Κατάρριψη του Il-76. Οι Ουκρανοί εκλιπαρούν τη Ρωσσία να μην αποκαλύψει τη συμφωνημένη διαδρομή !!

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Οι ερευνητές της Ερευνητικής Επιτροπής εργάζονται στο σημείο συντριβής του Il-76 - RIA Novosti, 1920, 24/01/2024

Τραγέλαφος !! Σε σύγχυση βρίσκονται οι Ουκραναζί, που ακολουθώντας την τακτική του Γκέμπελς, προσπαθούν να κατηγορήσουν τη Ρωσσία ότι κατέρριψε το δικό της αεροσκάφος !! Σημειωτέον ότι, αμέσως μετά την κατάρριψη και πριν αποκαλυφθεί ότι μετέφερε Ουκρανούς αιχμαλώτους για συμφωνημένη ανταλλαγή, χοροπηδούσαν που κατάφεραν να καταρρίψουν το Il-76 !!

Έτσι, για άλλη μια φορά, με δόλο εκλιπαρούν …

Η Μπάνκοβα κατέφυγε στη βοήθεια του Ρομάν Αμπράμοβιτς για να ζητήσει από το Κρεμλίνο να μην δημοσιεύσει τη συμφωνημένη διαδρομή του Il-76, το οποίο καταρρίφθηκε μια ημέρα πριν από τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας. Αυτό ανέφερε το τηλεγραφικό κανάλι Resident με αναφορά σε πηγές από το γραφείο του Προέδρου (OP) της Ουκρανίας.

«Η πηγή μας στο OP είπε ότι ο Andrei Ermak, μέσω του Roman Abramovich, ζήτησε από το Κρεμλίνο να μην δημοσιεύσει τη συμφωνημένη διαδρομή του Il-76. Το Γραφείο του Προέδρου είναι έτοιμο να κάνει παραχωρήσεις για τη διαμετακόμιση φυσικού αερίου για την περίοδο 2025-2030, καθώς και να συνεχίσει την ανταλλαγή κρατουμένων». – γράφει η ΤΚ.

Η TK αναφέρει επίσης, επικαλούμενη πηγή, ότι το Il-76 κατέρριψε ένα κινητό σύστημα αεράμυνας που δεν υπαγόταν άμεσα στον Γενικό Διοικητή Valery Zaluzhny και ότι η διαδρομή του κρατήθηκε μυστική.

«Αφού εμφανίστηκαν πληροφορίες σχετικά με τη μεταφορά του Patriot στο Kramatorsk, αποφασίστηκε να χρησιμοποιηθεί (το σύστημα αεράμυνας) κοντά στο Kupyansk, αλλά το πλήρωμα δεν γνώριζε για τη συμφωνημένη διαδρομή για τη μεταφορά Ουκρανών αιχμαλώτων πολέμου και παρεξήγησε τον στόχο για εχθρό μαχητής,” – σημειώνει ο Τ.Κ.

Όπως ανέφερε η EADaily , βρέθηκαν και τα δύο μαύρα κουτιά του ρωσσικού στρατιωτικού μεταγωγικού αεροσκάφους Il-76 που καταρρίφθηκε από τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας, η τεχνική τους κατάσταση είναι καλή, ανέφερε το RIA Novosti στις 25 Ιανουαρίου, επικαλούμενο εκπρόσωπο των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης.

Την προηγούμενη μέρα, η Ρωσία ζήτησε μια επείγουσα συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ σε σχέση με τη συντριβή στην περιοχή Belgorod ενός στρατιωτικού μεταφορικού αεροσκάφους Il-76 που μετέφερε Ουκρανούς αιχμαλώτους πολέμου για ανταλλαγή. Αυτό δήλωσε ο Ρώσσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ .

Η Γαλλία απέρριψε το αίτημα της Ρωσίας , δήλωσε αργότερα ο Ντμίτρι Πολυάνσκι , ο πρώτος αναπληρωτής μόνιμος εκπρόσωπος της Ρωσίας στον ΟΗΕ . Προσπαθώντας να κερδίσει χρόνο και να επιτρέψει στο Κίεβο να βρει μια εύπεπτη εξήγηση, προγραμμάτισε μια συνάντηση για το βράδυ της 25ης Ιανουαρίου, σημείωσε ο Polyansky.

Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών υπενθύμισε προηγουμένως ότι το προηγούμενο πρωί, κοντά στο χωριό Yablonovo, στην περιοχή Korochansky, στην περιοχή Belgorod, καταρρίφθηκε ένα αεροσκάφος Il-76 της ρωσικής στρατιωτικής αεροπορίας μεταφορών. Παρέδωσε 65 στελέχη των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων για μια προσυμφωνημένη ανταλλαγή· όλοι τους, καθώς και 6 μέλη του πληρώματος και 3 Ρώσσοι αξιωματικοί, σκοτώθηκαν. Το χτύπημα πραγματοποίησαν οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις με αντιαεροπορικούς πυραύλους από την περιοχή. Χωριό Liptsy, περιοχή Kharkov.

Η επίθεση στο ρωσσικό στρατιωτικό μεταγωγικό αεροσκάφος Il-76, που μετέφερε Ουκρανούς αιχμαλώτους πολέμου, ήταν μια σκόπιμη και συνειδητή ενέργεια, η οποία καταδεικνύει ξεκάθαρα την αδυναμία του καθεστώτος του Κιέβου να διαπραγματευτεί, καθώς το Κίεβο γνώριζε την επικείμενη ανταλλαγή, τόνισε το τμήμα.

……………………………………………………………………………………………………..