Ο Δήμος Πύργου, η ΤΕΡΝΑ του πεθερού του Γεραπετρίτη και το τζάμπα χαλίκι της “αποικιοκρατικής” σύμβασης !!

Business ΕΛΛΑΔΑ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΑΛΦΕΙΟΣ : Πανελλήνιες διαστάσεις πήρε το “αποικιοκρατικό” σκάνδαλο που έχει ταράξει τα λιμνάζοντα νερά στον πολύπαθο δήμο Πύργου Ηλείας !! Την εικόνα του σκιώδους α-πολίτικου περιβάλλοντος στην ευρύτερη περιοχή του δήμου Πύργου, την αναδεικνύει στοχευμένα ο Χρήστος Αθανάσουλας, επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης για τον Δήμο Πύργου» , που δήλωσε ότι, “Ολοι τους υπηρετούν τα συμφέροντα των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, καταλήγοντας … “Με λίγα λόγια όλοι τους “χάλια, χαλίκια και χαλιά, ατάκτως ερριμμένα” .

Με τον τίτλο Βρήκε… χρυσωρυχείο η ΤΕΡΝΑ στον Πύργο! , αναδεικνύει το σκάνδαλο η Εφ.Συν. , σε ένα αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, με πρόσθετα στοιχεία που εκθέτουν την δημοτική αρχή του Πύργου Ηλείας, και με τον Δήμαρχο, όπως αναφέρει η Εφ.Συν. , να απαντά … [Με ένα «κατεβατό» χωρίς ουσία σε τοπική εφημερίδα επέλεξε ο Παναγιώτης Αντωνακόπουλος να (μην) απαντήσει στις αποκαλύψεις της «Εφ.Συν.» για τη σκανδαλώδη σύμβαση του Δήμου Πύργου με την ΤΕΡΝΑ για παροχή χαλικιού σε εξευτελιστική τιμή.]

 

Όμως, για να λέμε και “του στραβού το δίκιο” , η αποκάλυψη είχε γίνει προ μηνών από τον επικεφαλής της δημοτικής παράταξης “ΑΝΑΓΕΝΕΣΙΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΠΥΡΓΟΥ” , Χάρη Μιχαλακόπουλο !!

Συγκεκριμένα, το Δελτίο Τύπου που δημοσιεύτηκε και στον Αλφειό Ποταμό, στις 29 Μαΐου 2023, έγραφε μεταξύ άλλων :

[Η ανωτέρω ανάρτηση-προειδοποίηση δεν στάθηκε ικανή για να εμποδίσει αυτούς που διαχειρίζονται το δημοτικό χρήμα-περιουσία, ώστε να ξανασκεφτούν πριν προχωρήσουν στην υποθήκευση της περιουσίας των πολιτών, όπως αυτή την διαχειρίζεται η ΔΕΠ Α.Ε ΟΤΑ (Νταμάρι, λατομείο). Επίσημα πλέον με την απόφαση 5/2023 της ΔΕΠ Α.Ε ΟΤΑ υπάρχει σύναψη συνεργασίας με την γνωστή ΤΕΡΝΑ, κάτι για το οποίο ο ίδιος ο Δήμαρχος Πύργου έτρεξε να το φωνάξει στον κ. Πρωθυπουργό (στην επίσκεψή του), ως κατόρθωμα…]

…………

Τον “τύπον επί των ύλων” , του ορυκτού υλικού, έθεσε και ο δημοτικός σύμβουλος Νώντας Κυριαζής …

Ο Νώντας Κυριαζής είναι δικηγόρος και δημοτικός σύμβουλος στον Δήμο Πύργου. Έως τον Ιανουάριο του 2023 ήταν πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου όντας εκλεγμένος με την παράταξη του νυν δημάρχου Τάκη Αντωνακόπουλου. Εν συνεχεία ανεξαρτητοποιήθηκε. Όπως σχολιάζει στην «Εφ.Συν.»:

«Λεόντεια συμφωνία έκανε ο δήμος με την εταιρεία ΤΕΡΝΑ συμφερόντων του πεθερού του υπουργού κ. Γεραπετρίτη. Πούλησε 500.000 τόνους χαλικιού στην κατασκευαστική εταιρεία προς 13 λεπτά τον τόνο, την ώρα που οι τοπικοί εργολάβοι το αγόραζαν προς 2 ευρώ τον τόνο.

Αυτό είναι μια χαριστική συμφωνία σε βάρος των συμφερόντων του δήμου και των δημοτών. Το νταμάρι του Ελαιώνα ξεπουλήθηκε στην εταιρεία-κολοσσό γιατί αυτό εξυπηρετούσε τις προεκλογικές ανάγκες του απερχόμενου δημάρχου. Η ζημιά του δήμου και η αντίστοιχη ωφέλεια της εταιρείας ανέρχεται σε 1 εκατ. ευρώ περίπου».

…………………………………………………………………………………………………