Ο αντικυβερνήτης του Τέξας απαιτεί από τον Μπάιντεν να «απομακρυνθεί». 25 Πολιτείες στο πλευρό του Τέξας !!

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Πράκτορες τελωνείων και προστασίας συνόρων φρουρούν ένα κέντρο διέλευσης για μετανάστες στα σύνορα ΗΠΑ-Μεξικού στο Eagle Pass, Τέξας - RIA Novosti, 1920, 26/01/2024
© AFP 2024 / CHANDAN KHANNA Πράκτορες τελωνείων και προστασίας των συνόρων φρουρούν ένα κέντρο διέλευσης μεταναστών στα σύνορα ΗΠΑ-Μεξικού στο Eagle Pass του Τέξας.
Ο Αντικυβερνήτης του Τέξας, Νταν Πάτρικ, προειδοποίησε τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν για αντιπαράθεση με τις δυνάμεις ασφαλείας και ζήτησε να απομακρυνθεί. Αυτή τη δήλωση έκανε στο Fox News.
.
«Το μεγαλύτερο λάθος που μπορεί να κάνει η κυβέρνηση Μπάιντεν είναι να αντιμετωπίσει την επιβολή του νόμου, τον στρατό μας και την Εθνοφρουρά στα σύνορά μας <…> όταν είμαστε απασχολημένοι να κάνουμε αυτό που θέλει ο αμερικανικός λαός», είπε ο αξιωματούχος.
Ντόναλντ Τραμπ - RIA Novosti, 1920, 26/01/2024
Ο Τραμπ καλεί τις πολιτείες να στείλουν δυνάμεις για να βοηθήσουν το Τέξας
.
“Αν ο Τζο Μπάιντεν ξεφύγει από το δρόμο μας, θα κάνουμε τη δουλειά μας και θα εξασφαλίσουμε τα σύνορα. Δεν τους χρειαζόμαστε”, πρόσθεσε ο Πάτρικ.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν καταγράψει επίπεδα ρεκόρ παράνομης μετανάστευσης τους τελευταίους μήνες. Έτσι, τον περασμένο Δεκέμβριο, οι συνοριοφύλακες κατέγραψαν 302 χιλιάδες παράνομες διελεύσεις συνόρων.

Η Εθνοφρουρά του Τέξας έχει υψώσει έναν φράχτη από συρματοπλέγματα κοντά στα σύνορα με το Μεξικό για την καταπολέμηση της παράνομης μετανάστευσης. Η αμερικανική κυβέρνηση παραπονέθηκε για αυτό στο Ανώτατο Δικαστήριο, το οποίο, με τη σειρά του, αποφάσισε να αφαιρέσει τον φράχτη νωρίτερα αυτή την εβδομάδα.
.
Οι κρατικές δυνάμεις ασφαλείας απέκλεισαν την πρόσβαση σε ομοσπονδιακές περιπολίες, στις οποίες το δικαστήριο επέτρεψε να κόψουν τα συρματοπλέγματα.
Στρατιώτης της Εθνικής Φρουράς του Τέξας στα σύνορα με το Μεξικό στο Eagle Pass - RIA Novosti, 1920, 13/01/2024
«Εμφύλιος Πόλεμος»: οι Ηνωμένες Πολιτείες τρομοκρατήθηκαν από τη σύγκρουση στο Τέξας

Ο κυβερνήτης Γκρεγκ Άμποτ ανακοίνωσε «εισβολή» μεταναστών και μέτρα για την προστασία τους. Σύμφωνα με τον ίδιο, το Τέξας θα ακολουθήσει τη δική του πολιτική επειδή οι ομοσπονδιακές αρχές δεν αντιμετωπίζουν την ασφάλεια των συνόρων.

Το κράτος λαμβάνει τα δικά του μέτρα για την καταπολέμηση της παράνομης μετανάστευσης. Ένα από αυτά ήταν ο νόμος που επέτρεπε τη σύλληψη, τη δίωξη και τη φυλάκιση των υπόπτων για παράνομη διέλευση των συνόρων, καθώς και την απέλασή τους από τη χώρα με δικαστική απόφαση.
.
Η Ουάσιγκτον χαρακτηρίζει τις ενέργειες των αρχών του Τέξας αντισυνταγματικές και τις μεθόδους υπερβολικές.
.
Τις ενέργειες του Άμποτ υποστήριξαν οι Ρεπουμπλικάνοι κυβερνήτες 25 αμερικανικών πολιτειών, εκδίδοντας μια δήλωση κατηγορώντας τον πρόεδρο Τζο Μπάιντεν ότι δεν ήταν πρόθυμος να καταπολεμήσει την παράνομη μετανάστευση. Επιπλέον, οι αποφάσεις του κυβερνήτη υποστηρίχθηκαν από τον πρώην πρόεδρο και υποψήφιο για το 2024, Ντόναλντ Τραμπ.

…………….

Πως οι ΗΠΑ προσάρτησαν το Τέξας μετά την ανεξαρτησία του από το Μεξικό !

……………………………………………………………………………………………………….