Ο Ηρακλής κατά της Σαλώμης στη Γεωργία !!

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Πρόεδρος της Γεωργίας Salome Zurabishvili - RIA Novosti, 1920, 09/01/2023
© RIA Novosti / Stringer / Η Πρόεδρος της Γεωργίας Salome Zurabishvili. Φωτογραφία αρχείου

Το κυβερνών κόμμα της Γεωργίας ξεκινά διαδικασία παραπομπής κατά της προέδρου Σαλώμης Ζουραμπισβίλι

( σ.σ. : Κοίτα παιχνίδια που παίζουν τα ονόματα !! Ένας πρωθυπουργός με το ελληνικό όνομα ΗΡΑΚΛΗΣ εναντίον μιας προέδρου με το εβραϊκό όνομα ΣΑΛΩΜΗ !! )

Το πολιτικό συμβούλιο του κυβερνώντος κόμματος Γεωργιανό Όνειρο αποφάσισε να ξεκινήσει διαδικασία παραπομπής κατά της προέδρου Σαλώμης Ζουραμπισβίλι, δήλωσε ο ηγέτης του κόμματος Ηρακλής Κομπαχίτζε σε ενημέρωση, αναφέρει το πρακτορείο RIA Novosti.
.
Παράλληλα, ο πολιτικός παραδέχτηκε ότι δεν θα ήταν εύκολο να απομακρυνθεί ο αρχηγός του κράτους από την εξουσία.
«Έχουμε επισημάνει επανειλημμένα ότι, παρά τη βαριά παραβίαση του συντάγματος, στην παρούσα πολιτική κατάσταση είναι αδύνατο να ολοκληρωθεί η διαδικασία μομφής. Η παραπομπή απαιτεί την υποστήριξη 100 βουλευτών και ως εκ τούτου, χωρίς τις ψήφους της ριζοσπαστικής αντιπολίτευσης, δεν έχει καμία πιθανότητα να πραγματοποιηθεί», είπε ο πρόεδρος του κυβερνώντος κόμματος.
Εξήγησε ότι το Γεωργιανό Όνειρο είναι υπεύθυνο έναντι του συντάγματος.
Πριν ξεκινήσει η διαδικασία, το κυβερνών κόμμα θα υποβάλει αίτηση στο Συνταγματικό Δικαστήριο. Η παραπομπή απαιτεί την υποστήριξη των 2/3 των βουλευτών, δηλαδή 100 ψήφους από 150. Το Γεωργιανό Όνειρο και οι σύμμαχοί του έχουν 84 ψήφους.
.
Την προηγούμενη μέρα, ο Κομπαχίτζε είπε ότι η Ζουραμπισβίλι πραγματοποιούσε ξένες επισκέψεις που δεν εγκρίθηκαν από την κυβέρνηση, γεγονός που παραβίαζε το σύνταγμα. Σύμφωνα με τον βασικό νόμο της χώρας, ο αρχηγός του κράτους πρέπει να συντονίζει τα διεθνή ταξίδια με το υπουργικό συμβούλιο.
.
Όπως εξήγησε την Τετάρτη ο Mamuka Mdinaradze, εκτελεστικός γραμματέας του Γεωργιανού Ονείρου, η κυβέρνηση έχει λόγους να αρνηθεί τις επισκέψεις της Zurabishvili. Συγκεκριμένα, η τελευταία ομιλία της προέδρου στο κοινοβούλιο θεωρήθηκε ότι στρέφεται «κατά της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης της Γεωργίας».
Το Υπουργικό Συμβούλιο δεν συντόνισε τις επισκέψεις του προέδρου σε δέκα χώρες, μεταξύ των οποίων η Γερμανία , το Ισραήλ , τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και η Ουκρανία .
.
Η προεδρική διοίκηση ανέφερε ότι από τις 31 Αυγούστου, η αρχηγός του κράτους ξεκινά συναντήσεις με Ευρωπαίους ηγέτες προκειμένου να λάβει υποστήριξη για τη χορήγηση στη Γεωργία του καθεστώτος του υποψηφίου μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το οποίο η χώρα αναμένει να λάβει τον Δεκέμβριο.

……………………………………………………………………………………………………..