Το ΝΑΤΟ συνεχίζει να προκαλεί τη Ρωσσία. Καλεί την Αρμενία να γίνει μέλος !!

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

σ.σ. : Το ΝΑΤΟ συνεχίζει ακάθεκτα να προκαλεί τη Ρωσσία !! Βέβαια, αν δεν υπήρχαν οι στημένες με δόλο ορντινάτσες τους, στις μικρές πρώην δημοκρατίες της ΕΣΣΔ (χώρες της Βαλτικής, Γεωργία, Ουκρανία, Μολδαβία, Αρμενία) , δεν θα είχε τον τρόπο να περικυκλώσει τη Ρωσσία !! Υποτίθεται ότι το ΝΑΤΟ κατασκευάστηκε ως “αμυντικό” για μια υποτιθέμενη επίθεση από την τότε ΕΣΣΔ, αλλά στην πράξη είναι ένας παγκόσμιος στρατοχωροφύλακας των συμφερόντων των ΗΠΑ και της Ε.Ε. !!

Ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τη Διεύρυνση του ΝΑΤΟ, Γκούντερ Φέλινγκερ, κάλεσε την Αρμενία να γίνει μέλος της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας. Στις 4 Σεπτεμβρίου απευθύνθηκε στον πρωθυπουργό της Αρμενίας Νικόλ Πασινιάν με μια τέτοια δήλωση.

«Καλώ την Αρμενία να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ», είπε ο Fehlinger στον λογαριασμό του X (πρώην Twitter).

Προηγουμένως, το ίδιο δήλωσε και ο Πασινιάν, σε συνέντευξή του στην ιταλική εφημερίδα La Repubblica .

«Η αρχιτεκτονική ασφαλείας της Αρμενίας ήταν κατά 99,999% συνδεδεμένη με  τη Ρωσσία , συμπεριλαμβανομένης της λογικής της απόκτησης όπλων και πυρομαχικών», είπε ο πολιτικός.

Σύμφωνα με τον ίδιο, σήμερα, όταν η ίδια η Ρωσσία χρειάζεται όπλα στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης ειδικής της επιχείρησης στην  Ουκρανία , ακόμα κι αν το θέλει, δεν θα μπορέσει να καλύψει τις ανάγκες της Αρμενίας.

Ο Πασινιάν εξέφρασε την άποψη ότι αυτό είναι ένα παράδειγμα του γεγονότος ότι στον τομέα της ασφάλειας, το να εξαρτάσαι ή να είσαι συνδεδεμένος με ένα μόνο μέρος είναι από μόνο του στρατηγικό λάθος. ( σ.σ. : Δηλαδή, ρε Πασινιάν, όσοι είναι στο ΝΑΤΟ συνδέονται και με άλλους ; )

Τον Μάιο, αναφέρθηκε ότι ο Πασινιάν δέχθηκε στο  Ερεβάν τον Ειδικό Αντιπρόσωπο του Γενικού Γραμματέα του ΝΑΤΟ για τον Νότιο Καύκασο και την Κεντρική Ασία, Χαβιέ Κολόμιν, με τον οποίο συζήτησε την κατάσταση στα σύνορα με το  Αζερμπαϊτζάν και στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ.

Τον Απρίλιο, η Ρωσσία ζήτησε από την Αρμενία διευκρινίσεις σχετικά με τη συμμετοχή της χώρας στις ασκήσεις του ΝΑΤΟ.

Η τελευταία από τις χώρες που εντάχθηκαν στο μπλοκ είναι η Φινλανδία, η οποία έγινε μέλος της συμμαχίας στις 4 Απριλίου. Εκκρεμεί η αίτηση της Σουηδίας, η οποία την υπέβαλε ταυτόχρονα με τη Φινλανδία το 2022. Ωστόσο, η αναφορά δεν επικυρώθηκε ποτέ από την Ουγγαρία και την Τουρκία.

 

……………………………………………………………………………..