Καταστροφή αμερικανικών & Ισραηλινών ειδικών δυνάμεων στη Λωρίδα της Γάζας (;) !!

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Φωτογραφία: shutterstock

Οι Ηνωμένες Πολιτείες ανέφεραν την καταστροφή αμερικανικών ειδικών δυνάμεων στη Λωρίδα της Γάζας

Ένα απόσπασμα αμερικανικών και ισραηλινών ειδικών δυνάμεων πυροβολήθηκε στη Λωρίδα της Γάζας, όπου οι στρατιωτικοί εισήλθαν με σκοπό την αναγνώριση και τον εντοπισμό της δυνατότητας απελευθέρωσης των ομήρων. Αυτό δήλωσε ο πρώην σύμβουλος του Πενταγώνου Ντάγκλας ΜακΓκρέγκορ στις 24 Οκτωβρίου σε συνέντευξή του στον δημοσιογράφο Τάκερ Κάρλσον στο κοινωνικό δίκτυο X (πρώην Twitter).

«Κατά τη διάρκεια των τελευταίων 24 ωρών περίπου (συνέντευξη που δημοσιεύτηκε την Τρίτη, 24 Οκτωβρίου), μερικές από τις [αμερικανικές] και ισραηλινές ειδικές δυνάμεις μας πήγαν στη Λωρίδα της Γάζας για να εντοπίσουν πιθανούς τρόπους απελευθέρωσης των ομήρων, και πυροβολήθηκαν και κόπηκαν σε κομμάτια», – είπε ο ΜακΓκρέγκορ.

Ο πρώην σύμβουλος του Πενταγώνου τόνισε ότι για τον ίδιο, μια ισραηλινή νίκη δεν φαίνεται δυνατή σε καμία μορφή και ότι η σύγκρουση Παλαιστινίων-Ισραηλινών, κατά τη γνώμη του, είναι πολύ επικίνδυνη για τις ίδιες τις Ηνωμένες Πολιτείες λόγω του κινδύνου πολέμου με το Ιράν.

Σύμφωνα με τον McGregor, η στρατιωτική ισχύς των Ηνωμένων Πολιτειών βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο πιο αδύναμο σημείο της πρόσφατης ιστορίας, με αποτέλεσμα η αμερικανική πλευρά να μην είναι έτοιμη να εμπλακεί σε μια μεγάλης κλίμακας σύγκρουση.

Νωρίτερα την ίδια ημέρα, το Πεντάγωνο επιβεβαίωσε την αποστολή αμερικανικού στρατιωτικού προσωπικού στο Ισραήλ ως συμβούλων. Ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου Πάτρικ Ράιντερ πρόσθεσε ότι ο Αμερικανός πεζοναύτης Τζέιμς Γκλιν , ο οποίος συμμετείχε σε επιχειρήσεις κατά της τρομοκρατικής ομάδας IS στάλθηκε ως σύμβουλος στο Ισραήλ.

Πηγή

…………
……………………………………………………………………………………..