Το μεγάλο ΓΙΑΤΙ της ήττας των συμμαχικών δυνάμεων στο Αφγανιστάν

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ Η ΓΩΝΙΑ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΣΑΜΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η γερμανική Μπούντεσταγκ (Κοινοβούλιο)  ξεκίνησε μια εξεταστική επιτροπή ( ➡ Enquete-Kommission η οποία ερεύνησε την αποτυχία με αποχώρηση των γερμανικών στρατευμάτων από το Αφγανιστάν τον Ιούνιο του 2021 και την σε αποτυχημένη εκκένωση των τοπικών παραγόντων.

Εν μέσω της εσπευσμένης απόσυρσης της Bundeswehr -όπως και όλων των άλλων δυτικών- στρατευμάτων από την Καμπούλ το καλοκαίρι του 2021, πολλοί τοπικοί πράκτορες που είχαν συνεργαστεί με τη Γερμανία και κινδύνευαν έτσι να γίνουν στόχος των Ταλιμπάν έμειναν πίσω κατά τη διάρκεια της αποστολής εκκένωσης.

Η επιτροπή -όπως αναφέρουν όλα τα γερμανικά ΜΜΕ-έριξε φως στην υπόθεση με το προσωρινό πόρισμα  ότι έχει αποτύχει πλήρως η αποστολή στο Αφγανιστάν. Πρόκειται για την πρώτη αποτυχημένη αποστολή γερμανικών στρατευμάτων της μεταπολεμικής Γερμανίας. Πολλοί γερμανοί φαντάροι σκοτώθηκαν και οι βαριά τραυματισμένοι γερμανοί που πάσχουν με μεταπολεμικό σύνδρομο κατηγορούν ευθέως την Γερμανία ότι η αποστολή δεν είχε κανένα πολιτικό νόημα ή κέρδος και θέτουν μία απλή ερώτηση: ΓΙΑΤΙ;