Γερμανικό Κοινοβούλιο, ΖάΧρα Βάγκενκνεχτ» (BSW): Η Ευρώπη υπνοβατεί προς τον πόλεμο

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ Η ΓΩΝΙΑ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΣΑΜΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Κερδισμένη» εμφανίζεται η νεοσύστατη «Συμμαχία της Ζάχρα Βάγκενκνεχτ» (BSW).

ΓΙΑ …ΧΑΣΟΥΡΑΣ Ο ΣΟΛΤΣ :Το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SPD) συγκεντρώνει  με το ζόρι μόλις 9%

ΠΩΣ ΤΑ ΓΡΑΦΟΥΝ…Σημαντικές απώλειες σε ποσοστά στην τελευταία δημοσκόπηση ενόψει των κρατιδιακών εκλογών του Σεπτεμβρίου καταγράφει η ακροδεξιά Εναλλακτική για την Γερμανία (AfD) παρότι παραμένει το ισχυρότερο κόμμα στη Θουριγγία. «Κερδισμένη» εμφανίζεται η νεοσύστατη «Συμμαχία της ➡ Ζά χρα Βάγκενκνεχτ» (BSW).

Ειδικότερα, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Ινστιτούτου Infratest-dimap για λογαριασμό του δημόσιου δικτύου MDR, η AfD προηγείται με 29%, με απώλεια πέντε μονάδων από την προηγούμενη δημοσκόπηση, τον περασμένο Ιούλιο. Ακολουθεί το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα (CDU) με 20% (-1) και στην τρίτη θέση βρίσκεται η Αριστερά με 16%, η οποία χάνει τέσσερις μονάδες, καθώς πλήττεται ιδιαίτερα από την αποχώρηση της Ζάχρα Βάγκενκνεχτ, η Συμμαχία της οποίας βρίσκεται στο 15%, λίγες εβδομάδες μετά την σύστασή της.

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ➡  Το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SPD) συγκεντρώνει 9% (-1), ενώ οι Πράσινοι παραμένουν στο όριο του 5%. Το Κόμμα των Φιλελευθέρων (FPD) περιορίζεται στο 3%. Με αυτά τα δεδομένα, ο σχηματισμός κυβέρνησης εκτιμάται ότι θα είναι ιδιαίτερα περίπλοκη υπόθεση. Στην ίδια δημοσκόπηση, το 37% δηλώνει ότι θα ήθελε την AfD στον κυβερνητικό συνασπισμό, ενώ το 57% εκφράζει αντίθετη άποψη.

Επεξεργασία κειμένου απο την ΠΗΓΗ