Οι ΗΠΑ θέλουν να χτυπήσουν όλη τη ρωσσική αλιεία

ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ

Φωτογραφία: Thomas Vogel / unsplash.com

Αμερικανοί γερουσιαστές του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος παρουσίασαν μια νέα αντιρωσσική πρόταση. Ο Dan Sullivan (R-Alaska) και η Susan Collins (R-Maine) θέλουν να απαγορεύσουν τα οικολογικά σήματα για τα ψάρια που αλιεύονται στη Ρωσσία. Λεπτομέρειες σήμερα, 10 Ιουλίου, αναφέρει το RBC, επικαλούμενο δικές του πηγές.

«Οι Ρεπουμπλικάνοι γερουσιαστές Dan Sullivan (από την Αλάσκα) και Susan Collins (από το Maine) έστειλαν μια επιστολή με τέτοιες απαιτήσεις στον Διευθύνοντα Σύμβουλο του Marine Stewardship Council, Rupert Howes, τον Απρίλιο του 2024». – γράφει η πηγή.

Μέχρι στιγμής, το Marine Stewardship Council δεν έχει αρχίσει να ανακαλεί τα πιστοποιητικά που εκδόθηκαν σε Ρώσσους ψαράδες. Η οργάνωση έδωσε επίσης τη δυνατότητα σε μεγάλες αλιευτικές εταιρείες, με ειδικό τρόπο και με αποκλειστικό καθεστώς, να ολοκληρώσουν την έκδοση νέων πιστοποιητικών, ώστε προϊόντα από τη Ρωσσία να διατίθενται στην παγκόσμια αγορά.

Την είδηση ​​αυτή σχολίασε και η Πανρωσσική Οργάνωση Αλιείας. Ο επικεφαλής της ένωσης, German Zverev , είπε ότι πολλές χώρες χρησιμοποιούν μη κρατικά συστήματα περιβαλλοντικής πιστοποίησης ως εργαλείο διαχείρισης και επηρεάζουν την αγορά. Ο ειδικός είναι σίγουρος ότι έως και το 20% των παγκόσμιων αλιευμάτων εμπίπτει στον κανονισμό τους.

EADaily

………………………………

[ Το Marine Stewardship Council ( MSC ) είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός (;) που στοχεύει να θέσει πρότυπα για βιώσιμη αλιεία . Τα αλιεία που επιθυμούν να αποδείξουν ότι είναι καλά διαχειριζόμενα και βιώσιμα σε σύγκριση με τα πρότυπα του MSC αξιολογούνται από μια ομάδα Φορέων Αξιολόγησης Συμμόρφωσης (CAB).

Η αποστολή του MSC είναι να χρησιμοποιεί το οικολογικό του σήμα , για το οποίο το MSC λαμβάνει δικαιώματα για την αδειοδότηση προϊόντων και το πρόγραμμα πιστοποίησης αλιείας για την αναγνώριση και επιβράβευση βιώσιμων αλιευτικών πρακτικών.

Η MSC έχει αντιμετωπίσει επικρίσεις στο παρελθόν, κυρίως με επίκεντρο τους στενούς δεσμούς της με τον αλιευτικό κλάδο και τη σύγκρουση συμφερόντων που απορρέει από τα δικαιώματα που έλαβε ο κλάδος για την ετικέτα πιστοποίησής του.

Το MSC ιδρύθηκε το 1996, εμπνευσμένο από την κατάρρευση της αλιείας μπακαλιάρου Grand Banks . Το 1999 έγινε ανεξάρτητη από τους ιδρυτικούς εταίρους της, το World Wide Fund for Nature (WWF) και τη Unilever. Η MSC έχει προσωπικό περίπου 140 ατόμων που κατανέμονται στα κεντρικά γραφεία στο Λονδίνο, περιφερειακά γραφεία στο Λονδίνο, το Σιάτλ, τη Σιγκαπούρη και το Σίδνεϊ και τοπικά γραφεία στο Εδιμβούργο, το Βερολίνο, τη Χάγη, το Παρίσι, το Κέιπ Τάουν, το Τόκιο, το Ρέικιαβικ και το περιοχή της Βαλτικής… ]

σ.σ. : Περιέργως, βλέπουμε μια ακόμη ΜΚΟ κάποιων αγγλοσάξωνων καρχαριών, που εμφανίστηκε στο City of London, να κάνει κουμάντο στα ψάρια του πλανήτη και χωρίς να είναι ψαράδες να αλιεύουν 29.300.000 ευρώ έσοδα το 2020 !!

Ερώτημα 1 : Αφού είναι Μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός … γιατί κερδίζουν ;;

Ερώτημα 2 : Από που κι ως που μια ΜΚΟ έγινε τροχονόμος στα ψάρια και κόβει κλήσεις αν δεν έχουν άδεια κυκλοφορίας με τη δικής σφραγίδα ;; 

Συμπέρασμα : Γελάνε και οι Γύλοι με την κατάντια του Ανθρώπου, που έγινε έρμαιο κάποιων μονόφθαλμων που κυβερνούν τους τυφλούς …

…………………………………………………………………………………………..