Γάζα… 8.805 νεκροί, 22.240 τραυματίες, μέχρι στιγμής. 3.600 τα παιδιά που σκοτώθηκαν

ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ
Συνέπειες μιας ισραηλινής αεροπορικής επιδρομής στον προσφυγικό καταυλισμό Jebaliya στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας - RIA Novosti, 1920, 11/02/2023
© AP Photo/Abed Khaled Ο απόηχος μιας ισραηλινής αεροπορικής επιδρομής στον προσφυγικό καταυλισμό Jebaliya στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας.
Ο αριθμός των νεκρών στη Λωρίδα της Γάζας ξεπέρασε τις 8,8 χιλιάδες, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας.

Ο αριθμός των νεκρών από τα ισραηλινά χτυπήματα στη Λωρίδα της Γάζας ξεπέρασε τους 8.800, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας της Γάζας.

Νωρίτερα , το Παλαιστινιακό Υπουργείο Υγείας ανέφερε ότι ο αριθμός των θυμάτων ξεπέρασε τις 8,7 χιλιάδες.

«Ως αποτέλεσμα της ισραηλινής επίθεσης στη Λωρίδα της Γάζας, 8.805 σκοτώθηκαν και άλλοι 22.240 τραυματίστηκαν», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Υγείας.

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, ο αριθμός των παιδιών που σκοτώθηκαν ως αποτέλεσμα των ισραηλινών βομβαρδισμών στη Λωρίδα της Γάζας έχει ξεπεράσει τις 3,6 χιλιάδες.

Πηγή : RIA Novosti

……………….

Μπενιαμίν Νετανιάχου για το θάνατο αμάχων στη Γάζα: Μία απορία…

……………….

«Κάθε Αμερικανός που ξέρω και έχει περάσει χρόνο στην Παλαιστίνη επιστρέφει θυμωμένος, αηδιασμένος και τραυματισμένος…» , λέει η αμερικανίδα Kim Iversen .

«Επέστρεψα σε κατάσταση σοκ. Έβλεπα στην πραγματική ζωή πράγματα για τα οποία είχα διαβάσει μόνο σε βιβλία ιστορίας...» , συνεχίζει.

«Ο εαυτός μου και όλοι όσοι γνωρίζω επιστρέφουν αηδιασμένοι με το Ισραήλ. Και πολλοί από εμάς δεν ήμασταν καν στη Γάζα μάρτυρες πολέμου. Η καθημερινή κανονική ζωή για τους Παλαιστίνιους είναι σκληρή και ελέγχεται 100% από το Ισραήλ. Και παρά το ότι μας ταΐζουν με το κουτάλι όλη μας τη ζωή, δεν γίνεται επειδή οι Παλαιστίνιοι είναι βίαιοι και επικίνδυνοι, γίνεται για να απαλλαγούμε από την περιοχή. Για να κάνουν τη ζωή τους τόσο άθλια, είτε φεύγουν είτε ξεσηκώνονται βίαια δίνοντας στο Ισραήλ μια δικαιολογία να πάρει περισσότερη γη. Και οι Ισραηλινοί δεν ντρέπονται γι’ αυτό όταν τους μιλάς. Κάποιοι μπορεί να το διατυπώσουν με δηλώσεις του τύπου «καλά προσπαθήσαμε την ειρήνη αλλά δεν το δέχτηκαν». Δεν έχει σημασία πώς το διατυπώνουν, εξακολουθούν να καταλήγουν στο ίδιο μέρος που είναι «δεν μπορούν να μείνουν» και «θέλουμε να φύγουν».» , προσθέτει …

……………………………………………………………………………………….