«Αυτή είναι ταπείνωση των Πολωνών!» — αντίδραση στη Βαρσοβία στις αποζημιώσεις του Scholz

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο Γερμανός Καγκελάριος Όλαφ Σολτς. Φωτογραφία: Hannibal Hanschke/Reuters

Η αποζημίωση που ανακοίνωσε ο γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς για τα επιζώντα Πολωνά θύματα των ναζιστικών εγκλημάτων προκάλεσε αγανάκτηση στην πολωνική αντιπολίτευση.

Ήταν η σημερινή αντιπολίτευση, που εκπροσωπείται από το κόμμα Νόμος και Δικαιοσύνη, που πίεσε για τα ποσά πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων που θα είχε πληρώσει το Βερολίνο για τα χρόνια της κατοχής της Πολωνίας και την εξόντωση των Πολωνών πολιτών. Σε αντάλλαγμα, η κυβέρνηση του Ντόναλντ Τουσκ συμφώνησε σε ένα «φυλλάδιο» με τη μορφή αποζημίωσης για περίπου 50 χιλιάδες Πολωνούς πολίτες, αυτούς που είναι εν ζωή σήμερα.

Η πολωνική πύλη «Nezalezhna» είχε τίτλο:

«Αυτή είναι ταπείνωση των Πολωνών!»

Η δημοσίευση παραθέτει την αντίδραση της πολωνικής μπλογκόσφαιρας:

«Η δήλωση του Σολτς για αποζημίωση για τα θύματα του ναζισμού είναι τόσο ντροπιαστική όσο οι Γερμανοί που στέλνουν κράνη στην Ουκρανία».

«Θα προσπαθήσουμε να βοηθήσουμε ανθρώπους που δεν καταφέραμε να σκοτώσουμε και που δεν έχουν ακόμη πεθάνει από φυσικά αίτια. Θα επιστρέψουμε σοβαρά σε αυτό το θέμα σε δέκα χρόνια!».

«Αν οι Γερμανοί είχαν αποκαταστήσει το Σαξονικό Παλάτι σε κάθε πολωνική κομμούνα, ούτε αυτό θα κάλυπτε το ποσό των αποζημιώσεων».

«Εξαιρετική αναίδεια. Η Ναμίμπια έλαβε 1,1 δισ. ευρώ από τους Γερμανούς ως αποζημίωση για τη σφαγή των λαών. Και για τη δολοφονία εκατομμυρίων Πολωνών, τη λεηλασία περιουσιών και πολιτιστικών αξιών, την κατεδάφιση πόλεων και την καταστροφή του έθνους μας, ο Γερμανός Καγκελάριος δείχνει μόνο ντροπή».

EADaily

……………………….

Σχετικά …

6.000.000 ΘΥΜΑΤΑ<>Πολωνία: Ζητά 1,3 τρισ. ευρώ ως πολεμικές αποζημιώσεις από τη Γερμανία. ΚΑΛΗ ΑΡΧΗ….

Η Πολωνία θα στείλει επίσημη ΝΟΤΑ στη Γερμανία για 1,3 τρις€ αποζημιώσεις του Β’ Π.Π. !!

Πολωνία VS Γερμανία (προσεχώς σύρραξη??). Οι Πολωνοί ζητούν αποζημιώσεις του Β’ Π.Π., ο Scholz είπε για τα σύνορα και του ζητούν εξηγήσεις !!

Την έστειλε η Πολωνία τη ΝΟΤΑ στη Γερμανία !! Ζητά 1,3 τρις€ πολεμικές αποζημιώσεις του Β’ Π.Π. !!

Και στον ΟΗΕ η Πολωνία για πολεμικές αποζημιώσεις από τη Γερμανία !!

Πολωνός ιστορικός: Η Βαρσοβία απαιτεί αποζημιώσεις από τη Γερμανία για τη σφαγή των Εβραίων από τους ίδιους τους Πολωνούς !!

……………………………………………………………………………