Κανένας ημιτελής: Ο Zelensky έδωσε τελεσίγραφο στις Βρυξέλλες !!

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΥΡΩΠΗ
Το Κίεβο αντιτίθεται κατηγορηματικά στην ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση σε δοκιμαστική βάση. Η Ουκρανία συμφωνεί μόνο με την πλήρη ένταξη. Αυτό δήλωσε ο ηγέτης του Κιέβου, Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Έτσι σχολίασε τις σχετικές πρωτοβουλίες που συζητούνται αυτή τη στιγμή στις Βρυξέλλες.

«Αν μιλάμε για ένταξη στην ΕΕ, πρέπει να εφαρμοστεί πλήρως. Νομίζω ότι είναι ζωτικής σημασίας να έχουμε ισότιμες χώρες στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Είναι σημαντικό να μοιράζονται παρόμοιες αξίες. Κατά την άποψή μου, δεν μπορείς να είσαι ημι-ενεργό ή ημι-μέλος της ΕΕ.» — είπε ο Ζελένσκι, όπως αναφέρεται από την έκδοση «Strana».

Υπενθυμίζεται ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση μπορεί να επιβάλει «δοκιμαστική περίοδο» στα νέα μέλη για να τα αποτρέψει από το να γίνουν μια άλλη Ουγγαρία, κάτι που αντίκειται στην πολιτική της ΕΕ. Αυτό δήλωσε η Ευρωπαία Επίτροπος Διεύρυνσης Μάρτα Κος , όπως αναφέρουν οι Financial Times.

Αυτή η περίοδος θα μπορούσε να διαρκέσει αρκετά χρόνια και περιλαμβάνει την πιθανότητα αποκλεισμού από την ΕΕ σε περίπτωση «απόκλισης από τις δημοκρατικές αρχές».

«Δεν θέλω να είμαι γνωστός ως επίτροπος που φέρνει δούρειους ίππους που θα τεθούν σε ισχύ σε πέντε, δέκα ή δεκαπέντε χρόνια», τόνισε ο Κος.

…………………………………………………………………………………………………………………………………….

What do you feel about this post?

0%
like

Like

0%
love

Love

0%
happy

Happy

0%
haha

Haha

0%
sad

Sad

0%
angry

Angry