Κορόιδα, ηλίθιοι, βλάκες της ΕΕ !! Οι ΗΠΑ αγοράζουν ρωσσικό πετρέλαιο, αέριο & ξυλεία !!

ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Απαγόρευση για άλλους, αλλά όχι για εμάς: Η Ουάσιγκτον θέλει πετρέλαιο από τη Ρωσσία και χαλαρώνει τις κυρώσεις

Ο Λευκός Οίκος έχει κινηθεί για να αποδυναμώσει το καθεστώς κυρώσεων που επιβλήθηκε σε αρκετές ρωσσικές τράπεζες. Λεπτομέρειες αναφέρει το τηλεγραφικό κανάλι «Χαρτοφυλάκιο του Γενικού Επιτελείου».

Τον κατάλογο των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων στη Ρωσσία δημοσίευσε το Υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ. Στεγάζει τις Otkritie, Sovcombank, Sberbank, VTB, Alfa-Bank και άλλες.

Το Υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ επέτρεψε τις συναλλαγές μέσω αυτών που ήταν απαραίτητες για την πληρωμή πετρελαίου, φυσικού αερίου και ξυλείας που προμηθεύονταν από τη Ρωσσία. Όμως αυτή η χαλάρωση είναι προσωρινή – μέχρι την 1η Νοεμβρίου 2024, με δυνατότητα περαιτέρω παράτασης.

Έτσι, η Ουάσιγκτον ακολουθεί και πάλι μια πολιτική αποκλειστικά για τα δικά της συμφέροντα – απαγορεύει σε ορισμένες χώρες και τράπεζες να συναλλάσσονται με τη Ρωσσία, αλλά όχι την ίδια.

ΕΑdaily

………………………………………………………………………………………………………