Πέθανε ο τελευταίος γερμανός αυτοκράτορας

Sports ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ Η ΓΩΝΙΑ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΣΑΜΙΟΥ

Κάποιος θεός ετοιμάζει φοβερή ομάδα για να απολαμβάνει επίσκυρο (ποδόσφαιρο).

Ο θρυλικός Φραντς Μπεκενμπάουερ, ο Κάιζερ (αυτοκράτορας) της γερμανίας  έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 78 χρονών. Σε άλλο κόσμο θα ξανασυναντήσει  Πελέ, Ρόμπερτ τον σερ Μπόμπι Τσάρλτον, τον Λέβ Γιάσιν, Νίκο Γόδα, Κωστή Τσικλητήρα, και άλλους πολλούς αείμνηστους αθλητές.

Μια αναμέτρηση

που πολύ δύσκολα ξεπέρασε μέχρι το τέλος του ο Μπεκενμπάουρ, η Bayern  και  όλη η φίλαθλη Ελλάδα. Ο ΠΑΟΚ, αντιστάθηκε για 90 λεπτά, κράτησε το 0-0 καθ΄ όλη την διάρκεια της αναμέτρησης, ωστόσο ηττήθηκε στην διαδικασία των πέναλτι (ήταν η πρώτη φορά που έφτασε κάποια ομάδα στα πέναλτι στο Μόναχο) μετά από 22 εκτελέσεις, αφήνοντας πικρή γεύση σε μια από τις μεγαλύτερες ευρωπαϊκές βραδιές της ιστορίας του.

Δέν ήταν  «ρώσσικη ρουλέτα» τα πέναλτι . Ήταν ο Άγγλος διαιτητής Άρθουν Ρόμπινσον. Με μια (ή μάλλον δύο) τουλάχιστον περίεργες αποφάσεις, δίνει στον Αουγκεντάλερ (γνωστό για τις πολύ δυνατές εκτελέσεις του) τρεις ευκαιρίες να σκοράρει. Ο Μλάντεν Φορτούλα, αποκρούει το πρώτο σουτ, αλλά βλέπει τον Άγγλο να δίνει επανάληψη. Το ίδιο σκηνικό επαναλαμβάνεται δευτερόλεπτα αργότερα. Ίδια κατάληξη, ξανά διαμαρτυρίες. Με την τρίτη ο Γερμανός βρίσκει δίχτυα και οι συμπατριώτες του ξανά το χρώμα τους…