ΕΕ -Σύνοδος των 27: μετά από ώρες ταλαιπωρία για μία λέξη, συμφώνησαν:

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΕΥΡΩΠΗ Η ΓΩΝΙΑ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΣΑΜΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οι 27 ηγέτες των κρατών μελών μετά από περίπου πέντε ώρες συζήτηση κατέληξαν σε συμφωνία για τα συμπεράσματα της Μέσης Ανατολής.

Μετά από συνεχείς ανταλλαγές κειμένων μεταξύ των διπλωματικών αντιπροσωπειών και λεπτομερή ανάλυση των εννοιών του τελικού κειμένου, οι Ευρωπαίοι ηγέτες κατέληξαν σε συμπεράσματα που αποδίδουν την κοινή θέση των 27 για τη Μέση Ανατολή, την διευκόλυνση παροχής ανθρωπιστικής βοήθειας προς αμάχους στη λωρίδα της Γάζας.

Η ομόφωνη θέση των Ευρωπαίων ηγετών για τη διασφάλιση της ανθρωπιστικής βοήθειας σε διάφορες φάσεις, και όχι άπαξ όπως ζητούσαν η Γερμανία, Αυστρία και Τσεχία με τον όροπαύση” προκάλεσε ανακούφιση. Επικράτησε η τοποθέτηση ότι μια τέτοια αναφορά παραπέμπει σε  “εκεχειρία”. Κάτι που το Ισραήλ και οι άλλοι φίλοι του δεν θα συμφωνούσαν ποτέ…

ΕΝΙΚΟΣ-ΠΛΗΘΥΝΤΙΚΟΣ 

το πρόβλημα ήταν εάν θα υπάρχει αναφορά σε ανθρωπιστική παύση” ή “ανθρωπιστικές παύσεις”, και όχι ότι κάθε νεκρός άμαχος είναι μαρτυρία τρομοκρατικής ενέργειας.

Υπογραμμίζουν ότι το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο τονίζει έντονα το δικαίωμα του Ισραήλ να αμύνεται σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο και το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο. Επαναλαμβάνει την έκκλησή της προς τη Χαμάς να απελευθερώσει αμέσως όλους τους ομήρους χωρίς καμία προϋπόθεση.

Οι 27 επαναλαμβάνουν τη σημασία της διασφάλισης της προστασίας όλων των αμάχων ανά πάσα στιγμή σύμφωνα με το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο και εκφράζει τη λύπη του για όλες τις απώλειες αμάχων.

Τι σημαίνει πραγματικά το «δικαίωμα αυτοάμυνας»

Κατάπτυστη η στάση της ελληνικής κυβέρνησης, που σαν παπαγαλάκι δυτικό αναμασά ό,τι σερβίρουν Ισραηλινοί και Αμερικανοί. Ακόμα περισσότερο, δεν βρήκε λέξη να πει για το τι γίνεται στην Αρμενία και το Αρτσάχ, δεν λέει κουβέντα για τους συνεχείς (αυτές τις μέρες) βομβαρδισμούς ενάντια στους Κούρδους στη Β. Συρία από την Τουρκία. Σπεύδει δε να τηρήσει το συμβόλαιο «προσέγγισης» με την Τουρκία. Όχι, δεν είναι αντιφατικά αυτά. Είναι εφαρμογή όσων παραγγέλλουν τα Δυτικά αφεντικά για την περιοχή, αδιαφορώντας για το τι θα γίνουν οι χώρες, η εθνική κυριαρχία και άλλα «ασήμαντα» για αυτούς ζητήματα. Η «αυτοάμυνά» τους περνά και μέσα από διαμελισμούς, δυνάμεις κατοχής (σε Παλαιστίνη, Κύπρο, Αρμενία, Συρία), εξευμενισμό και παζάρι με την Τουρκία και τόσα άλλα.

Το «δικαίωμα αυτοάμυνας» Δύσης και Ισραήλ είναι άκρως επικίνδυνο για λαούς και χώρες της περιοχής. Να το καταλάβουμε πριν είναι αργά και ζήσουμε κι άλλες εθνικές περιπέτειες. Γιατί προς τα εκεί μας σπρώχνουν…

Δούλευε για να στουμπώσει όλ’ η Χώρα κι οι Καμπόσοι. Μη ρωτάς το πώς και τί…

(Glyphosate 41% )