Αρμενία-Αζερμπαϊτσάν. Τι είπε ο Πούτιν, και ο Λαβρόφ στον ΟΗΕ (ΒΙΝΤΕΟ)

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ Η ΓΩΝΙΑ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΣΑΜΙΟΥ

«Σας ενημερώνουμε ότι οικογένειες που έχουν εκτοπιστεί ως αποτέλεσμα των πρόσφατων στρατιωτικών επιχειρήσεων και έχουν εκφράσει την επιθυμία τους να φύγουν θα συνοδεύονται από ρωσσικές ειρηνευτικές δυνάμεις».

Οι Αρμένοι πασχίζουν να διασφαλιστεί η ασφαλής μετακίνηση όσων εκ των χιλιάδων Αρμένιων αμάχων επιθυμούν να εγκαταλείψουν τον θύλακα, φοβούμενοι τους Αζέρους, τα στρατεύματα των οποίων έχουν διαχυθεί στην πρωτεύουσα, Στεπανακέρτ.

Στην Αρμενία μαίνονται οι διαδηλώσεις κατά του πρωθυπουργού Νικόλ Πασινιάν, του οποίου η αντιπολίτευση ζητά την καθαίρεση, καθώς αρνήθηκε να υπερασπιστεί το Ναγκόρνο Καραμπάχ. Να σημειωθεί πως το τελευταίο διάστημα ο Αρμένιος πρωθυπουργός έχει έρθει όλο και πιο κοντά στην Δύση, πολλαπλασιάζοντας τις επικρίσεις του κατά της Μόσχας, την οποία κατηγορεί, ήδη από τον πόλεμο του 2020, πως δεν υπερασπίστηκε την Αρμενία.

Σε ομιλία που εκφώνησε στα Ηνωμένα Έθνη, ο Ρώσσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ είπε ότι οι δυτικές δυνάμεις «τραβούν τα νήματα» για να υπονομεύσουν τη ρωσσική επιρροή, προσθέτοντας ότι «δυστυχώς, η ηγεσία στην Αρμενία ρίχνει κατά καιρούς λάδι στην ίδια τη φωτιά».

…….

Σημείωση Αλφειού : Πληροφοριακά, ο Σεργκέι Λαβρόφ είναι Αρμένιος, αφού … “είναι γνωστό για τον πατέρα του Λαβρόφ ότι είναι Αρμένιος από την Τιφλίδα , σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες – με το όνομα Kalantarov ή Kalantaryan …” . Με βάση αυτό, θεωρούμε ότι έκανε και κάνει πολλά περισσότερα για την Αρμενία, απ’ ό,τι ο Πασινιάν … Το θέμα είναι να ανακαλύψουμε, τι ράτσα είναι ο Πασινιάν«Αντί Ρωσίας – Δύσης»: Η μαριονέτα του Soros -Πασινιάν παίζει πολύ άσχημα παιχνίδια εις βάρος της Αρμενίας !

Από την άλλη, ο Ρώσσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν στις 27 Οκτωβρίου 2022, στο πλαίσιο της ολομέλειας της Λέσχης Συζήτησης Valdai, δήλωσε ότι, η εκδοχή της Ουάσιγκτον της συνθήκης ειρήνης προβλέπει την αναγνώριση της κυριαρχίας του Αζερμπαϊτζάν στο Καραμπάχ.

«Όποια επιλογή κι αν επιλεγεί, εάν οδηγεί σε ειρήνη, είμαστε υπέρ αυτής. Δεν πρόκειται όμως να επιβάλουμε τίποτα. Δεν πρόκειται να υπαγορεύσουμε τίποτα στην Αρμενία. Εάν ο αρμενικός λαός και η αρμενική ηγεσία πιστεύουν ότι είναι απαραίτητο να επιλέξουμε τη λεγόμενη εκδοχή της Ουάσιγκτον αυτής της συμφωνίας, η οποία, απ’ όσο καταλαβαίνω, προβλέπει την αναγνώριση της κυριαρχίας του Αζερμπαϊτζάν στο Καραμπάχ, τότε παρακαλώ», είπε ο Ρώσσος πρόεδρος, τονίζοντας ότι η Μόσχα θα υποστηρίξει οποιαδήποτε επιλογή του αρμενικού λαού.

Και εννοούσε βέβαια, ότι αν η αρμενική ηγεσία επιλέξει την εκδοχή των ΗΠΑ, τότε θα είναι υπεύθυνη για τις εξελίξεις … Διότι ο Πούτιν το δήλωσε ξεκάθαρα … “Δεν πρόκειται όμως να επιβάλουμε τίποτα. Δεν πρόκειται να υπαγορεύσουμε τίποτα στην Αρμενία.!!

Κι έτσι ο Πασινιάν, συμφώνησε με την εκδοχή των ΗΠΑ, αναγνώρισε και υπέγραψε, ότι το Αρτσάχ (Ναγκόρνο Καραμπάχ) βρίσκεται εντός των συνόρων κυριαρχίας του Αζερμπαϊτζάν !! Άρα ποιός φταίει ;;

…………………………………………………………………………………………