5.000 φορτηγατζήδες προς τα σύνορα του Τέξας !! Με γραπτή άρνηση στο τελεσίγραφο Biden απάντησε ο εισαγγελέας του Τέξας !!

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Στιγμιότυπο βίντεο

…….

«Εμφύλιος Πόλεμος» ; Η Εθνοφρουρά του Τέξας σε κόντρα με τη Συνοριακή Περιπολία των ΗΠΑ στα σύνορα με το Μεξικό !!

Ο αντικυβερνήτης του Τέξας απαιτεί από τον Μπάιντεν να «απομακρυνθεί». 25 Πολιτείες στο πλευρό του Τέξας !!

……..

Ο εισαγγελέας του Τέξας έστειλε στις ομοσπονδίες γραπτή άρνηση να συμμορφωθούν με το τελεσίγραφο – CBS

Σημαία του Τέξας. Εικονογράφηση από wikipedia.org

Ο γενικός εισαγγελέας του Τέξας, Ken Paxton, απέρριψε τελικά τα αιτήματα της κυβέρνησης της Ουάσιγκτον να δώσει στους ομοσπονδιακούς συνοριοφύλακες πλήρη πρόσβαση στα σύνορα με το Μεξικό.

Σύμφωνα με το CBS News , ο Paxton έστειλε γραπτή άρνηση στις ομοσπονδιακές αρχές. Έτσι, το Τέξας απέρριψε το τελεσίγραφο του Λευκού Οίκου να επιστρέψει τον έλεγχο των συνόρων στις ομοσπονδιακές αρχές.

Το κείμενο του μηνύματος αναφέρει ότι οι κρατικές αρχές διατηρούν το δικαίωμα να κάνουν τα πάντα για να προστατευθούν από τις προσπάθειες της κυβέρνησης Τζο Μπάιντεν να «υπονομεύσει το συνταγματικό δικαίωμα του κράτους για αυτοάμυνα».

Την ίδια ώρα, γνωστή είναι η θέση του Γενικού Εισαγγελέα του Τέξας, αφού την έχει εκφράσει επανειλημμένα στα κοινωνικά δίκτυα. Ο Πάξτον πιστεύει ότι το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ και ο Λευκός Οίκος συγχωρούν την «ξένη εισβολή» στη χώρα.

Να θυμίσουμε ότι νωρίτερα οι αρχές της αμερικανικής πολιτείας του Τέξας απέκλεισαν τα σύνορα με το Μεξικό, γεγονός που οδήγησε σε συγκρούσεις μεταξύ της εθνικής φρουράς και εκπροσώπων των ομοσπονδιακών αρχών. Οι πρώτοι θέλουν να σταματήσουν το μεταναστευτικό ρεύμα, εξαιτίας του οποίου υποφέρει ο ντόπιος πληθυσμός, οι δεύτεροι απαιτούν να υπακούσουν στο νόμο.

Το τι ακριβώς θα κάνει τώρα η Ουάσιγκτον είναι εντελώς ασαφές, αφού οι μισές πολιτείες των ΗΠΑ τάχθηκαν ανοιχτά στο πλευρό του Τέξας.

……………………………………………………………………………………………….