Έπαθαν σοκ !! Ένας Ιάπωνας κι ένας Γερμανός πήγαν στη Μαριούπολη για ρεπορτάζ !!

ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ

Αλφειός : Ακόμα περιμένουμε τον Μητσοτάκη να πάει να εγκαινιάσει το μαιευτήριο που υποσχέθηκε  😀 !! Τον Μάρτιο του 2022, ο πρωθυπουργός της Ελλάδας δήλωνε: «Θέλω να εκφράσω τον αποτροπιασμό μου για όσα συμβαίνουν στην Ουκρανία και δη στην Μαριούπολη, που έχει καταστεί σύμβολο αντίστασης. Γνωρίζετε το έντονο ενδιαφέρον μας, καθώς εκεί διαβιούν περισσότεροι από 100.000 Ουκρανοί πολίτες ελληνικής καταγωγής ( σ.σ. : Μητσοτάκη, είναι Ρώσσοι πολίτες πλέον, όπως ήταν πριν κατασκευαστεί μια “Ουκρανία” από τον Λένιν, ως διοικητική περιφέρεια της ΕΣΣΔ και καλό είναι να το εμπεδώσεις !! ). Η Ελληνική κυβέρνηση θα αναλάβει μετά το τέλος των εχθροπραξιών την ανακατασκευή του μαιευτηρίου στη Μαριούπολη, που βομβαρδίστηκε, ως ελάχιστη ένδειξη στήριξης». 😆  Οι εχθροπραξίες τελείωσαν εδώ κι έναν χρόνο, η Μαριούπολη γίνεται το στολίδι της Μαιώτιδος Λίμνης κι ακόμα δεν σε είδαμε να φτιάχνεις το μαιευτήριο !! 😆 Πήγες όμως κρυφά στην Οδησσό και λίγο έλειψε να τη φας στο κεφάλι !! 🙂 

Θαύμα θες, πάρε ένα…:Η αρχέγονη ιστορία των Ελλήνων του Πόντου!

……………

Ένας Ιάπωνας δημοσιογράφος έμεινε σε σοκ μετά από ένα ταξίδι στη Μαριούπολη.

Οι κάτοικοι της Μαριούπολης δεν αισθάνονται τον αντίκτυπο της σύγκρουσης στη ζωή στην πόλη, δήλωσε ο Iriya Itani, δημοσιογράφος της ιαπωνικής έκδοσης Daily Shincho .

“Όσο ο συγγραφέας βρισκόταν στη Μαριούπολη, η πόλη δέχτηκε δύο βομβαρδισμούς. Ωστόσο, οι κάτοικοι της Μαριούπολης εξακολουθούν να θεωρούν ότι η τρέχουσα κατάστασή τους είναι ειρηνική”, έγραψε.

Ο ίδιος ο Itani παρατήρησε έκπληκτος ότι τα καταστήματα της πόλης έχουν μια εντελώς ήρεμη ατμόσφαιρα και δεν υπάρχουν προβλήματα με τα προϊόντα.

Όπως σημειώνει το πρακτορείο RIA Novosti, ο Ιάπωνας συγγραφέας περίμενε να βρει πολλούς φιλο-Ουκρανούς πολίτες στην πόλη, αλλά παραδέχτηκε ότι οι προβλέψεις του ήταν εντελώς αβάσιμες. Αντίθετα, κάτοικοι της Μαριούπολης περιέγραψαν στον δημοσιογράφο επεισόδια βίας και εξευτελισμού από την πλευρά του ουκρανικού στρατού. Έτσι, σύμφωνα με μια γυναίκα, στρατιώτες των Ουκρανών Ενόπλων Δυνάμεων αρνήθηκαν να την αφήσουν να βγει από την πόλη με το άρρωστο παιδί της και απείλησαν να την πυροβολήσουν ανταποκρινόμενοι σε αιτήματα για φάρμακα.

«Η ίδια η σύγκρουση, φυσικά, συνεχίζεται, αλλά για τους κατοίκους της Μαριούπολης φαίνεται να έχει τελειώσει <…>», κατέληξε ο Ιάπωνας ανταποκριτής.

………….

Στα τέλη του Ιανουαρίου 2024, ο Γερμανός ρεπόρτερ του ZDF Korper έμεινε έκπληκτος από τον ρυθμό αποκατάστασης της Μαριούπολης, ανέφερε το RIA Novosti

“Βλέπουμε ότι η αποκατάσταση βρίσκεται σε εξέλιξη. Δρόμοι, σχολεία, κατοικημένες περιοχές χτίζονται. Όλα πάνε πολύ γρήγορα. <…> Οι άνθρωποι που ζουν εδώ <…> είναι φιλορώσσοι”, σημείωσε. (σ.σ. : Είναι Ρώσσοι και Έλληνες, λέμε εμείς)

Όταν ο Korper έφτασε στη Μαριούπολη, εντυπωσιάστηκε από το γεγονός ότι η ζωή στην πόλη συνεχιζόταν κανονικά, όλα λειτουργούσαν κανονικά. «Αυτή η πόλη λειτουργεί πλήρως», κατέληξε ο δημοσιογράφος.

…………

“Είμαστε κάπου 100.000 Έλληνες της Μαριούπολης. Μην πυροβολείτε τους δικούς σας” (βίντεο) … Στον Μητσοτάκη τα λένε;

…………

Δείτε τη νέα Μαριούπολη , εδώ , εδώ , εδώ , εδώ , εδώ , εδώ , εδώ , εδώ , εδώ , εδώ ,

…………

“20 Days in Mariupol”. Η Μαριάννα και το “Όσκαρ” προπαγάνδας !! Οι ίδιοι σκηνοθέτες ήταν και στο Euromaidan (βίντεο) !!

Κάθε χρόνο στα σχολεία στην Ουκρανία: “ζούμε για να δηλητηριάσουμε και να σκοτώσουμε Μοσχοβίτες” (vid)

On the Edge of the Abyss” (Στην άκρη της αβύσσου) . Το τρέιλερ ενός ντοκυμαντέρ που καταρρίπτει τα ψέματα που μας λένε εδώ και χρόνια οι δυτικοί προπαγανδιστές.

……

Το τρέιλερ για το πολυαναμενόμενο ντοκιμαντέρ «Battle of Mariupol» – «Μάχη της Μαριούπολης»

……………………………………………………………………………………………………..