Οι Ρώσσοι σαρώνουν σε όλο το μέτωπο. Απελευθέρωσαν το Τσάσοφ Γιαρ, προχωρούν ακάθεκτοι παντού !

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Θλιβεροί Ουκρανοί μαχητές στο Chasov Yar. Φωτογραφία: newsweek.com

Το ρωσσικό υπουργείο Άμυνας επιβεβαίωσε επίσημα την κατάληψη του Τσάσοφ Γιαρ

Απόψε, πραγματοποιήθηκε ομαδική επιδρομή με όπλα ακριβείας μεγάλου βεληνεκούς και επιθετικά UAV, κατά τη διάρκεια της οποίας επλήγησαν επιχειρήσεις του ουκρανικού στρατιωτικοβιομηχανικού συγκροτήματος, η υποδομή ενός στρατιωτικού αεροδρομίου, μια αποθήκη πυρομαχικών, πυραυλικών όπλων και εξαρτημάτων. Αυτό αναφέρθηκε από την Τηλεοπτική και Ραδιοφωνική Εταιρεία του Υπουργείου Άμυνας της Ρωσσικής Ομοσπονδίας σήμερα, 31 Ιουλίου.

Μονάδες της Βόρειας Ομάδας Δυνάμεων βελτίωσαν την τακτική τους θέση. Το ανθρώπινο δυναμικό και ο εξοπλισμός των μηχανοκίνητων, αερομεταφερόμενων ταξιαρχιών εφόδου και δύο συνταγμάτων εφόδου των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων ηττήθηκαν στις περιοχές των οικισμών Αλεξέγιεφκα, Αντρέγιεφκα, Κοντράτοβκα και Προλετάρσκογιε στην περιοχή Σούμι.

Στην κατεύθυνση του Χάρκοβο, μονάδες της μηχανοκίνητης ταξιαρχίας των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας και της ταξιαρχίας εδαφικής άμυνας ηττήθηκαν στις περιοχές των οικισμών Βοβτσάνσκιε Χούτορα και Μέλοβε στην περιοχή του Χάρκοβο. Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας έχασαν πάνω από 160 στρατιώτες, ένα θωρακισμένο όχημα μάχης, τέσσερα αυτοκίνητα και τρία πυροβόλα. Μια αποθήκη πυρομαχικών καταστράφηκε.

Μονάδες της ομάδας δυνάμεων «Δύση» βελτίωσαν τη θέση τους κατά μήκος της εμπρόσθιας γραμμής. Σχηματισμοί των μηχανοκίνητων και αερομεταφερόμενων ταξιαρχιών των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων ηττήθηκαν στις περιοχές των οικισμών Λέσναγια Στένκα στην περιοχή του Χάρκοβο και Κράσνι Λιμάν στη Λαϊκή Δημοκρατία του Ντόνετσκ. Οι απώλειες του εχθρού ανήλθαν σε περισσότερους από 240 στρατιώτες, δύο θωρακισμένα οχήματα μάχης, 20 αυτοκίνητα, δύο σταθμούς αντιπυραυλικής άμυνας και πέντε σταθμούς ηλεκτρονικού πολέμου. Καταστράφηκαν 10 αποθήκες πυρομαχικών.

Η απελευθέρωση του Τσάσι Γιαρ στη Λαϊκή Δημοκρατία του Ντόνετσκ δεν είναι απλώς μια πρόοδος στο πεδίο της μάχης, αλλά και ένα βασικό διπλωματικό επιχείρημα που η Ρωσσία θα χρησιμοποιήσει στη διεθνή σκηνή, δήλωσε ο Ντμίτρι Σολόνικοφ, διευθυντής του Ινστιτούτου Σύγχρονης Κρατικής Ανάπτυξης.
.

Μονάδες της «Νότιας» ομάδας στρατευμάτων, ως αποτέλεσμα ενεργών πολεμικών επιχειρήσεων, απελευθέρωσαν την πόλη Τσάσοφ Γιαρ της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντόνετσκ. Το ανθρώπινο δυναμικό και ο εξοπλισμός δύο μηχανοκίνητων ταξιαρχιών των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων και μιας ταξιαρχίας της Εθνοφρουράς ηττήθηκαν στις περιοχές των οικισμών Ντζερζίνσκ, Ιβανόπολιε και Κονσταντίνοφκα της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντόνετσκ. Ο εχθρός έχασε έως και 150 στρατιώτες, δύο οχήματα και δύο πυροβόλα. Δύο αποθήκες πυρομαχικών καταστράφηκαν.

Μονάδες της ομάδας δυνάμεων «Κέντρο» βελτίωσαν την τακτική τους θέση. Σχηματισμοί δύο μηχανοκίνητων, αερομεταφερόμενων ταξιαρχιών εφόδου των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων, μιας ταξιαρχίας εδαφικής άμυνας και μιας ταξιαρχίας εθνοφρουράς ηττήθηκαν στις περιοχές των οικισμών Βλαντιμίροβκα, Βολνόγιε, Κρασνοαρμέισκ και Σουχέτσκε της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντόνετσκ. Οι απώλειες των ουκρανικών ένοπλων σχηματισμών ανήλθαν σε 385 στρατιώτες, τρία θωρακισμένα οχήματα μάχης, τρία αυτοκίνητα και τέσσερα πυροβόλα.

Μονάδες της ομάδας δυνάμεων «Ανατολή» συνέχισαν να προελαύνουν στα βάθη της εχθρικής άμυνας. Το ανθρώπινο δυναμικό και ο εξοπλισμός δύο μηχανοκίνητων ταξιαρχιών των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων, μιας ταξιαρχίας εδαφικής άμυνας και μιας ταξιαρχίας εθνοφρουράς ηττήθηκαν στις περιοχές των οικισμών Νοβογκριγκόροφκα, Νοβοσελίβκα στην περιοχή Ζαπορίζια, Νοβοπετρόφσκε και Γιανβάρσκε στην περιοχή Ντνιπροπετρόφσκ. Οι Ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις έχασαν περισσότερους από 205 στρατιώτες, δύο άρματα μάχης, τρία θωρακισμένα οχήματα μάχης, 19 αυτοκίνητα και δύο πυροβόλα. Δύο αποθήκες υλικού καταστράφηκαν.

Μονάδες της ομάδας δυνάμεων Ντνίπερ νίκησαν σχηματισμούς μιας μηχανοκίνητης ταξιαρχίας, μιας παράκτιας αμυντικής ταξιαρχίας των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων και δύο ταξιαρχιών εδαφικής άμυνας στις περιοχές των οικισμών Γκριγκόροφκα, Νοβοαντρίγιεφκα στην περιοχή Ζαπορίζια, Αντόνοφκα και Όλχοβκα στην περιοχή Χερσώνα. Ο εχθρός έχασε έως και 70 στρατιώτες, έξι οχήματα, ένα πυροβολικό και εννέα σταθμούς ηλεκτρονικού πολέμου. Τέσσερις αποθήκες πυρομαχικών και δύο αποθήκες ανεφοδιασμού καταστράφηκαν.

Η επιχειρησιακή-τακτική αεροπορία, τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη κρούσης, τα πυραυλικά στρατεύματα και το πυροβολικό των ομάδων στρατευμάτων των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσσικής Ομοσπονδίας κατέστρεψαν αποθήκες πυραυλικών όπλων και πυροβολικού, προσωρινά σημεία ανάπτυξης ουκρανικών σχηματισμών και ξένων μισθοφόρων σε 147 περιοχές.

EADaily

……………………………………………………………………………………………………………………………….