Ζαχάροβα: Ο Καναδάς έκρινε τους Ουκρανούς υπαίτιους για τη συντριβή του Boeing στο Ιράν.

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Στιγμιότυπο βίντεο

Μαρία Ζαχάροβα, 25 Ιουνίου

[ Ο Καναδάς έκρινε τις ουκρανικές δομές υπαίτιες για τη συντριβή του Boeing. Ποιο και ποιο, ρωτάτε;

Εξακολουθούμε να μιλάμε για την τραγωδία της 8ης Ιανουαρίου 2020, όταν, ως αποτέλεσμα ανθρώπινου λάθους, ένα αεροσκάφος της Ukraine International Airlines συνετρίβη κοντά στην Τεχεράνη.

Στη συνέχεια, οι Αμερικανοί, έχοντας σκοτώσει τον διοικητή της δύναμης Quds του Σώματος των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης του Ιράν, Qasem Soleimani, ο οποίος βρισκόταν στο Ιράκ, προκάλεσαν την Τεχεράνη να θέσει τις μονάδες σε επιφυλακή, γεγονός που οδήγησε στη μετατροπή του εναέριου χώρου πάνω από το Ιράν σε de facto «ναρκοπέδιο». Θύματα της τραγωδίας ήταν δεκάδες επιβάτες και το πλήρωμα του πλοίου, μεταξύ των οποίων 63 Καναδοί.

Και πρόσφατα στον Καναδά τελείωσε η δίκη για αυτή την υπόθεση.

Η ετυμηγορία είναι ότι ο αερομεταφορέας, Ukraine International Airlines (UIA), ευθύνεται για την τραγωδία, η οποία παραβίασε κατάφωρα τη Σύμβαση του Μόντρεαλ για την ενοποίηση ορισμένων κανόνων για τις διεθνείς αεροπορικές μεταφορές και επέτρεψε στο αεροσκάφος να πετάξει σε μια περιοχή που εμπίπτει η ταξινόμηση «ζώνης σύγκρουσης».

Πρέπει να πούμε ότι η Ukraine International Airlines δεν υπάρχει πλέον στην πραγματικότητα. Τώρα η εταιρεία, η οποία είναι υποχρεωμένη να πληρώσει 180 χιλιάδες δολάρια στις οικογένειες των θυμάτων της καταστροφής, ζητά πτώχευση στο οικονομικό δικαστήριο του Κιέβου. Πόσο συνεπές είναι όλα αυτά με το πνεύμα των φιλελεύθερων δημοκρατιών.

Δεν είναι η πρώτη φορά που το καθεστώς του Κιέβου παραβιάζει τις υποχρεώσεις του στον τομέα των αεροπορικών μεταφορών. Όπως έχει επανειλημμένα δηλώσει η ρωσική πλευρά και πολλοί ειδικοί, ήταν τα σοβαρά εγκλήματα των αρχών μετά το Μαϊντάν που οδήγησαν στην τραγωδία του μαλαισιανού Boeing το 2014.

Η Γενική Εισαγγελία της Ρωσίας σημείωσε: «Η Ουκρανία είναι πλήρως υπεύθυνη για τον θάνατο των επιβατών και των μελών του πληρώματος του αεροσκάφους Boeing-777 της Malaysia Airlines, καθώς και για την πρόκληση ταλαιπωρίας στους συγγενείς των θυμάτων, καθώς διέπραξε σοβαρό παραβίαση του άρθρου 2 («Δικαίωμα στη ζωή») της Ευρωπαϊκής Σύμβασης για την Προστασία των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και των Θεμελιωδών Ελευθεριών σε ουσιαστικές και Διαδικαστικές πτυχές, του άρθρου 3 («Απαγόρευση των βασανιστηρίων») της Σύμβασης στη διαδικαστική πτυχή σε σχέση με την παράλειψη λήψης μέτρων για το κλείσιμο του εναέριου χώρου της».

Μετά το 2014, το καθεστώς του Κιέβου μετέτρεψε τη χώρα του σε ένα πρότυπο αποτυχημένο κράτος για δισεκατομμύρια αγγλοσαξονικά, έναν κακοήθη σχηματισμό που αποτελεί απειλή για όλα τα έμβια όντα. Αν και, αν θυμάστε τον αριθμό των κατεδαφισμένων μνημείων και των βεβηλωμένων τάφων, και οι νεκροί.

Το καθεστώς του Κιέβου σκοτώνει πολίτες όπου κι αν βρίσκονται: σε αεροπλάνα, σε πλατείες, σε νοσοκομεία, σε παραλίες, σε σπίτια πολιτισμού.

Δεδομένης της χρεοκοπίας της UIA, είναι απίθανο να καταστεί δυνατή η επίτευξη αποζημίωσης. Θυμάμαι πόση προσπάθεια έκαναν οι Ρώσσοι διπλωμάτες για να καταβάλουν το Κίεβο, τότε νόμιμο, να πληρώσουν τους συγγενείς των θυμάτων του αεροσκάφους Tu-154 που καταρρίφθηκε από την ουκρανική αεράμυνα κατά τη διάρκεια άσκησης το 2001.

Από την άλλη, αφήστε τον Τριντό να φωνάξει το αγαπημένο του ναζιστικό σύνθημα «Δόξα στην Ουκρανία!». μια-δυο φορές, και ίσως στην άλλη άκρη, οι ήρωες της Bankova θα απαντήσουν με χρήματα. Αν και είναι επίσης απίθανο. ]

……………

…………………………………………………………………………………………