«Εμφύλιος Πόλεμος» ; Η Εθνοφρουρά του Τέξας σε κόντρα με τη Συνοριακή Περιπολία των ΗΠΑ στα σύνορα με το Μεξικό !!

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Περίπολος της Εθνικής Φρουράς του Τέξας στον ποταμό Ρίο Γκράντε - RIA Novosti, 1920, 13/01/2024
© AP Photo/Eric Gay Περίπολος της Εθνικής Φρουράς του Τέξας στο Ρίο Γκράντε. Φωτογραφία αρχείου

CBS: Η Εθνική Φρουρά του Τέξας ανέλαβε τον έλεγχο τμήματος των συνόρων ΗΠΑ-Μεξικού

Η Εθνοφρουρά του Τέξας «κατάσχεσε» ένα τμήμα των συνόρων ΗΠΑ-Μεξικού, αρνούμενη την πρόσβαση σε ομοσπονδιακούς πράκτορες συνοριακής περιπολίας, ανέφερε το CBS .

Η σύγκρουση έγινε στη συνοριακή πόλη Eagle Pass, όπου συνήθως καταλήγουν οι μετανάστες που περνούν παράνομα τον ποταμό Ρίο Γκράντε που συνορεύει με τις δύο χώρες. Σύμφωνα με το CBS, οι Εθνοφύλακες του Τέξας που αναπτύχθηκαν από τον Ρεπουμπλικανό κυβερνήτη Γκρεγκ Άμποτ «κατέλαβαν τον έλεγχο» του Shelby Park στο Eagle Pass, το οποίο οι ομοσπονδιακοί συνοριακοί πράκτορες χρησιμοποιούσαν για να κρατήσουν μετανάστες πριν τους μεταφέρουν για περαιτέρω επεξεργασία.

Την Πέμπτη, μια ανώνυμη πηγή είπε στο κανάλι, οι αρχές του Τέξας απαγόρευσαν στα συνοριακά περιπολικά σκάφη να περιπολούν στην περιοχή…

Σύμφωνα με τη νομοθεσία των ΗΠΑ, η Συνοριακή Περιπολία έχει τη νομική ευθύνη για τη διεκπεραίωση μεταναστών στη χώρα και τον καθορισμό του εάν θα πρέπει να κρατηθούν, να μεταφερθούν σε άλλη υπηρεσία, να απελαθούν ή να επιτραπούν στη χώρα εν αναμονή δικαστικής απόφασης.

Με τη σειρά του, ένας εκπρόσωπος του Υπουργείου Άμυνας του Τέξας, Μάικλ Πέρι, ο οποίος επιβλέπει την εθνική φρουρά της πολιτείας, εξήγησε τις ενέργειες των τοπικών αρχών με την ανάγκη να σταματήσει η παράνομη διέλευση των συνόρων από μετανάστες.

«Η κατάληψη του Shelby Park είναι η πιο πρόσφατη και πιο θρασύτατη προσπάθεια αξιωματούχων του Τέξας να αμφισβητήσουν την εξουσία της ομοσπονδιακής κυβέρνησης για τη μετανάστευση», σημείωσε το CBS.

Ο πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ Μάικ Τζόνσον δήλωσε τον Ιανουάριο ότι περισσότεροι από επτά εκατομμύρια άνθρωποι διέσχισαν παράνομα τα αμερικανικά σύνορα κατά τη διάρκεια της προεδρίας του Τζο Μπάιντεν . Το κανάλι Fox News, επικαλούμενο πηγές στην Υπηρεσία Τελωνείων και Προστασίας των Συνόρων των ΗΠΑ, ανέφερε ότι ο αριθμός των παράνομων μεταναστών που εισήλθαν στις ΗΠΑ από το Μεξικό τον Δεκέμβριο του 2023 ξεπέρασε τις 302 χιλιάδες άτομα, σημειώνοντας απόλυτο ιστορικό ρεκόρ.

Οι διαφωνίες σχετικά με τη μετανάστευση ήταν ο κύριος λόγος για τον οποίο το Κογκρέσο δεν κατάφερε μέχρι στιγμής να συμφωνήσει σχετικά με το αίτημα του Λευκού Οίκου για βοήθεια προς την Ουκρανία και το Ισραήλ. Η Ρεπουμπλικανική αντιπολίτευση επιμένει ότι η προσέγγιση του Μπάιντεν αφήνει τα σύνορα «ανοιχτά». Πηγή

…………………..

Σχετικό … Πως οι ΗΠΑ προσάρτησαν το Τέξας μετά την ανεξαρτησία του από το Μεξικό !

…………………..

«Εμφύλιος Πόλεμος»: οι Ηνωμένες Πολιτείες τρομοκρατήθηκαν από τη σύγκρουση στο Τέξας

WP: Αμερικανοί ειδικοί ανησυχούν για την αντιπαράθεση μεταξύ Τέξας και Ουάσιγκτον στα σύνορα

Οι ειδικοί που πήραν συνέντευξη από την Washington Post εξέφρασαν την ανησυχία τους για την κατάληψη ενός τμήματος των ομοσπονδιακών συνόρων από τις αρχές του Τέξας εν μέσω της μεταναστευτικής κρίσης.

Ο Τραμπ υπόσχεται να πραγματοποιήσει τη μεγαλύτερη απέλαση στην ιστορία των ΗΠΑ εάν κερδίσει τις εκλογές

Οι εμπειρογνώμονες που πήραν συνέντευξη από το δημοσίευμα είπαν ότι δεν μπορούσαν να θυμηθούν καμία πρόσφατη παρόμοια περίπτωση στην οποία οι αρχές μιας συγκεκριμένης πολιτείας απέκλεισαν την πρόσβαση της ομοσπονδιακής κυβέρνησης σε εδάφη υπό τη δικαιοδοσία της.

Ο Ilya Somin, καθηγητής Νομικής στο Πανεπιστήμιο George Mason, σημείωσε ότι υπήρξαν περιπτώσεις στις οποίες οι πολιτείες αρνήθηκαν να βοηθήσουν την ομοσπονδιακή κυβέρνηση να επιβάλει τους νόμους για τη μετανάστευση, αλλά προειδοποίησε ότι η κίνηση του κυβερνήτη του Τέξας «αυξάνει τον κίνδυνο ένοπλης αντιπαράθεσης». «Αυτό δημιουργεί μια δυνητικά επικίνδυνη κατάσταση όπου η Συνοριακή Περίπολος έρχεται πρόσωπο με πρόσωπο με ένοπλα στρατεύματα της Εθνοφρουράς και αν κάποιος κάνει κάτι ανόητο, θα μπορούσε να υπάρξει μια άσχημη αντιπαράθεση», είπε.

Ο πολιτικός επιστήμονας του Southern Methodist University Cal Jillson είπε στη δημοσίευση ότι οι ενέργειες του κυβερνήτη του Τέξας συνάδουν με τις μακροχρόνιες πολιτικές του φιλοδοξίες να αποκαταστήσει τα δικαιώματα των πολιτειών και να περιορίσει περαιτέρω την εξουσία της ομοσπονδιακής κυβέρνησης. Ο Άμποτ και άλλοι Ρεπουμπλικάνοι προβάλλουν επιχειρήματα για τα δικαιώματα των πολιτειών «δεν είναι αντίθετα με αυτά που έκανε η Συνομοσπονδία ενόψει του Εμφυλίου Πολέμου», είπε.

Ο εμπειρογνώμονας συνταγματικού δικαίου στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου του Τέξας, Steve Vladeck, δήλωσε ότι ο κυβερνήτης του Τέξας «διαλέγει έναν αγώνα». “Η ιδέα των πρακτόρων της Συνοριακής Περιπολίας μας να αντιμετωπίζουν ένοπλους στρατιώτες της Εθνικής Φρουράς του Τέξας θα πρέπει να μας τρομάζει μέχρι θανάτου. Νομίζω ότι δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι αυτή είναι η πιο ανοιχτή αντιπαράθεση μεταξύ της πολιτείας και της ομοσπονδιακής κυβέρνησης που έχουμε δει από την απελευθέρωση.» παραπονέθηκε ο Βλάντεκ.

Ο Τζέσι Φουέντες, κάτοικος του Eagle Pass, δήλωσε στην εφημερίδα ότι ανησυχεί ότι η κατάσταση στα σύνορα θα γίνει «τρομερή». “Πρόκειται για έναν εμφύλιο πόλεμο μεταξύ του κράτους και των ομοσπονδιών, και δυστυχώς το Eagle Pass βρίσκεται στη μέση του. Δεν έχω ξαναδεί την πόλη μου έτσι και είναι απογοητευτικό”, είπε ο Isaac Ruiz, ένας άλλος κάτοικος της περιοχής.

…………………………………………………………………………………….