Πούτιν στον Tucker : Η Ρωσσία δεν έχει εδαφικές διεκδικήσεις. Τρομοκρατούν τον κόσμο για να αποσπούν χρήματα

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΜΕ
Ο Βλαντιμίρ Πούτιν κατά τη διάρκεια συνέντευξης με τον Αμερικανό δημοσιογράφο Τάκερ Κάρλσον. Στιγμιότυπο βίντεο
Ο Πούτιν δήλωσε ότι η Ρωσσική Ομοσπονδία δεν έχει εδαφικές διεκδικήσεις

Η Ρωσσία δεν έχει παγκόσμιες εδαφικές διεκδικήσεις, πολύ περισσότερο δεν έχει σχέδια να στείλει τα στρατεύματά της στην Πολωνία ή τη Λετονία, δήλωσε ο Ρώσσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, απαντώντας σε ερώτηση του Tucker Carlson. (σ.σ. : Παρακολουθείστε την συνέντευξη εδώ … Αν δεν ανοίξετε τον ήχο σας βγάζει υπότιτλους στα αγγλικά.)

«Μιλούν για αυτό και προσπαθούν να εκφοβίσουν τον πληθυσμό τους με μια φανταστική ρωσσική απειλή. Αυτό είναι ένα προφανές γεγονός. Και οι σκεπτόμενοι άνθρωποι -όχι απλοί άνθρωποι, αλλά σκεπτόμενοι άνθρωποι, αναλυτές, όσοι εμπλέκονται στην πραγματική πολιτική, απλώς έξυπνοι άνθρωποι – καταλαβαίνουν πολύ καλά ότι αυτό είναι ψεύτικο. Η ρωσσική απειλή διογκώνεται». – είπε ο Πούτιν σε συνέντευξή του στον Αμερικανό δημοσιογράφο Τάκερ Κάρλσον .

Όταν ρωτήθηκε αν μπορούσε να φανταστεί ένα σενάριο στο οποίο η Ρωσσία θα έστελνε τα στρατεύματά της, για παράδειγμα, στην Πολωνία, ο Πούτιν απάντησε: «Μόνο σε μία περίπτωση: εάν υπάρξει επίθεση στη Ρωσσία από την Πολωνία. Γιατί; Γιατί δεν έχουμε συμφέροντα ούτε στην Πολωνία ούτε στη Λετονία – πουθενά. Για τι το χρειαζόμαστε αυτό; Απλώς δεν έχουμε συμφέροντα. Μόνο απειλές».

Όταν του ζητήθηκε να επιβεβαιώσει ότι δεν έχει εδαφικές διεκδικήσεις σε ολόκληρη την ήπειρο, ο Ρώσσος Πρόεδρος είπε: «Αυτό αποκλείεται απολύτως. Δεν χρειάζεται να είστε κανενός είδους αναλυτής: είναι αντίθετο με την κοινή λογική να παρασυρθείτε σε κάποιο είδος παγκόσμιου πολέμου. Και ένας παγκόσμιος πόλεμος θα φέρει όλη την ανθρωπότητα στο χείλος της καταστροφής. Είναι προφανές”.

Ο Πούτιν χαρακτήρισε τη συζήτηση ότι η Ρωσσία θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει τακτικά πυρηνικά όπλα αύριο ως ιστορίες φρίκης που στοχεύουν στην απόσπαση χρημάτων από τους ευρωπαίους φορολογούμενους.

«Αυτές είναι απλώς ιστορίες τρόμου για απλούς ανθρώπους, προκειμένου να αποσπάσουν επιπλέον χρήματα από τους φορολογούμενους των ΗΠΑ και τους Ευρωπαίους φορολογούμενους στην αντιπαράθεση με τη Ρωσσία στο ουκρανικό θέατρο στρατιωτικών επιχειρήσεων. Στόχος είναι να αποδυναμωθεί η Ρωσσία όσο το δυνατόν περισσότερο». – είπε ο πρόεδρος.

Ο Πούτιν πιστεύει ότι αντί να προσπαθεί η Δύση να αποδυναμώσει τη Ρωσσία στο πεδίο της μάχης, θα πρέπει να προσπαθήσει να έρθει σε συμφωνία μαζί της.

«Δεν είναι καλύτερο να καταλήξουμε σε συμφωνία με τη Ρωσσία; Για να καταλήξουμε σε συμφωνία, κατανοώντας ήδη την κατάσταση που αναπτύσσεται σήμερα, κατανοώντας ότι η Ρωσσία θα αγωνιστεί για τα συμφέροντά της μέχρι το τέλος και, κατανοώντας αυτό, στην πραγματικότητα, επιστρέψτε στην κοινή λογική, αρχίστε να σέβεστε τη χώρα μας, τα συμφέροντά της και το βλέμμα της για τι – ποιες λύσεις; Μου φαίνεται ότι αυτό είναι πολύ πιο έξυπνο και πιο ορθολογικό». – είπε ο Πρόεδρος της Ρωσσικής Ομοσπονδίας.

Πηγή

………………………………..

Σχετικά …

Στόλτενμπεργκ: “Αγοράζοντας όπλα οι Σύμμαχοι κρατούν τις επιχειρήσεις ΗΠΑ ισχυρές. Άρα το ΝΑΤΟ είναι μια καλή συμφωνία για τις ΗΠΑ”

Στην Ελλάδα, επί δεκαετίες μετά τον Β’ ΠΠ, έσπερναν τρόμο στους χωριάτες ψηφοφόρους, ειδικά σε κάθε προεκλογική περίοδο … “μακριά από τους κομμουνιστές ! μη τους ψηφίσετε γιατί θα σας πάρουν και το γαϊδουράκι” !! Τελικά τα πήραν τα γαϊδουράκια οι ίδιοι που τρομοκρατούσαν ότι “θα τα πάρουν οι άλλοι” …

… Κι έτσι τώρα, τα “γαϊδουράκια” βρέθηκαν στην Ουκρανία … Μητσοτάκης στο CNNi: Συνειδητά ζημίωσα την Ελλάδα στέλνοντας όπλα στην Ουκρανία

…………………………………………………………………………………………………………………..