Ο γιος των αγροτών

ΣΑΜΙΟΚΛΕΟΥΣ

…γενήθηκε πριν από 57 χρόνια, γιος μιας φτωχής οικογένειας αγροτών, σύμφωνα με τις αναφορές στο άτομό του, ο οποίος μαθητής ακόμα έμεινε ορφανός μετά τον θάνατο και των δυο γονιών του και για χρόνια τον φρόντιζαν τα μεγαλύτερα αδέλφια του.

Στις ΗΠΑ τον ξέρουν καλά, στην Ευρώπη τον… μαθαίνουν, κυρίως χάρη στα ηλεκτρικά του λεωφορεία. Στην Αυστραλία, όπως ανέφερε το newmoney, η BYD «συμμάχησε» με την Eagers Automotive του ελληνικής καταγωγής δισεκατομμυριούχου Νικ Πολίτη για να «χτυπήσουν» την Tesla στον κλάδο των ηλεκτρικών οχημάτων, αν και η  εποχή που ο Elon Musk γελούσε με τα ηλεκτρικά οχήματα της BYD σε συνέντευξή του φαίνεται να έχει περάσει ανεπιστρεπτί.

Αν και οι δύο αυτοκινητοβιομηχανίες είναι ανταγωνιστές, πέρυσι η Tesla άρχισε να αγοράζει μπαταρίες από την BYD. Η Tesla πιστεύεται ότι χρησιμοποιεί τη νέα «μπαταρία λεπίδας» της BYD, η οποία είναι μια κυψέλη LFP συσκευασμένη σε μια μακριά μορφή που μοιάζει με λεπίδα.

Η συνέχεια της μάχης δίνεται τώρα και επί…ευρωπαϊκού εδάφους, εφόσον ο Γουάνγκ Τσουανφού ο Κινέζος δισεκατομμυριούχος εκθρόνισε την Tesla σε πολλές χώρες με τις πωλήσεις ηλεκτρικών αυτοκινήτων της BYD το 2022, και πριν μερικές μέρες στο Μόναχο της Γερμανίας, στην διεθνή έκθεση αυτοκινήτου άνοιξε νέο μέτωπο με την πανίσχυρη γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία!

Περισσότερα