Η «ισχυρή βολή» του Πούτιν: σήμερα θα συνομιλήσει με τους ηγέτες του Ισραήλ, της Παλαιστίνης, της Αιγύπτου

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Στις 16 Οκτωβρίου, ο Ρώσσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν θα έχει τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου, τον Παλαιστίνιο Πρόεδρο Μαχμούντ Αμπάς και τον Αιγύπτιο πρόεδρο Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι. Ο βοηθός του αρχηγού του κράτους Γιούρι Ουσάκοφ είπε στους δημοσιογράφους σχετικά.

«Σήμερα έχουμε, θα έλεγε κανείς, μια «ισχυρή βολή»: πέντε τηλεφωνικές συνομιλίες. Ο Πρόεδρος έχει ήδη μιλήσει με τον Πρόεδρο της Συρίας [ Bashar al-Assad ] και τον Πρόεδρο του Ιράν [ Ebrahim Raisi ]. Κατά τη διάρκεια της ημέρας θα υπάρξουν επίσης τηλεφωνικές επαφές με τους προέδρους της Αιγύπτου αλ Σίσι, τον Παλαιστίνιο Πρόεδρο Αμπάς, καθώς και τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Νετανιάχου». – σημείωσε ο Ουσάκοφ.

Όπως τόνισε ο βοηθός του Προέδρου της Ρωσσικής Ομοσπονδίας, πριν από την επίσκεψή του στο Πεκίνο, ο Πούτιν «θα συνομιλήσει με τις κύριες χώρες που σχετίζονται με αυτή τη σύγκρουση».

«Φυσικά θα εκφράσει τις εκτιμήσεις μας και θα δηλώσει τη θέση μας. Και θα ακούσει τις σχετικές σκέψεις των συναδέλφων του». – είπε ο Ουσάκοφ.

Πρόσθεσε ότι ο Ρώσσος ηγέτης «παρακολουθεί στενά την άνευ προηγουμένου κλιμάκωση της παλαιστινιο-ισραηλινής σύγκρουσης».

«Όλα τα θέματα που σχετίζονται με αυτή τη σύγκρουση βρίσκονται στο επίκεντρο της προσοχής του προέδρου». – δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου.

Ο Ουσάκοφ υπενθύμισε επίσης ότι ο Πούτιν έχει ήδη μιλήσει δημόσια για αυτό το θέμα, μεταξύ άλλων κατά τη διάρκεια μιας πρόσφατης επίσκεψης στο Μπισκέκ.

«Συζήτησε αυτή την κατάσταση με τον πρωθυπουργό του Ιράκ [ Mohammed al-Sudani ], ο οποίος ήταν στη Μόσχα την περασμένη εβδομάδα. Μίλησε στο τηλέφωνο με τον Τούρκο Πρόεδρο [ Ρετζέπ Ταγίπ ] Ερντογάν ». – είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, σύμφωνα με το TASS.

Πηγή
…………………………………………………………………………………………