Μητσοτάκης: “υποχρεωτική ασφάλιση όλων των περιουσιών, όλων των σπιτιών…” (vid)

ΕΛΛΑΔΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΑΛΦΕΙΟΣ : Μετά το “μεγάλο κόλπο -ΕΝΦΙΑ-” του Τούρκογλου (Βαγγ. Βενιζέλου) , ο 41% C-ούλσιος Μητσοτάκης κάνει το colpo grosso του αιώνα !!

➡ Να θυμίσουμε στον 41% C-ούλσιο, ότι οι αγροτικές περιουσίες με καλλιέργειες, μόνιμες και ετήσιες, ασφαλίζονται στον ΕΛΓΑ, που εισπράττει τα ασφάλιστρα, από τα πωλούμενα προϊόντα !!

➡ Να θυμίσουμε στον 41% C-ούλσιο, ότι οι παραγωγικές ζωοτροφικές μονάδες, μικρές-μεγάλες, ασφαλίζονται στον ΕΛΓΑ, που εισπράττει τα ασφάλιστρα, από τα πωλούμενα προϊόντα !!

 ➡ Να θυμίσουμε στον 41% C-ούλσιο, ότι τα ι.χ. αυτοκίνητα και άλλα μέσα μεταφοράς, ασφαλίζονται υποχρεωτικά, για να αποζημιώνονται οι άλλοι σε περίπτωση ατυχημάτων κι αν θέλουν οι ιδιοκτήτες τους τα ασφαλίζουν προαιρετικά και για θεομηνίες !!

Όλα τα παραπάνω έχουν την εξής διαφορά: Αν θέλει κάποιος καλλιεργεί, φυτεύει, διατρέφει, διατηρεί, συντηρεί, παράγει… !! Είναι στην ελεύθερη βούληση του και προαιρετικό, με σκοπό να εσοδεύει για να έχει κάποιο κέρδος και να μπορεί να ζει, αλλά και για να πληρώνει τους φόρους τύπου ΕΝΦΙΑ ή τους άλλους, τύπου “πολυτελούς διαβίωσης” αν έχει κι ένα ι.χ. τετράτροχο ή ακόμα και δίτροχο !! Αν θέλει έχει χωράφια, αν θέλει φυτεύει, αν θέλει καλλιεργεί και παράγει, αν θέλει διατρέφει ζώα, αν θέλει διατηρεί επιχείρηση, βιοτεχνία, βιομηχανία… ΑΝ ΘΕΛΕΙ !! Αν ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ, δεν κάνει τίποτα και τότε να δούμε τι ψάρια θα πιάσει ο Πιτσιλής της ΑΑΔΕ …

➡ Αλλά, ρε απατεώνες, τα σπίτια που είναι το οικογενειακό άσυλο, που δεν παράγουν παρά μόνο ξοδεύουν σε ρεύμα, νερό, τηλέφωνο και το κυριότερο, είναι το βασικό αγαθό που στεγάζει την οικογένεια; Αυτό μόνο οι Τούρκοι το εφάρμοζαν με το “χαράτσι” !!

➡ Και το χειρότερο που είπε ο καλύτερος εκτελεστής των εντολών του Νταβός και της Τριμερούς … , ότι το κράτος αδυνατεί να εγγυηθεί την ασφάλεια των πολιτών και δεν μπορεί να πληρώνει αποζημιώσεις και γι αυτό πρότεινε την υποχρεωτική ασφάλιση όλων και κυρίως των κατοικιών !! Με το ασύδοτο ξεπούλημα των πάντων στους ιδιώτες, σίγουρα θα φυτρώσουν εκατοντάδες ασφαλιστικοί καρχαρίες, που στην περίπτωση θεομηνίας θα σκάσουν μια καραμπινάτη πτώχευση κι όπου φύγει !! Ό,τι έκανε κι ο ίδιος τώρα !!

Κι ένα ερώτημα: Στην περίπτωση που ξεκινήσει αυτό, οι ασφαλιστικές εταιρείες που υπάρχουν ή που θα ανοίξουν, τι αντασφάλιση έχουν ή θα έχουν ;;

Παρεμπιπτόντως, κάτι πήρε το αυτί μας, που είπε, ότι οι προηγούμενες γενιές είχαν άλλες προτεραιότητες και εφάρμοσαν κάποια άλλα σχέδια για τον κάμπο της Θεσσαλίας !!

Κάποιοι άρχισαν να μιλάνε για … κάποια τεράστια φωτοβολταϊκά πάρκα …

……………………………………………………………………………………………………..