Με ρίψη ατομικής βόμβας στη Γάζα απειλεί υπουργός του Ισραήλ !! Μα μέχρι τώρα έκαναν την πάπια ότι δεν έχουν !!

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ

σ.σ. : Μέχρι πέρυσι, γνωρίζαμε αυτό … [ wikipediaΤο Ισραήλ θεωρείται επίσης γενικά ότι έχει πυρηνικά όπλα, αλλά δεν το αναγνωρίζει, διατηρώντας μια πολιτική σκόπιμης πυρηνικής ασάφειας … ]

Τον Οκτώβριο του 2022, η Πρώτη Επιτροπή της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών σε μια προκαταρκτική ψηφοφορία, ψήφισε να απαλλαγεί το Ισραήλ από τα πυρηνικά του όπλα και να παραδώσει τις πυρηνικές του εγκαταστάσεις στον Διεθνή Οργανισμό Ατομικής Ενέργειας…

Το ψήφισμα αναφέρει ότι το Ισραήλ είναι η μόνη χώρα στη Μέση Ανατολή και ένα από τα λίγα από τα 193 κράτη μέλη των Ηνωμένων Εθνών που δεν έχουν υπογράψει τη Συνθήκη για τη μη διάδοση των πυρηνικών όπλων.

Μέχρι πρόσφατα, όλοι κατηγορούσαν και απειλούσαν τη Βόρεια Κορέα να μην αποκτήσει πυρηνικά όπλα και σιώπησαν όταν τα έφτιαξε και το ανακοίνωσε !!

Μέχρι άγνωστο πότε, κατηγορούν και απειλούν όλοι το Ιράν, να μην αποκτήσει πυρηνικά όπλα !! Αν καταφέρει και τα φτιάξει… μάλλον θα σιωπήσουν όλοι !!

Για το Ισραήλ δεν έχει ακουστεί ούτε κιχ κατηγοριών ή απειλών… , αφού έχωνε σαν την στρουθοκάμηλο το κεφάλι στην άμμο, κάνοντας πως δεν έχει πυρηνικά !! Μέχρι που ήρθε το ψήφισμα του ΟΗΕ και τώρα η πλήρης επιβεβαίωση από τον υπουργό της κυβέρνησης Νετανιάχου …

Μέχρι χθες, όλοι της Δύσης, τρομοκρατούσαν τον κόσμο και κατηγορούσαν την Ρωσσία, ότι απειλεί να ρίξει πυρηνικά !!

Τώρα που το Ισραήλ απειλεί ευθέως ότι θα ρίξει πυρηνικά στη Γάζα, τι θα κάνουν τα ανδρείκελα της Δύσης ;;

…………………………..

Ακραία δήλωση ισραηλινού υπουργού: Ανοιχτό το ενδεχόμενο ρίψης ατομικής βόμβας στη Γάζα

Το ενδεχόμενο το Ισραήλ «να ρίξει ατομική βόμβα» στη Λωρίδα της Γάζας υποστήριξε ο ακροδεξιός υπουργός Υποθέσεων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ιερουσαλήμ, Αμιχάι Ελιγιάου, αναφέροντας πως αποτελεί «μια από τις πιθανές επιλογές της χώρας», όπως μεταδίδει το Times of Israel.

Μεταξύ άλλων, σε συνέντευξή του σε δημοσιογράφους εξέφρασε την αντίρρησή του να επιτραπεί οποιαδήποτε ανθρωπιστική βοήθεια στον πολιορκημένο θύλακα, ενώ υποστήριξε την ανακατάληψη της Γάζας από το Ισραήλ.

«Μπορούν να πάνε στην Ιρλανδία ή στην έρημο, τα τέρατα της Γάζας θα πρέπει να βρουν μια λύση μόνα τους» δήλωσε.

Συμπλήρωσε, δε, ότι «όποιος κυματίζει μια σημαία της Παλαιστίνης ή της Χαμάς «δεν πρέπει να συνεχίσει να ζει», μια δήλωση που παραπέμπει στη γενοκτονία.

Στο μεταξύ, οι δηλώσεις αυτές προκάλεσαν μεγάλες αντιδράσεις, μεταξύ των οποίων και του Ισραηλινού πρωθυπουργού, Μπενιαμίν Νετανιάχου, ο οποίος τόνισε πως όσα ανέφερε: «ο υπουργός δεν βασίζονται στην πραγματικότητα. Το Ισραήλ και ο Ισραηλινός Στρατός επιχειρούν σύμφωνα με τα πρότυπα του διεθνούς δικαίου για να αποφύγουν να θέσουν σε κίνδυνο αθώους. Θα συνεχίσουμε να το κάνουμε μέχρι τη νίκη μας».

Παράλληλα, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης του Ισραήλ, Γιαΐρ Λαπίντ, δήλωσε ότι πρόκειται για ένα «φρικιαστικό και τρελό σχόλιο από έναν ανεύθυνο υπουργό» και ότι «ο Νετανιάχου πρέπει να τον απολύσει σήμερα κιόλας».

Πηγή

………………..

Σ.Σ. Τον απέλυσαν σήμερα τον Αμιχάι Ελιγιάου..

Ενώ αντέδρασε και η Χαμάς, με δήλωση του εκπροσώπου της Χαζέμ Κασέμ

Η δήλωση του Ισραηλινού υπουργού για το ενδεχόμενο πυρηνικού χτυπήματος στη Λωρίδα της Γάζας υποδηλώνει τρομοκρατία κατά του παλαιστινιακού λαού. Έτσι σχολίασε τα λόγια του Υπουργού Υποθέσεων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ιερουσαλήμ Amichai Eliyahu, ο οποίος χαρακτήρισε τη ρίψη ατομικής βόμβας στη Γάζα «μία από τις πιθανότητες» για την ανάπτυξη της σύγκρουσης.

…………………….

Σχετικά … για πυρηνικά

Η ντροπή της Ευρώπης/ΠΥΡΗΝΙΚΑ: ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΠΩΘΕΙ ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ

………………………………………………………………………………………