Η σύγκρουση στη Γάζα επεκτάθηκε στη Δυτική Όχθη: ο αριθμός των θυμάτων έφτασε τα δεκάδες

News

Κατεστραμμένα σπίτια στη Ράφα της Γάζας. Φωτογραφία: Abed Rahim Khatib/Picture Alliance/DPA/AP

Ο Ibrahim Wadi , 62, και ο γιος του Ahmad , 24 , πήγαιναν στην κηδεία τεσσάρων Παλαιστινίων που σκοτώθηκαν από Ισραηλινούς εποίκους σε μια κατεχόμενη κοινότητα της Δυτικής Όχθης, όταν το αυτοκίνητό τους δέχθηκε επίθεση.

Πατέρας και γιος περνούσαν με το αυτοκίνητο μέσα από το μικρό χωριό Qusra, νότια της Nablus, το οποίο έχει γίνει εστία βίας τις τελευταίες ημέρες, όταν οι ίδιοι δέχθηκαν πυρά από ένοπλους εποίκους σήμερα, 19 Οκτωβρίου. Μέλη της οικογένειας είπαν στο CNN ότι οι άνδρες μεταφέρθηκαν σε κοντινό νοσοκομείο και πέθαναν λίγη ώρα αργότερα από τα τραύματά τους.

Είναι μεταξύ των τουλάχιστον 61 ανθρώπων, συμπεριλαμβανομένων παιδιών, που σκοτώθηκαν στην κατεχόμενη από το Ισραήλ Δυτική Όχθη από τις 7 Οκτωβρίου, όταν οι μαχητές της Χαμάς εξαπέλυσαν μια άνευ προηγουμένου αιφνιδιαστική επίθεση στο Ισραήλ. Σύμφωνα με το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας, περισσότεροι από 1.250 τραυματίστηκαν, σύμφωνα με ρεπορτάζ αμερικανικού τηλεοπτικού καναλιού.

Η επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ σκότωσε περισσότερους από 1.400 ανθρώπους, κυρίως άμαχους, σύμφωνα με τις ισραηλινές αρχές. Την ίδια ώρα, έως και διακόσια άτομα φέρονται να κρατούνται όμηροι στη Λωρίδα της Γάζας.

Το Ισραήλ απάντησε κηρύσσοντας «ολική πολιορκία» του παλαιστινιακού θύλακα, εξαπολύοντας μεγάλης κλίμακας αεροπορικές επιδρομές στη Γάζα που σκότωσαν τουλάχιστον 3.478 ανθρώπους και απειλώντας με χερσαία εισβολή.

Εν τω μεταξύ, οι εντάσεις αυξάνονται στη Δυτική Όχθη, όπου οι Παλαιστίνιοι πεθαίνουν σε συγκρούσεις τόσο με τις ισραηλινές δυνάμεις όσο και με τους εποίκους, σημειώνει το CNN.

Πηγή

……………………………………………………………………………………………………