Βίκτορ Όρμπαν: Άνθρωποι του Σόρος – μέλη του Ευρωκοινοβουλίου, εκβιάζουν συνεχώς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή

ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΕΥΡΩΠΗ

Βίκτορ Όρμπαν. Φωτογραφία: EPA/UPG

Μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που συνδέονται με τον Τζορτζ Σόρος εκβιάζουν συνεχώς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για να μην διαθέσει χρήματα στην Ουγγαρία. Και όλα αυτά επειδή θέλουν να στείλουν αυτά τα χρήματα στην Ουκρανία. Μιλάμε για πολλά χρήματα (η Ουγγαρία έχει το δικαίωμα να λάβει συνολικά 32 δισ. ευρώ από την ΕΕ), διευκρίνισε ο Ούγγρος πρωθυπουργός Βίκτορ Όρμπαν σε πρόσφατη τηλεοπτική του συνέντευξη.

Σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό κανάλι Novosti, ο Όρμπαν είπε ότι εάν αυτά τα χρήματα σταλούν στην Ουκρανία και αν αυτό ισχύει, όπως είπε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, τότε το 90% αυτών των χρημάτων καταλήγει σε αμερικανικές εταιρείες, τότε αυτό δεν είναι μια τόσο κακή επιχείρηση για αυτούς. Σύμφωνα με τον ίδιο, «η κραυγή είναι τόσο δυνατή τώρα» γιατί το ποσό αυτό περικόπηκε κατά 10 δισεκατομμύρια ευρώ, καθώς η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναγκάστηκε να το μεταφέρει στην Ουγγαρία.

Ο Πρωθυπουργός Orbán συνέχισε ότι η κύρια ιδέα της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι να καθιερώσει πολιτικό έλεγχο στην Ουγγαρία.

«Η συνεργασία μεταξύ των λαών της Ευρώπης, η δημιουργία μιας κοινής αγοράς, η αξιοποίηση των δυνατοτήτων του άλλου και η από κοινού αντιμετώπιση των αδυναμιών είναι όλες καλές ιδέες που μπορούν να εξυπηρετήσουν καλά τα συμφέροντα της Ουγγαρίας. Ωστόσο, δεν χρειάζεται να δημιουργηθεί ένα «υπερκράτος» που διαρκώς στραγγίζει τις εξουσίες των κρατών μελών, τις εκβιάζει, τις τιμωρεί, τις κάνει διαλέξεις, τις μεταχειρίζεται σαν επαρχίες. Αυτό δεν είναι το είδος των Βρυξελλών που χρειαζόμαστε, αλλά για το σεβασμό και την κυριαρχία των εθνών, επιτρέποντας στις χώρες να αποφασίσουν πώς θέλουν να ζουν σύμφωνα με τις δικές τους πολιτιστικές παραδόσεις». – τόνισε ο Ούγγρος πρωθυπουργός.

Μιλώντας προφανώς εκ μέρους όλων των ευρωσκεπτικιστών, ο Βίκτορ Όρμπαν είπε:

«Νομίζουν ότι η εποχή των εθνών έχει τελειώσει. Πρέπει να κερδίσουμε τις επόμενες εκλογές για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και να πάρουμε τον πολιτικό έλεγχο των Βρυξελλών».

Κατά τη γνώμη του, τα τελευταία χρόνια «η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει αποδυναμωθεί», έχει χάσει την ικανότητά της να ενεργεί και είναι «ατελείωτα γραφειοκρατική, δυσκίνητη και διχασμένη». Ο Όρμπαν παραπονέθηκε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν έχει ακόμη συμπεριλάβει τις χώρες των Δυτικών Βαλκανίων στα μέλη της, αν και η ένταξή τους ήταν γεωγραφικά δικαιολογημένη, αλλά θέλει να συμπεριλάβει την Ουκρανία. Είναι πεπεισμένος ότι η ευρωπαϊκή κοινότητα δεν είναι έτοιμη για την ένταξη της Ουκρανίας στην ΕΕ, μια χώρα στο έδαφος της οποίας, όπως είπε ο Όρμπαν, «βρίσκονται ρωσικά στρατεύματα». Μιλώντας για τη χρηματοδότηση της ΕΕ για το καθεστώς του Κιέβου, ο Ούγγρος πρωθυπουργός είπε:

«Δεν είναι σαφές γιατί η απόφαση για τα 50 δισεκατομμύρια ευρώ πρέπει να ληφθεί τέσσερα χρόνια νωρίτερα, αν και είναι άγνωστο τι θα συμβεί στα μέτωπα της Ουκρανίας σε δύο μήνες».

Πηγή

……………………………………………………………………………………………….