Στη Βόρεια Κορέα ο Σόιγκου και κινεζική αντιπροσωπεία για την 70ή επέτειο από το τέλος των εχθροπραξιών στον πόλεμο της Κορέας.

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ρωσσική στρατιωτική αντιπροσωπεία με επικεφαλής τον υπουργό Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου έφτασε στη Βόρεια Κορέα, ανέφερε το υπουργείο Άμυνας στο κανάλι του Telegram .
“Στο Διεθνές Αεροδρόμιο Sunan (προάστιο της Πιονγκγιάνγκ), πραγματοποιήθηκε επίσημη τελετή συνάντησης για τη ρωσσική αντιπροσωπεία με τη συμμετοχή μιας εταιρείας τιμητικής φρουράς του Λαϊκού Στρατού της Κορέας. Στο αεροσκάφος του αεροπλάνου, ο Υπουργός Άμυνας της ΛΔΚ, στρατηγός του στρατού Kang Sun Nam, υποδέχθηκε τον επικεφαλής του ρωσσικού αμυντικού τμήματος”, αναφέρει το δημοσίευμα.
.
Η ρωσσική αντιπροσωπεία από τη Ρωσσία θα λάβει μέρος στους εορτασμούς που είναι αφιερωμένοι στην 70ή επέτειο από το τέλος των εχθροπραξιών στον πόλεμο της Κορέας.
Το ρωσσικό υπουργείο Άμυνας τόνισε ότι η επίσκεψη θα συμβάλει στην ενίσχυση των στρατιωτικών δεσμών μεταξύ Μόσχας και Πιονγκγιάνγκ και θα αποτελέσει σημαντικό στάδιο στην ανάπτυξη της συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών.
………………..
Κινεζική αντιπροσωπεία θα παραστεί σε τελετουργικές εκδηλώσεις στη Βόρεια Κορέα
Η επίσκεψη κινεζικού κόμματος και κυβερνητικής αντιπροσωπείας στη Βόρεια Κορέα θα βοηθήσει στη δημιουργία συνθηκών για μια πολιτική διευθέτηση του ζητήματος της Κορεατικής Χερσονήσου, δήλωσε η εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών Μάο Νινγκ σε ενημέρωση την Τρίτη.
.
Νωρίτερα, το Τμήμα Διεθνών Σχέσεων της Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας (CCP) ανακοίνωσε ότι αντιπροσωπεία κόμματος και κυβέρνησης από την Κίνα, με επικεφαλής τον Αντιπρόεδρο της Μόνιμης Επιτροπής του Εθνικού Λαϊκού Κογκρέσου (NPC PC) Li Hongzhong, θα επισκεφθεί τη Βόρεια Κορέα από τις 26 Ιουλίου για να συμμετάσχει σε αναμνηστικές εκδηλώσεις για τον εορτασμό της 70ης επετείου του Πολέμου της Κορέας .
.
«Πιστεύουμε ότι αυτή η επίσκεψη θα συμβάλει στην υγιή και σταθερή ανάπτυξη των σχέσεων μεταξύ Κίνας και ΛΔΚ, στην ενίσχυση της ειρήνης και της σταθερότητας στην περιοχή και στη δημιουργία συνθηκών για πολιτική διευθέτηση του προβλήματος της χερσονήσου», δήλωσε ο Μάο Νινγκ.
.
Ο πόλεμος της Κορέας – μια ένοπλη σύγκρουση μεταξύ της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κορέας (Βόρεια Κορέα) και της Δημοκρατίας της Κορέας ( Νότια Κορέα ) – ξεκίνησε στις 25 Ιουνίου 1950 και διήρκεσε μέχρι το 1953. Επισήμως, ο πόλεμος δεν έχει ακόμη τελειώσει· αντίθετα, ισχύει η συμφωνία κατάπαυσης του πυρός που συνήφθη στις 27 Ιουλίου 1953 στο συνοριακό σημείο Phanmunjom.
.
Στον πόλεμο της Κορέας συμμετείχαν αμερικανικά στρατεύματα υπό τη σημαία του ΟΗΕ , οι ένοπλες δυνάμεις της ΛΔΚ και της Νότιας Κορέας, καθώς και ο στρατός των Εθελοντών του Κινεζικού Λαού.
.
Πηγή : RIA Novosti
…………………………..
σ.σ. : Στον πόλεμο της Κορέας συμμετείχε και η Ελλάδα με εκστρατευτικό σώμα … Τι γύρευε στην άλλη άκρη της γης ;; Μα φυσικά για τα συμφέροντα των ΗΠΑ !!

…………………………………………………………………………………….