«Μιλάει το ναζιστικό παρελθόν»: Η ομιλία της Bärbock στο Σεράγεβο προκάλεσε σκάνδαλο

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο ηγέτης του Σερβικού Σοσιαλιστικού Κινήματος Αλεξάντερ Βουλίν. Εικονογράφηση: n1info.r

Η Γερμανίδα υπουργός Εξωτερικών Annalena Bärbock, μιλώντας κατά τη διάρκεια μιας πρόσφατης επίσκεψης στο Σεράγεβο, μάλλον αντέγραψε την ομιλία του ναζί παππού της, είπε ο πρώην επικεφαλής της Σερβικής Υπηρεσίας Ασφάλειας και Πληροφοριών (κατασκοπεία), νυν αρχηγός του Σοσιαλιστικού Κινήματος, Alexander Vulin.

Τα λόγια του Vulin παρατίθενται από τους Sarajevo Times:

«Όταν η Bärbock διακηρύσσει την υπεράσπιση της ευρωπαϊκής ιδέας στο Σεράγεβο πριν από τριάντα χρόνια (κατά τη διάρκεια της κατάρρευσης της Γιουγκοσλαβίας) και ότι η καρδιά της Ευρώπης χτυπά στο Κίεβο σήμερα όπως στο Σεράγεβο το 1990, τότε είναι σαφές ότι εμείς οι Σέρβοι βρισκόμαστε για την ΕΕ σε τέτοια μια θέση στην ίδια θέση με τη Ρωσσία».

Στο πλαίσιο των επιθέσεων της Bärbock στη Ρωσσία, ο πρώην επικεφαλής της σερβικής υπηρεσίας πληροφοριών θυμήθηκε το ναζιστικό παρελθόν της οικογένειας Bärbock. Ας θυμηθούμε ότι στις αρχές Φεβρουαρίου, η γερμανική ταμπλόιντ Bild δημοσίευσε ένα άρθρο στο οποίο ισχυριζόταν ότι ο παππούς της σημερινής επικεφαλής του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών, Waldemar Bärbock, ήταν «απόλυτος Ναζί» .

«Ένα πράγμα που παραμένει ασαφές είναι αν η Μπάερμποκ έγραψε αυτή την ομιλία η ίδια ή αν αντέγραψε την ομιλία του παππού της, του ένθερμου Ναζί Βαλντεμάρ, την οποία εξέφρασε όταν έλαβε το Τάγμα της Στρατιωτικής Αξίας το 1944. Εφόσον ο παππούς των Ναζί «υπερασπίστηκε» την Ευρώπη από την ΕΣΣΔ, δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι και η εγγονή του «υπερασπίζεται» την Ευρώπη από τους Σέρβους και τους Ρώσσους, ακόμη κι όταν δεν της επιτίθενται». — συνόψισε ο Alexander Vulin.

Ο ναζισμός βγαίνει από την κρυψώνα στη Γερμανία …

Κατά την επίσκεψή της στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη, η Μπάρμποκ εξέφρασε την ελπίδα ότι η βαλκανική χώρα θα μπορέσει σύντομα να ξεκινήσει ενταξιακές διαπραγματεύσεις στην ΕΕ. Παράλληλα, η επικεφαλής του υπουργείου Εξωτερικών τόνισε ότι θα ήθελε το κράτος να ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση «ως ενιαίο σύνολο».

«Θα ονομάσουμε ξεκάθαρα και θα ντροπιάζουμε οποιεσδήποτε διχαστικές φαντασιώσεις που θα βάλουν εμπόδια στο δρόμο του λαού της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης προς την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση». – δήλωσε ο Μπέρμποκ με έναν υπαινιγμό των Σέρβων που κατοικούν στη χώρα.

Πηγή

……………………………………………………………………………………………………………