Τολμάει και μιλάει η Νιγηρία στον Νίγηρα, χωρίς ντροπή!

TOP STORIES ΑΛΦΕΙΟΡΡΟΥΣ ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ Η ΓΩΝΙΑ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΣΑΜΙΟΥ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η Νιγηρία είναι μία χώρα που την δημιούργησαν ξένα συμφέροντα, – απο το 1879 (βλ. την τέως σημαία 1914–1952 επίσης και  Διάσκεψη του Βερολίνου του 1884-1885, γνωστή και ως Διάσκεψη του Κονγκό ή Διάσκεψη Δυτικής Αφρικής) με διαφθορές, καταδίκες απο την Διεθνή Αμνηστία, δικαστικά σκάνδαλα και τις  παράνομες δραστηριότητες της Shell  εις βάρος των φτωχών. Βάσει συμφωνίας, η Eni και η Shell απέκτησαν από κοινού το οικόπεδο OPL 245 από μια εταιρία που ανήκε στον πρώην υπουργό Πετρελαίου της Νιγηρίας Νταν Έτετε, ο οποίος καταδικάστηκε για ξέπλυμα χρήματος σε μια ξεχωριστή υπόθεση στη Γαλλία το 2007.

Δεν αποτελεί έκπληξη ότι μέχρι σήμερα ο στρατός της Νιγηρίας είναι πιθήνιο όργανο γνωστών αγνώστων και δεν ενδιαφέρεται για τα κοινά του Κράτους.

Σχετικά θέματα:

Νιγηρία. Πετρέλαιο βαμμένο με αίμα και Μπόκο Χαράμ, όπως η Αλ Κάιντα του Μπιν Λάντεν που τον προετοίμασε ο “Μίστερ Βρόμικος”

Φωνή λαού του Νίγηρα: (vid) «Έχουμε ουράνιο, διαμάντια, χρυσό, πετρέλαιο και ζούμε σαν σκλάβοι;» Τι λέει η Διακήρυξη της Γαλλικής Επανάστασης;