ΜΜΕ: Οι Ισραηλινοί χτυπούν ξανά τον προσφυγικό καταυλισμό στη Γάζα, σκοτώνοντας δεκάδες

News
Ισραηλινά τανκ κοντά στα σύνορα με τη Λωρίδα της Γάζας - RIA Novosti, 1920, 11/01/2023
© AP Photo/Ariel Schalit Ισραηλινά τανκς κοντά στα σύνορα με τη Λωρίδα της Γάζας. Φωτογραφία αρχείου

Οι Ισραηλινοί στρατιώτες χτυπούν τον προσφυγικό καταυλισμό της Τζαμαλία, σκοτώνοντας δεκάδες ανθρώπους

WAFA: Δεκάδες άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε επίθεση των IDF σε καταυλισμό προσφύγων στη Λωρίδα της Γάζας

Δεκάδες άνθρωποι σκοτώθηκαν σε επανειλημμένη επίθεση των ισραηλινών αμυντικών δυνάμεων (IDF) σε κατοικημένη περιοχή στη Λωρίδα της Γάζας, όπου βρίσκεται ο προσφυγικός καταυλισμός Jabaliya, μετέδωσε το παλαιστινιακό πρακτορείο ειδήσεων WAFA , αναφέρει το RIA Novosti .
.
«Δεκάδες Παλαιστίνιοι πολίτες σκοτώθηκαν και αρκετοί άλλοι τραυματίστηκαν σε βάναυσους ισραηλινούς βομβαρδισμούς που στόχευαν κτίρια κατοικιών στον προσφυγικό καταυλισμό Τζαμπαλίγια», ανέφερε η δημοσίευση.
.
Σύμφωνα με τον ανταποκριτή του πρακτορείου, περισσότεροι από δέκα πύραυλοι εκτοξεύτηκαν κατά της εγκατάστασης.
.
Την προηγούμενη μέρα, οι αρχές της Λωρίδας της Γάζας δήλωσαν ότι τουλάχιστον 400 άνθρωποι σκοτώθηκαν ή τραυματίστηκαν ως αποτέλεσμα των αεροπορικών επιδρομών στη Τζαμπαλίγια.
.
Ο εκπρόσωπος του IDF Richard Hecht επιβεβαίωσε στη συνέχεια ότι το Ισραήλ χτύπησε το στρατόπεδο σε μια προσπάθεια να εξοντώσει έναν διοικητή της Χαμάς . Χαρακτήρισε τραγωδία τις απώλειες αμάχων, αλλά κατηγόρησε την ηγεσία του παλαιστινιακού κινήματος για τους θανάτους αμάχων.
Νωρίτερα, η εκπρόσωπος του Γραφείου της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα (OHCHR), Ravina Shamdasani , δήλωσε ότι η συλλογική τιμωρία που επέβαλε το Ισραήλ στον πληθυσμό της Γάζας με τον αποκλεισμό και τους βομβαρδισμούς σε πυκνοκατοικημένες περιοχές συνιστά έγκλημα πολέμου.

………

Ο Ισραηλινός Στρατός απέφυγε να απαντήσει στην ερώτηση για την επίθεση στον προσφυγικό καταυλισμό

Οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις (IDF) απέφυγαν να απαντήσουν σε ερώτηση μέσων ενημέρωσης σχετικά με το εάν το χτύπημα σε καταυλισμό προσφύγων στη Λωρίδα της Γάζας παραβιάζει τη Σύμβαση της Γενεύης.

Το υπουργείο Εσωτερικών της Γάζας ανακοίνωσε την Τρίτη ότι τουλάχιστον 400 άνθρωποι σκοτώθηκαν ή τραυματίστηκαν σε ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές στον προσφυγικό καταυλισμό Jabaliya στη Λωρίδα της Γάζας. Ο εκπρόσωπος του IDF Richard Hecht επιβεβαίωσε αργότερα ότι το Ισραήλ χτύπησε τον προσφυγικό καταυλισμό Jebaliya σε μια προσπάθεια να εξοντώσει έναν διοικητή της Χαμάς · απέδωσε τους θανάτους αμάχων στην «τραγωδία του πολέμου». Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε επίσης την εκκαθάριση του διοικητή του τάγματος του παλαιστινιακού κινήματος της Χαμάς, Ιμπραήμ Μπιάρι.

Η παρουσιάστρια του Sky News ζήτησε από τον εκπρόσωπο του στρατού Peter Lerner να της εξηγήσει πώς ένα χτύπημα στη Jebaliyah δεν θα μπορούσε να είναι αντίθετο με τη Σύμβαση της Γενεύης.

“Υπάρχουν επίσης συμβάσεις που ορίζουν τη στρατιωτική αναγκαιότητα… Υπάρχει μια στρατιωτική αναγκαιότητα να τον αφαιρέσουμε (τον Biarie) από την εξίσωση”, απάντησε ο Lerner...

………………………………………………………………………………………