τον Ανώτατο Ηγέτη Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ και «έναν μεγάλο αριθμό στρατιωτικών διοικητών» της Ισλαμικής Δημοκρατίας.

Περίπου 70.000 άνθρωποι τραυματίστηκαν ως αποτέλεσμα των αμερικανικών και ισραηλινών επιθέσεων σε ιρανικό έδαφος: «Βλέπουμε ότι ένας μεγάλος αριθμός άλλων αμάχων έχει σκοτωθεί – 1.348 πολίτες έχουν πεθάνει μέχρι στιγμής, 70.000 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί και περίπου 206 μαθήτριες και μαθητές έχουν πεθάνει, 40 καθηγητές και φοιτητές έχουν πεθάνει και 19.000 αντικείμενα έχουν καταστραφεί από τις επιθέσεις. Πρόκειται κυρίως για πολιτικές κατασκευές μεταξύ αυτών. Και 16.000 συνηθισμένα κτίρια κατοικιών έχουν επίσης καταστραφεί. Κατέστρεψαν επίσης 1.647 εμπορικά κέντρα».

Οι τράπεζες έχουν επίσης καταστραφεί και τα ασθενοφόρα δέχονται χτυπήματα.

Διεθνές δίκαιο, παγκόσμια αντίδραση

Το διεθνές δίκαιο έχει «καταπατηθεί πλήρως» από την επιθετικότητα των ΗΠΑ και του Ισραήλ προς το Ιράν: «Αποφάσισαν να σκοτώσουν τον ηγέτη μας. Αυτό δεν πληροί κανένα πρότυπο – ούτε ηθικό ούτε διεθνές».

«Είναι λυπηρό να βλέπουμε τις παράξενες αντιδράσεις σε όλο τον κόσμο αντί για την καταδίκη του Ισραήλ και των ΗΠΑ».

………………………………………..

σ.σ. : Δεν ξέρουμε αν αληθεύει, αλλά είναι περίεργο το γεγονός ότι το Χ του Μασκ έθεσε σε αναστολή τον λογαριασμό https://x.com/inahassan3/status/2031187052616909262Μια ανάρτηση που την είδαμε αναδημοσιευμένη εδώ

[ Σαλαντίν στο Χ:
Οι όροι της εκεχειρίας του Ιράν μόλις έπεσαν και δεν παίζουν:

— Παράδοση του Νετανιάχου στο ΔΠΔ
— Απόσυρση στα σύνορα της 7ης Οκτωβρίου
— Ακύρωση του σχεδίου Τραμπ για τη Γάζα
— Άρση ΟΛΩΝ των κυρώσεων, επιστροφή παγωμένων κεφαλαίων
— Αναγνώριση των πυρηνικών δικαιωμάτων του Ιράν
— Έξοδος από τον Λίβανο, τη Συρία, την Υεμένη
— Εκκένωση ΟΛΩΝ των αμερικανικών βάσεων από αραβικό έδαφος
— Ο Τραμπ πρέπει να ζητήσει δημόσια συγγνώμη από τον Χαμενεΐ
— Αποζημίωση του Ιράν για κάθε κύρωση που επιβλήθηκε ποτέ
Στη συνέχεια, το τελείωσαν με: «Δεν είναι σπουδαίο θέμα για τον Θεό».
Αυτή δεν είναι λίστα εκεχειρίας. Αυτό είναι ένα έγγραφο παράδοσης που παραδόθηκε στον πιο ισχυρό στρατό στη γη.
Και το τρελό κομμάτι; Αφού τύφλωσαν το ραντάρ των ΗΠΑ, οπλοποίησαν το Ορμούζ και απέρριψαν κάθε έκκληση για εκεχειρία, μπορεί στην πραγματικότητα να έχουν την επιρροή να το εννοούν.

…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

What do you feel about this post?

0%
like

Like

0%
love

Love

0%
happy

Happy

0%
haha

Haha

0%
sad

Sad

0%
angry

Angry