Για Γενοκτονία των Παλαιστινίων. Η Νότια Αφρική σέρνει το Ισραήλ στο ΔΠΔ (ICC) (έγγραφο)

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Jackson Hinkle [ Η Νότια Αφρική κινεί διαδικασίες στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο κατά του Ισραήλ βάσει της Σύμβασης για τη Γενοκτονία και ζητά προσωρινά μέτρα. ]

σ.σ. : Ποιός δεν θυμάται τη λύσσα με την οποία τα ΜΜΕ της Δύσης πίεζαν τη Νότια Αφρική να συλλάβει τον Πούτιν, επειδή σαν μέλος του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου (ICC) ήταν υποχρεωμένη να εκτελέσει το ένταλμα !

Πέντε χώρες προσέφυγαν στο ΔΠΔ απαιτώντας να τιμωρηθεί το Ισραήλ

Τον περασμένο Νοέμβριο η κυβέρνηση της Νότιας Αφρικής κάλεσε το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο (ICC) να εκδώσει ένταλμα σύλληψης για τον πρωθυπουργό Μπέντζαμιν Νετανιάχου μέχρι τα μέσα Δεκεμβρίου. ( ακούσατε τίποτα ; )

Έχοντας περάσει τα πάνδεινα οι Νοτιοαφρικανοί από το απαρτχάιντ, κινεί σήμερα διαδικασίες για ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ των Παλαιστινίων από το Ισραήλ !! ( για να δούμε … θα ακούσουμε τίποτα από τα δυτικά ΜΜΕ και τις κυβερνήσεις ; Το ΔΠΔ θα κάνει και για το Ισραήλ ό,τι έκανε για άλλους ; )

Φυσικά δεν είναι τωρινό το θέμα. Το 2021, ο Νετανιάχου αντιδρώντας σε προηγούμενες υποθέσεις του ΔΠΔ κατά του Ισραήλ, δήλωνε :

“Όταν το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο ερευνά το Ισραήλ για ψευδή εγκλήματα πολέμου αυτό είναι καθαρός αντισημιτισμός” , “Το δικαστήριο που ιδρύθηκε για να αποτρέψει φρικαλεότητες όπως το ναζιστικό ολοκαύτωμα εναντίον του εβραϊκού λαού στοχεύει τώρα το μοναδικό κράτος του εβραϊκού λαού” … ( μάλιστα … “δάσκαλε που δίδασκες και λόγο δεν κράταγες” , λέει μια παροιμία )

……………………

………………………………………………………………………………………………………….