Αγροτικός πόλεμος !! Οι Πολωνοί αγρότες αποκλείουν τα σύνορα και η Ουκρανία επιβάλει εμπάργκο στα προϊόντα της Πολωνίας !!

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Οι Πολωνοί αγρότες ετοιμάζουν πλήρη αποκλεισμό των ουκρανικών συνόρων στις 20 Φεβρουαρίου.
σ.σ. : Η φτώχεια φέρνει γκρίνια !! Τρώγονται σαν τα σκυλιά και τρέμουν τα φτηνά ουκρανικά αγροτικά προϊόντα ! Όμως κανείς δεν μιλάει για τα ραδιενεργά κατάλοιπα στο έδαφος της Ουκρανίας, μετά την πυρηνική καταστροφή του Τσέρνομπιλ !! Κανείς δεν αναφέρει ότι τα αγροτικά προϊόντα της Ουκρανίας είναι τίγκα στη ραδιενέργεια !!
.
Τέλος πάντων, το θέμα είναι ότι ο πόλεμος καλά κρατεί !!
……………………….
Παραφροσύνη. Η Πολωνία προειδοποίησε για θανατηφόρο πλήγμα από την Ουκρανία

Μίλερ: Η ένταξη της Ουκρανίας στην ΕΕ θα είναι μοιραία για τους Πολωνούς αγρότες

Ο πρώην πρωθυπουργός της Πολωνίας και Ευρωπαίος βουλευτής Λέζεκ Μίλερ φοβάται την πιθανή ένταξη της Ουκρανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, καθώς αυτό απειλεί τη Βαρσοβία με ζημιές. Αυτό δήλωσε σε συνέντευξή του στο Fakt .
.
«Η πολωνική γεωργία θα δεχθεί ένα πολύ οδυνηρό, ακόμη και θανατηφόρο πλήγμα», πιστεύει ο πρώην πρωθυπουργός.
.
Ο Μίλερ χαρακτήρισε τρέλα την κατάσταση στα Πολωνο-Ουκρανικά σύνορα. Σύμφωνα με τον ίδιο, το να βοηθάμε τους Ουκρανούς με εξοπλισμό και όπλα είναι ένα πράγμα, αλλά πρέπει επίσης να σκεφτούμε την πολωνική γεωργία.
.
Επιπλέον, η ένταξη της Ουκρανίας είναι γεμάτη προβλήματα για ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση, πιστεύει ο Μίλερ.
.
«Φανταστείτε τι θα συμβεί εάν το Κίεβο ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση και δεν υπάρχει τρόπος να ελεγχθεί και να ρυθμιστεί η εισροή αγαθών. <…> Γιατί κανείς δεν θα είναι σε θέση να ανταγωνιστεί τα προϊόντα τους», προειδοποίησε.
Ο ευρωβουλευτής θεωρεί ότι η κοινή γνώμη ότι η ουκρανική γεωργία είναι παρόμοια με την πολωνική γεωργία είναι θεμελιωδώς εσφαλμένη. Έτσι, η έκταση ενός μέσου αγροκτήματος στην Πολωνία είναι περίπου 11 εκτάρια, ενώ οι ουκρανικές γεωργικές επιχειρήσεις είναι πολύ μεγαλύτερες – 600, 700 και ακόμη και 800 χιλιάδες εκτάρια, σημείωσε.
.
“Πώς είναι δυνατόν να ανταγωνιστεί κανείς αυτό επί ίσοις όροις; Είναι απλώς μη ρεαλιστικό!” — αγανάκτησε ο πολιτικός.
.
Εάν το Κίεβο θέλει να γίνει μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, πρέπει να συνηθίσει στο γεγονός ότι δεν θα έχει παραχωρήσεις ή οφέλη, κατέληξε ο Μίλερ. Πηγή
…………………………..
Η Ουκρανία ενδέχεται να επιβάλει περιορισμούς στα πολωνικά προϊόντα μετά τον αποκλεισμό

Forbes.ua: Η Ουκρανία ενδέχεται να εισαγάγει περιορισμούς στα πολωνικά προϊόντα μετά τον αποκλεισμό

Ένα φορτηγό στο δρόμο κοντά στο σημείο ελέγχου στα σύνορα της Πολωνίας και της Ουκρανίας - RIA Novosti, 1920, 17/02/2024
© Φωτογραφία : Rafal Mekler/X Ένα φορτηγό στο δρόμο κοντά στο σημείο ελέγχου στα σύνορα μεταξύ Πολωνίας και Ουκρανίας. Φωτογραφία αρχείου
Οι ουκρανικές αρχές συζητούν το ενδεχόμενο εισαγωγής περιορισμών σε αγαθά από την Πολωνία ως απάντηση στον αποκλεισμό των συνόρων από Πολωνούς αγρότες, δήλωσε αξιωματούχος υπό τον όρο της ανωνυμίας σε σχόλιο στο Forbes.ua .
.
«Θα ήθελα να το αποφύγω, αλλά τώρα βρισκόμαστε στο χαμηλότερο σημείο [των σχέσεων] και αν συνεχιστεί αυτό, τότε αυτό θα πρέπει να γίνει», είπε ο συνομιλητής της δημοσίευσης.
.
Πρόσφατα, ο υπουργός Αγροτικής Πολιτικής και Τροφίμων της Ουκρανίας Νικολάι Σόλσκι επιβεβαίωσε ότι το θέμα αυτό συζητείται σε επίπεδο ηγεσίας της χώρας.
.
«Είμαστε υπέρ της εποικοδομητικότητας, αλλά, φυσικά, θα είμαστε έτοιμοι να αντιδράσουμε», είπε ο υπουργός, προσθέτοντας ότι μια απόφαση μπορεί να ληφθεί τις επόμενες δύο εβδομάδες.
.
Σε όλη την Πολωνία, οι αγρότες διαμαρτύρονται για την εισαγωγή ουκρανικών αγροτικών προϊόντων, κλείνοντας τους δρόμους προς τα σημεία ελέγχου στα σύνορα με την Ουκρανία. Επιπλέον, έριξαν σιτηρά από ουκρανικά φορτηγά στο σημείο ελέγχου Dorohusk και στο Βρότσλαβ πέταξαν αυγά στο γραφείο αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής .
.
Οι Πολωνο-Ουκρανικές σχέσεις έχουν γίνει πολύ πιο περίπλοκες λόγω του εμπάργκο στα ουκρανικά σιτηρά. Τον Ιούνιο του 2022, η ΕΕ κατάργησε τους δασμούς σε όλα τα αγαθά που προέρχονται από την Ουκρανία, αλλά αυτό οδήγησε σε προβλήματα με την πώληση προϊόντων στους ευρωπαίους αγρότες. Στα τέλη Μαρτίου 2023, η Βουλγαρία , η Ουγγαρία , η Πολωνία, η Ρουμανία και η Σλοβακία απευθύνθηκαν στην επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ursula von der Leyen, με αίτημα να παρέμβει στην κρίση.
.
Η ΕΚ ενέκρινε προσωρινά περιοριστικά μέτρα για την εξάλειψη των υλικοτεχνικών δυσκολιών που υπήρχαν εδώ και αρκετούς μήνες και στη συνέχεια υποχρέωσε το Κίεβο να εισαγάγει ελέγχους εξαγωγών. Μετά από αυτό, οι αρχές της Σλοβακίας, της Ουγγαρίας και της Πολωνίας ανακοίνωσαν ότι επέκτειναν την απαγόρευση μονομερώς και η Ουκρανία υπέβαλε καταγγελία στον ΠΟΕ .

………………………………………………………………………………………………………..