Στα αζήτητα της Ιστορίας. Ο ψυχρός πόλεμος και η θερμή ειρήνη.

ΑΛΦΕΙΟΡΡΟΥΣ ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ Η ΓΩΝΙΑ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΣΑΜΙΟΥ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Εις το όνομα του Θεού» Ασπρος καπνός*

Το φθινόπωρο του 1978 έμελλε να είναι καθοριστικό όχι μόνο για την ηγεσία της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας. Και τούτο, διότι μέσα σε 33 ημέρες δύο πάπες αποδημούν. Στις 6 Αυγούστου πεθαίνει ο Πάπας Παύλος ΣΤ΄, τον οποίο διαδέχεται ο Ιωάννης Παύλος Α΄. Ολως αιφνιδίως, το σώμα του τελευταίου βρίσκεται άψυχο, μ’ ένα αδιόρατο χαμόγελο στα χείλη, από τον ιδιαίτερο γραμματέα του, τον ιερωμένο Τζον Μέιτζι, περίπου στις 5.30 το πρωί της 29ης Σεπτεμβρίου. Μαύρος καπνός!

Ετσι, για δεύτερη φορά, μέσα σε λίγο διάστημα, χηρεύει ο παπικός θρόνος και δρομολογείται εκ νέου η διαδικασία πλήρωσής του Ποντίφικα με δόλιους διπλωματικούς ρόλους.

Το απόγευμα της 16ης Οκτωβρίου 1978, στις 18.18 τοπική ώρα, λευκός καπνός βγαίνει από την Καπέλα Σιστίνα, το παρεκκλήσι του Βατικανού. Το κονκλάβιο των 111 ρωμαιοκαθολικών καρδιναλίων εκλέγει, κατά την έβδομη ψηφοφορία, ως νέο προκαθήμενο της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας τον αρχιεπίσκοπο της Κρακοβίας, Πολωνό καρδινάλιο Κάρολ Γιόζεφ Βοϊτίλα, σε ηλικία 58 ετών.

Ο Πάπας αυτός,  σαν Πολωνός έβαλε τα θεμέλια για την διάλυση στο Σύμφωνο της Βαρσοβίας (επίσημα Συνθήκη της Φιλίας, Συνεργασίας και Αμοιβαίας Βοήθειαςκαι έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην κατάρρευση του κομμουνισμού.

Μαρτυρίa-ΑΝΟΙΧΤΗ ΑΚΡΟΑΣΗ ΣΤΟ ΒΑΤΙΚΑΝΟ ΤΟ 1999.

Θεωρείτε ότι παίξατε ρόλο στην κατάρρευση του κομμουνισμού; Πολύς κόσμος, μηδέ του Λεχ Βαλέσα (με τον οποίο συνομίλησα προ εβδομάδων) εξαιρουμένου, πιστεύει ότι ναι. Και μάλιστα καθοριστικό ρόλο

«Πιστεύω ότι, αν κάποιος έπαιξε ρόλο, ήταν η ίδια η χριστιανοσύνη, με τα δόγματά της, τις αρχές της, το θρησκευτικό και ηθικό μήνυμά της και την αυτονόητη υποχρέωσή της να υπερασπίζεται τον άνθρωπο και τα δικαιώματά τοστην κατάρρευση του κομμουνισμού;Εγώ δεν έκανα τίποτε παραπάνω από το να υπενθυμίζω, να επαναλαμβάνω και να επιμένω ότι αυτές τις αρχές πρέπει να ακολουθεί κανείς. Πάνω από όλα δε, την αρχή της θρησκευτικής ελευθερίας, αλλά όχι μόνον αυτήν. Ολων των ανθρωπίνων ελευθεριών, τις οποίες οφείλουμε να σεβόμαστε»

*Έχει σημασία η υπόθεση του «Αngels and Demons» (Άγγελοι και Δαίμονες), δηλαδή «Ιlluminati: Οι Πεφωτισμένοι» του Ντάν Μπράουν . Ο Πάπας νεκρός, οι Επίσκοποι σε συνεδρίαση κεκλεισμένων των θυρών και τέσσερις Ρreferiti (εκλεκτοί Επίσκοποι διάδοχοι του θρόνου) αιχμάλωτοι και όμηροι μιας παλιάς, τετρακοσίων χρόνων, μυστικής οργάνωσης Ο χριστιανισμός κρατάει την ανάσα του μέχρι από την τσιμινιέρα να βγει άσπρος καπνός και ο νέος Ποντίφικας με διαταγές εκ …των άνωθεν.

Ο Ιωάννης Παύλος Β στην Ελλάδα

“25 ακούσασα γαρ γυν αυτού, ης είχε το θυγάτριον αυτής πνεύμα ακάθαρτον, ελθούσα προσέπεσε προς τους πόδας αυτού· 26 η δε γυνή ην Ελληνίς, Συροφοινίκισσα τω γένει· και ηρώτα αυτόν ίνα το δαιμόνιον εκβάλη εκ της θυγατρός αυτής. 27 ο δε Ιησούς είπεν αυτη· άφες πρώτον χορτασθήναι τα τέκνα· ου γαρ εστι καλόν λαβείν τον άρτον των τέκνων και τοις κυναρίοις βαλείν. (Μάρκος 7/ζ΄). Η Καινή Διαθήκη θεωρεί τους έλληνες σκυλιά που δεν αξίζει να τρώνε ούτε τα ψίχουλα που πέφτουν από το τραπέζι των κυρίων τους, των εβραίων!

Ο Ποντίφικας ΔΕΝ επέστρεψε στην Ελλάδα τα πολύτιμα χρυσά κλοπιμαία, αλλά κόκκαλα (λείψανα-οστά αγίων) για να χαρούν τα κυνάρια…

ΜΑΥΡΟΣ ΚΑΠΝΟΣ -ΑΣΠΡΟΣ ΚΑΠΝΟΣ:

Ο Γιούρι Βλαντίμιροβιτς Αντρόπωφ, ήταν αρχηγός της KGB (1967-82) και Γενικός Γραμματέας του Κομμουνιστικού Κόμματος της Σοβιετικής Ένωσης από τις 12 Νοεμβρίου 1982 έως τον θάνατό του-μόλις δεκαπέντε μήνες αργότερα- τον διαδέχθηκε στην ηγεσία της ΕΣΣΔ ο Κονσταντίν Τσερνιένκο, ο Γκρομύκο Αντρέι Αντρέγεβιτς, και τελικά ο …λευκός καπνός βγήκε στο πρόσωπο του Μιχαήλ Σεργκέγιεβιτς Γκορμπατσόφ.