Η Mercedes κάνει τον Κινέζο στην Ρωσσία!

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΑΜΙΟΚΛΕΟΥΣ

Οπως αναφέρουν διάφορα ΜΜΕ πρώην εργοστάσιο της Mercedes 40 χιλιόμετρα έξω από την Μόσχα θα κατασκευάζει στο εξής οχήματα  Κινέζικης εταιρίας και συγκεκριμένα το CHERY Tiggo 9!

Τα εισαγόμενα κινεζικά αυτοκίνητα αντιπροσωπεύουν πλέον το 49% της αγοράς της Ρωσσίας, φτάνοντας τις 40.000 μονάδες τον Ιούνιο, σε σύγκριση με ένα προ του πολέμου μερίδιο μόλις 7% τον Ιούνιο του 2021, σύμφωνα με στοιχεία της εταιρείας αναλύσεων Autostat.

Πρόκειται σαφώς για μία επικερδή επιχείρηση. Οι εξαγωγές επιβατικών αυτοκινήτων των κινεζικών αυτοκινητοβιομηχανιών στη Ρωσσία τον Ιανουάριο-Ιούνιο του 2023 αυξήθηκαν 6,4 φορές από έτος σε έτος φθάνοντας την αξία των 4,6 δισ.δολαρίων, σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία των κινεζικών τελωνείων, συμπεριλαμβανομένων εξαγωγών αξίας άνω του 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων μόνο τον Ιούνιο.

Δηλαδή όλοι θέλουν όχι την ειρήνη...