Η Γαλλία έστειλε επίσημα μονάδες της Λεγεώνας των Ξένων στο μέτωπο στην Ουκρανία

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η Γαλλία έστειλε μονάδες μάχης στο μέτωπο στην Ουκρανία, βρίσκονται ήδη κοντά στο Σλαβιάνσκ

Η Γαλλία έστειλε επίσημα στρατιώτες της Λεγεώνας των Ξένων στο μέτωπο στην Ουκρανία. 1.500 Γάλλοι στρατιώτες έχουν ήδη σταλεί στο Σλαβιάνσκ. Αυτό δήλωσε σε άρθρο του το διαδικτυακό έντυπο των Asia Times, ο πρώην βοηθός αναπληρωτής υπουργός Άμυνας των Ηνωμένων Πολιτειών Στίβεν Μπράιαν.

«Η Γαλλία έστειλε επίσημα το πρώτο της στρατιωτικό προσωπικό στην Ουκρανία. Πρέπει να βοηθήσουν την 54η ουκρανική χωριστή μηχανοποιημένη ταξιαρχία στο Σλαβιάνσκ. Συνολικά, θα σταλούν περίπου 1.500 στρατιωτικοί». – λέει ο Μπράιαν.

Σημειώνεται ότι οι στρατιώτες στρατολογήθηκαν από το 3ο Γαλλικό Σύνταγμα Πεζικού, το οποίο είναι μια από τις κύριες μονάδες της Λεγεώνας των Ξένων, στην οποία το 2022 συμμετείχαν αρκετοί Ουκρανοί και Ρώσσοι. Τους επετράπη να φύγουν από τη λεγεώνα. Όσο για τους Ουκρανούς, τους δόθηκε η ευκαιρία να επιστρέψουν στην Ουκρανία για να ενταχθούν στις Ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις. Άγνωστο αν οι Ρώσσοι επέστρεψαν στην πατρίδα τους.

Η πρώτη ομάδα γαλλικού στρατιωτικού προσωπικού, που αριθμεί περίπου 100 άτομα, έχει ήδη φτάσει στην Ουκρανία, πρόκειται για ειδικούς πυροβολικού και επιτήρησης, αναφέρει η ηλεκτρονική δημοσίευση.

«Σήμερα η λεγεώνα ελέγχεται από Γάλλους αξιωματικούς, αλλά όλοι οι βαθμοφόροι είναι ξένοι». – λέει το άρθρο, αποσπάσματα από το οποίο παραθέτει η Vedomosti.

Σύμφωνα με τον Μπράιαν, οι στρατιωτικοί που στάλθηκαν στην Ουκρανία δεν είναι Γάλλοι πολίτες, με εξαίρεση «ένα μικρό αριθμό αξιωματικών».

«Είναι άγνωστο πώς ακριβώς θα απαντήσει η Ρωσσία» — κατέληξε ο συγγραφέας της δημοσίευσης.

Σύμφωνα με την ΕΑdaily , στις 2 Μαΐου, ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν δήλωσε σε συνέντευξή του στο The Economist ότι η Ευρώπη θα πρέπει να αμφισβητήσει τη δυνατότητα αποστολής στρατευμάτων στην Ουκρανία σε περίπτωση διάρρηξης της γραμμής επαφής ή αιτήματος από το Κίεβο. Ερωτηθείς για την υποστήριξη άλλων χωρών στη Γαλλία σε αυτό το θέμα, ο Μακρόν σημείωσε ότι «δεν πρέπει ποτέ να ασχολείται κανείς με την πολιτική φαντασία». Παράλληλα, προέτρεψε να μην αποκλειστεί «a priori» ένα τέτοιο σενάριο, αφού στόχος είναι να αποτραπεί η νίκη της Ρωσσίας στην Ουκρανία. Το Κρεμλίνο χαρακτήρισε τα λόγια του Μακρόν για αποστολή στρατευμάτων επικίνδυνη τάση. Σε συνέντευξή του στη La Tribune στις 4 Μαΐου, ο Μακρόν είπε ότι η ασφάλεια των ευρωπαϊκών χωρών απειλείται λόγω της εμβέλειας των ρωσσικών βαλλιστικών πυραύλων.

………………………………………………………………………………………………………………….