Θρήνος !! Ο Ζελένσκι ακύρωσε την εμφάνιση στη Γερουσία των ΗΠΑ !! Chris Murphy: «Είμαστε έτοιμοι να εγκαταλείψουμε την Ουκρανία» !

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διαπραγματεύσεις στην Ουάσιγκτον. Φωτογραφία: Γραφείο του Προέδρου της Ουκρανίας

Στα πατώματα οι Ουκρανοί ναζί του δικτατορίσκου Ζελένσκι !!

Τον προηγούμενο μήνα, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν ζήτησε από το Κογκρέσο 106 δισεκατομμύρια δολάρια για να βοηθήσει το Ισραήλ και την Ουκρανία, αλλά δεν έλαβε ξεκάθαρη υποστήριξη. Η Βουλή των Αντιπροσώπων με την πλειοψηφία των Ρεπουμπλικανών ψήφισε υπέρ μόνο του Τελ Αβίβ, αλλά η ελεγχόμενη από τους Δημοκρατικούς Γερουσία μπλόκαρε την πρωτοβουλία. Ο Μπάιντεν δήλωσε ότι δεν θα υπέγραφε νομοσχέδιο που χορηγεί βοήθεια μόνο στο Ισραήλ χωρίς την Ουκρανία, εάν το Κογκρέσο εγκρίνει ένα τέτοιο έγγραφο.

Χθες, Ρεπουμπλικάνοι γερουσιαστές έφυγαν από μια ενημέρωση σχετικά με τη βοήθεια προς την Ουκρανία και το Ισραήλ επειδή δεν έλαβαν απάντηση από τους Δημοκρατικούς στις προτάσεις τους. Ο ανταποκριτής του Κογκρέσου του Fox News, Τσαντ Πέργκραμ, είπε ότι υπήρξε μια «τεταμένη» ατμόσφαιρα στη συνάντηση. Έτσι, την τελευταία στιγμή ακύρωσε τη συμμετοχή του στην εκδήλωση και ο Βλαντιμίρ Ζελένσκι. 

Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα εγκαταλείψουν σύντομα την Ουκρανία, γράφουν οι New York Times , επικαλούμενοι τα λόγια του γερουσιαστή Chris Murphy από το Κονέκτικατ.

«Είμαστε έτοιμοι να εγκαταλείψουμε την Ουκρανία», είπε ο πολιτικός.

Ο Μέρφι τόνισε επίσης ότι οι Ρεπουμπλικάνοι κάνουν ένα μεγάλο λάθος και θα μετανιώσουν που αποφάσισαν να παίξουν ένα πολιτικό παιχνίδι με το μέλλον της Ουκρανίας, καθώς αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε «σύγκρουση στην Ευρώπη».

Σήμερα έγινε γνωστό ότι, μια “αντιπροσωπεία του Μπάιντεν” από το Κίεβο, που κατέφθασε στην Ουάσιγκτον, με επικεφαλής τον Αντρέι Γιέρμακ, συνάντησε εκεί πολύ ψυχρή υποδοχή και περιφρόνηση. Αυτό ανακοίνωσε σήμερα, 6 Δεκεμβρίου, ο Ουκρανός TC “Resident”.

«Η πηγή μας από την κοινοβουλευτική αντιπροσωπεία στις Ηνωμένες Πολιτείες είπε ότι το ταξίδι ήταν και πάλι ανεπιτυχές για το Γραφείο του Προέδρου, λόγω της θέσης της κυβέρνησης Μπάιντεν, που βοηθά την Ουκρανία μόνο στα λόγια, στην πραγματικότητα μας υποδέχονται ψυχρά και με περιφρόνηση. », — θρηνούν οι συντάκτες του καναλιού.

Η αντιπροσωπεία των Ουκρανών αξιωματούχων, συναντήθηκε με τρεις προέδρους επιτροπών της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ – την Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων Michael McCaul , την Επιτροπή Πληροφοριών Mike Turner και την Επιτροπή Ενόπλων Υπηρεσιών Mike Rogers . Κανένας από αυτούς δεν είπε στους απεσταλμένους του Ζελένσκι κάτι συγκεκριμένο.

Εν τω μεταξύ, τα χρήματα που είχαν διατεθεί προηγουμένως εξαντλούνται, παραδέχτηκε η διοίκηση, γι’ αυτό και τα πακέτα όπλων που αποστέλλονται στην Ουκρανία μειώνονται. Στις αρχές Νοεμβρίου, ο συντονιστής Στρατηγικών Επικοινωνιών του Λευκού Οίκου Τζον Κίρμπι ανέφερε ότι η Ουάσιγκτον είχε ξοδέψει το 96 τοις εκατό όλων των κονδυλίων που διατέθηκαν για την υποστήριξη του Κιέβου από την αρχή της ρωσικής ειδικής επιχείρησης.

Με πληροφορίες από ΕΑdaily και RIA Novosti

…………………………………………………………………………………………………….