Σιβυλλική δήλωση του Βούτσιτς: “Τι τελευταίες 48 ώρες” λάβαμε ειδήσεις που απειλούν τα ζωτικά εθνικά συμφέροντα της Σερβίας

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Πρόεδρος της Σερβίας Aleksandar Vucic - RIA Novosti, 1920, 27/03/2024
© AP Photo/Darko Vojinovic Ο πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς. Φωτογραφία αρχείου

Βούτσιτς: Η Σερβία αντιμετωπίζει απειλή για ζωτικά εθνικά συμφέροντα

Στο εγγύς μέλλον, η Σερβία θα αντιμετωπίσει απειλή για τα εθνικά της συμφέροντα, δημοσίευσε μια τέτοια προειδοποίηση στη σελίδα του στο Instagram* ο πρόεδρος της χώρας Αλεξάνταρ Βούτσιτς.
.
Τώρα δεν είναι εύκολο για μένα να πω ποιες ειδήσεις λάβαμε τις τελευταίες 48 ώρες. Απειλούν άμεσα τα ζωτικά εθνικά συμφέροντα της Σερβίας και της Δημοκρατίας της Σερβίας . Τις επόμενες ημέρες, θα εξοικειώσω τον λαό της Σερβίας με όλα τα προκλήσεις που βρίσκονται μπροστά μας. Θα είναι δύσκολο όσο ποτέ άλλοτε», έγραψε.
.
Ο Βούτσιτς δεν εξήγησε τι ακριβώς αποτελεί κίνδυνο για τη Σερβία.
.
Όπως αναφέρει ο βοσνιακός ραδιοφωνικός σταθμός Radio Sarajevo, ο πρόεδρος θα μπορούσε να αναφέρεται στην απόφαση του Ύπατου Εκπροσώπου στη Β-Ε, Κρίστιαν Σμιντ, να τροποποιήσει την εκλογική νομοθεσία της Βοσνίας και Ερζεγοβίνης . Σύμφωνα με μια άλλη εκδοχή των δημοσιογράφων, ο Βούτσιτς θα μπορούσε να είχε λάβει πληροφορίες σχετικά με την ένταξη του Κοσσυφοπεδίου στο Συμβούλιο της Ευρώπης .
.
Ο Christian Schmidt έχει επανειλημμένα δυσαρεστήσει τους εκπροσώπους της Δημοκρατίας Σέρπσκα στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη. Οι Σέρβοι δεν αναγνωρίζουν την εξουσία του Ύπατου Εκπροσώπου, επισημαίνοντας την έλλειψη άδειας του Σμιτ από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ . Την Τρίτη, ο επικεφαλής της Δημοκρατίας Σέρπσκα, Μίλοραντ Ντόντικ, αρνήθηκε να δεχτεί τις τροπολογίες του Ύπατου Εκπροσώπου στην εκλογική νομοθεσία.
…………………………………………………………………………………………………..