Στα κάγκελα οι Νατοϊκοί αντιδρούν για τη συνάντηση Πούτιν – Όρμπαν !!

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν και ο Ούγγρος πρωθυπουργός Βίκτορ Όρμπαν κατά τη διάρκεια συνάντησης στο Πεκίνο - RIA Novosti, 1920, 20/10/2023
© RIA Novosti / Grigory Sysoev Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν και ο Ούγγρος πρωθυπουργός Βίκτορ Όρμπαν κατά τη διάρκεια συνάντησης στο Πεκίνο

Bloomberg: Η συνάντηση Πούτιν-Όρμπαν προκαλεί ανησυχίες στους συμμάχους του ΝΑΤΟ

Εκπρόσωποι των χωρών μελών του ΝΑΤΟ πραγματοποίησαν συνάντηση στη Βουδαπέστη την προηγούμενη μέρα για να συζητήσουν τη συνάντηση μεταξύ του Βλαντιμίρ Πούτιν και του Ούγγρου πρωθυπουργού Βίκτορ Όρμπαν, γράφει το Bloomberg .

«Οι σύμμαχοι της Ουγγαρίας στο ΝΑΤΟ εξέφρασαν ανησυχίες για την ασφάλεια καταδικάζοντας τη συνάντηση του πρωθυπουργού Βίκτορ Όρμπαν με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν αυτή την εβδομάδα», αναφέρει το άρθρο.

Σύμφωνα με το πρακτορείο, οι πρεσβευτές των χωρών-μελών της συμμαχίας συζήτησαν «προβλήματα» που προέκυψαν μετά τις ρωσοουγγρικές διαπραγματεύσεις. Αυτό, σύμφωνα με το Bloomberg, δείχνει αυξανόμενες διαφωνίες στο στρατιωτικό μπλοκ λόγω των σχέσεων της Βουδαπέστης με τη Μόσχα .
.
Ο συγγραφέας της δημοσίευσης κατηγόρησε τον Ούγγρο πρωθυπουργό ότι υπονομεύει την ενότητα της Δύσης με τη σύναψη ενεργειακών συμφωνιών με τη Ρωσία, την προσπάθεια περιορισμού της βοήθειας προς το Κίεβο , την παρεμπόδιση της επέκτασης του ΝΑΤΟ και τις δημόσιες εκκλήσεις προς την ΕΕ να άρει τους οικονομικούς περιορισμούς στη Μόσχα.
.
Η συνάντηση μεταξύ του Βλαντιμίρ Πούτιν και του Ούγγρου πρωθυπουργού Βίκτορ Όρμπαν πραγματοποιήθηκε την Τρίτη στο περιθώριο του Φόρουμ Belt and Road στο Πεκίνο . Όπως τόνισε ο επικεφαλής της ουγγρικής κυβέρνησης, η Βουδαπέστη δεν επιδιώκει αντιπαράθεση με τη Μόσχα και θέλει να διατηρήσει διμερείς σχέσεις, όσο το επιτρέπουν οι κυρώσεις που επιβλήθηκαν κατά της Ρωσίας.
Αργότερα, ο πρωθυπουργός της Εσθονίας Κάγια Κάλλας χαρακτήρισε τη συνάντηση μεταξύ του Όρμπαν και του Πούτιν «πολύ δυσάρεστη και χωρίς λογική».
Σε απάντηση, ο εκπρόσωπος της ουγγρικής κυβέρνησης Zoltan Kovacs υπενθύμισε ότι ο σύζυγος της Kallas, Arvo Hallik, όχι μόνο συνέχισε να συναλλάσσεται με τη Ρωσία μέσω των εταιρειών του, αλλά βοήθησε και άλλες εσθονικές επιχειρήσεις να κάνουν το ίδιο. Ο Χάλικ κέρδισε περισσότερα από ενάμισι εκατομμύριο ευρώ με αυτόν τον τρόπο, ενώ η σύζυγός του «γύρισε τα μέσα ενημέρωσης ζητώντας σκληρότερα μέτρα κατά της Ρωσίας και των Ρώσων πολιτών».
.
«Η στάση της Ουγγαρίας σχετικά με τη Ρωσία και τον πόλεμο στην Ουκρανία ήταν ξεκάθαρη από την αρχή. Πάντα υποστηρίζαμε τον ανοιχτό και διαφανή διάλογο με τα εμπλεκόμενα μέρη για να βοηθήσουμε στην εξεύρεση ειρηνικής λύσης σε αυτή την αιματηρή σύγκρουση», εξήγησε και χαρακτήρισε κωμική τη στάση των επικριτών του Ούγγρου πρωθυπουργού.
.
«Βρίσκω κωμικό το πώς αυτοί οι πολιτικοί σπεύδουν να επικρίνουν την ουγγρική κυβέρνηση και το δεδηλωμένο ενδιαφέρον μας για τη διατήρηση διπλωματικών σχέσεων με τη Ρωσία, ενώ η ηθική τους ανωτερότητα είναι στην καλύτερη περίπτωση μια βιτρίνα», παρατήρησε χαρακτηριστικά.

…………………………………………………………………………………….