Στη Διάσκεψη Ασφαλείας του Μονάχου ΣΗΜΕΡΑ, θα μιλήσουν o Ζελένσκι, ο Μπλίνκεν και ο Σολτς .

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ Η ΓΩΝΙΑ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΣΑΜΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σήμερα στο Μόναχο εκεί που ➡ ξεκίνησε η άνοδος του Ναζισμού…

Η Διάσκεψη του Μονάχου για την Ασφάλεια (MSC) (γερμ. Münchner Sicherheitskonferenz), (αγγλ. Munich Security Conference) – αποκαλείται και το Νταβός για την Άμυνα είναι η σημαντικότερη και μεγαλύτερη διάσκεψη παγκοσμίως για θέματα που αφορούν την άμυνα, την ασφάλεια, αλλά και τις εξωτερικές σχέσεις μεταξύ των κρατών. Διοργανώνεται από το 1963, ετησίως τον μήνα Φεβρουάριο, στο Μόναχο της Γερμανίας, στο ξενοδοχείο Bayerischer Hof.

Οι δυνάμεις ασφαλείας κατέβηκαν στο Μόναχο της Γερμανίας σήμερα Παρασκευή, καθώς οι κορυφαίοι ηγέτες του πλανήτη συγκεντρώθηκαν για το ετήσιο συνέδριο ασφαλείας της πόλης, το οποίο φέτος φαίνεται πιθανό να είναι ένα από τα πιο σημαντικά στην 60χρονη ιστορία του.

Με το όνομα «Νταβός της Άμυνας», η Διάσκεψη Ασφαλείας του Μονάχου θα φιλοξενήσει περίπου 60 αρχηγούς κρατών και πάνω από 85 κυβερνητικούς αξιωματούχους οι οποίοι θα συναντηθούν για τρεις ημέρες στη βαυαρική πόλη για να συζητήσουν τρέχοντα και μελλοντικά ζητήματα παγκόσμιας ασφάλειας.

Στο επίκεντρο αυτό το Σαββατοκύριακο θα είναι οι συνεχιζόμενοι πόλεμοι στην Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή – και οι πιθανοί δρόμοι για επίλυση. Η αύξηση των εντάσεων στον Ινδικό-Ειρηνικό, η επέκταση του ΝΑΤΟ και η πιθανή επιστροφή του Ντόναλντ Τραμπ στον Λευκό Οίκο αναμένεται επίσης να είναι ψηλά στην ατζέντα.

Το φάντασμα μιας δεύτερης προεδρίας Τραμπ φαίνεται απειλητικό κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, από τη στιγμή που ο πρώην Αμερικανός πρόεδρος είπε το περασμένο Σαββατοκύριακο ότι θα ενθαρρύνει τη Ρωσσία να κάνει «ό,τι θέλει» στα μέλη του ΝΑΤΟ που δεν θα επιτύχουν το στόχο 2% των αμυντικών δαπανών τους.

Ο Ζελένσκι, ο Μπλίνκεν και ο Σολτς θα μιλήσουν

Μεταξύ των αντιπροσώπων ανώτατου επιπέδου που πρόκειται να μιλήσουν είναι ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ο οποίος θα συνεχίσει την εκστρατεία του για πρόσθετη στρατιωτική και οικονομική υποστήριξη καθώς η ευρείας κλίμακας επίθεση της Ρωσίας εισέρχεται στον τρίτο χρόνο της.

Επίσης, ο πρόεδρος του Ισραήλ Iσαάκ Χέρτζογκ και ο Παλαιστίνιος πρωθυπουργός Μοχάμεντ Στάγιεχ θα μιλήσουν στη διάσκεψη καθώς ο πόλεμος Ισραήλ-Χαμάς κλιμακώνεται περαιτέρω, συνεχίζοντας να καταστρέφει τη Γάζα. Περισσότερα