Νέο ισλαμικό κόμμα στην Γερμανία με σκοπό την συμμετοχή στις ευρωεκλογές. Ο εξισλαμισμός της Ευρώπης συνεχίζεται!

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ Η ΓΩΝΙΑ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΣΑΜΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γερμανία: Το κόμμα του Ερντογάν ιδρύει γερμανικό παρακλάδι, με σκοπό την συμμετοχή στις ευρωεκλογές

Η Πέμπτη φάλαγγα των Τούρκων, τζαμί και κόμμα. Θρησκεία και πολιτική των τούρκων

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν ιδρύει κόμμα – παρακλάδι του ΑΚΡ στη Γερμανία

Turkish President Tayyip Erdogan attends the official inauguration of the Cologne Central Mosque in Cologne, Germany, September 29, 2018. Cem Oksuz/Presidential Press Office/Handout via REUTERS ATTENTION EDITORS – THIS PICTURE WAS PROVIDED BY A THIRD PARTY. NO RESALES. NO ARCHIVE.

όπως και το τζαμί στην Κολωνία, παρακλάδι του ΑΚΡ στη Γερμανία, η χαρά για τις  Τουρκικές Μυστικές Υπηρεσίες και την ΜΙΤ”.

Στο πλαίσιο των κομματικών διεργασιών για τις επικείμενες ευρωεκλογές ο πρόεδρος Ερντογάν φαίνεται να ετοιμάζει νέο κόμμα, με τα αρχικά DAVA, για να κατέβει στις ευρωεκλογές. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας Bild, „DAVA” (Δημοκρατική Συμμαχία για την Πολυμορφία και την Αφύπνιση) είναι “το τελευταίο παρακλάδι του AKP του Ερντογάν, ένα σταθερά εθνικιστικό κόμμα, αντιδημοκρατικό, με ισλαμιστικά χαρακτηριστικά που  δήθενμισεί ανοιχτά το Ισραήλ αλλά δεν κάνει τίποτα η ΜΙΤ συνεργάζεται με τις αμερικανικές και ισραηλινές υπηρεσίες πληροφοριώνγια την προστασία των αμάχων Παλιστινίων. Περιμένει ο Ερντογάν να νυχτώσει περισσότερο…«Έλεγε θα πάει μια νύχτα ξαφνικά, τώρα …ξημέρωσε». Σήμερα υπάρχουν επίσημα δηλωμένοι 2,5 εκατομμύρια μουσουλμάνοι στη Γερμανία με γερμανικό διαβατήριο και δικαίωμα ψήφου. Με την αλλαγή του νόμου περί ιθαγένειας που προγραμματίζεται από τον Απρίλιο του 2024 θα μπορούσαν να προστεθούν μέχρι κι άλλα 2,5 εκατομμύρια μουσουλμάνοι Γερμανοί πολίτες με δικαίωμα ψήφου. Αυτό σημαίνει ότι υπάρχει μια δυνητική βάση ψηφοφόρων για το κόμμα “DAVA” πέντε εκατομμυρίων ψήφων”.

Ο αρθρογράφος υπενθυμίζει ότι ο Ερντογάν είναι εξαιρετικά δημοφιλής στους Τούρκους που ζουν στη Γερμανία. “Πήρε περίπου 500.000 ψήφους από Τούρκους πολίτες στις προεδρικές εκλογές του Μαΐου 2023. Αυτό είναι ένα ποσοστό της τάξης του 67% των ψήφων!”. Σύμφωνα με άρθρο της εφημερίδας υπάρχουν ήδη και οι πρώτοι υποψήφιοι, όλοι Τούρκοι, 2 γιατροί, “ένας εκ των οποίων σεσημασμένος για την υποστήριξή του στη Χαμάς”, ένας δικηγόρος κι ένας που αυτοπροσδιορίζεται ως προασπιστής των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ο οποίος αναλαμβάνει και αρχηγός του κόμματος. Σε δηλώσεις του στην εφημερίδα ανέφερε ότι η προεκλογική εκστρατεία θα χρηματοδοτηθεί αποκλειστικά από συνδρομές μελών και χορηγίες από τη Γερμανία. Στις ιστοσελίδες τους άλλες εφημερίδες φιλοξενούν δηλώσεις Γερμανών πολιτικών, όπως της προέδρου του Σοσιαλδημοκρατικού κόμματος Σάσκια Έσκεν, η οποία δήλωσε στην τηλεόραση της εφημερίδας Welt ότι “είναι σημαντικό να καταστήσουμε σαφές στους τουρκικής καταγωγής συμπολίτες μας στη Γερμανία ότι … είμαστε ένας λαός, ότι δεν θα επιτρέψουμε σε δυνάμεις, όπως σε αυτά τα ακροδεξιά εξτρεμιστικά δίκτυα που θέλουν να απελάσουν μετανάστες, να έρθουν κοντά στην εξουσία, αλλά φυσικά και οι διχαστικές τάσεις του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δεν πρέπει να παίξουν ρόλο ούτε εδώ”.

Επεξεργασία κεμένου της DW

Το μνημείο στην Αυστρία

κατασκευάστηκε για τη μνήμη των Οθωμανών στρατιωτών που έπεσαν  στην Αυστρία κατά τη διάρκεια της Μάχης* γύρω στον ποταμό Ράαμπ.

Το μνημείο  κατασκευάστηκε από την Τουρκική Υπηρεσία Συνεργασίας και Συντονισμού, TİKA, μετά από την εντολή του που είχε δώσει ο πρωθυπουργός, Αχμέτ Νταβούτογλου όταν διατελούσε υπουργός Εξωτερικών, και βρίσκεται σήμερα στο Δήμο του Μόγκερσντορφ, στην Αυστρία.

*Από τότε οι τουρκομουσουλμάνοι λένε ότι δεν μπήκανε στην Ευρώπη με τα όπλα, θα μπούνε με τα διαβατήρια…