Η “Ατλαντίδα του Βορρά” και η δολοφονική τιμωρία του <Θεού> με χιλιάδες νεκρούς για ένα γουρούνι!

TOP STORIES Η ΓΩΝΙΑ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΣΑΜΙΟΥ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ

Η Βόρεια Θάλασσα δεν είναι μόνο ένας δημοφιλής προορισμός διακοπών, τέως αγωγών, αλλά και πηγή μύθων και θρύλων. Ένα από αυτά: το μυστηριώδες νησί Rungholt….

Η “Ατλαντίδα της  Βόρειας Θάλασσας

Οι ειδικοί χρησιμοποίησαν μαγνητικές τεχνικές για να βρουν κάτω από τη λάσπη, την ιστορική περιοχή στα ανοιχτά της βόρειας ακτής της Γερμανίας κοντά στα σύνορα με τη Δανία.

Η εκπληκτική ανακάλυψη έρχεται περισσότερα από 660 χρόνια μετά τη βύθιση της πόλης το 1362, χτυπημένη από μια σφοδρή καταιγίδα.

Σύμφωνα με τον μύθο, ο Θεός έστειλε στην πόλη την κακοκαιρία ως τιμωρία για τις αμαρτίες των κατοίκων της, χιλιάδες από τους οποίους πέθαναν. Περισσότερα

Αποκαλείται επίσης η “Ατλαντίδα της Βόρειας Θάλασσας” – και παραμένει ένα μυστήριο μέχρι σήμερα.

Ο οικισμός Rungholt βρισκόταν στη Θάλασσα Wadden, κάπου μεταξύ του Pellworm και του Nordstrand, πριν βυθιστεί πριν από αιώνες.

Το Rungholt λέγεται ότι ήταν ένας πολύ πλούσιος τόπος – χάρη στην εξόρυξη και το εμπόριο αλατιού τύρφης, το οποίο λέγεται ότι πωλούνταν στη Βρέμη και το Αμβούργο, γράφει η ταξιδιωτική πύλη “Travelbook”.

Για μεγάλο χρονικό διάστημα, ο οικισμός θεωρήθηκε θρύλος...

Αλλά το 1938, οι ιστορικοί απέδειξαν τελικά την πραγματική του ύπαρξη.

Η εμπορική συμφωνία του Αμβούργου αποδεικνύει την ύπαρξή του

Όπως γράφει η πύλη του κρατιδίου Schleswig-Holstein, το Rungholt ήταν, σύμφωνα με έγγραφα, μία από τις επτά ενορίες του πρώην νησιού Strand και σημαντικός εμπορικός τόπος του Edomsharde, μιας διοικητικής περιφέρειας στο Βόρειο Φρίσλαντ. Το “Rungholt” σημαίνει όσο και το “Niederholz”, λέει.

Εν τω μεταξύ, όμως, αυτό δεν είναι απλώς ένας μύθος, αλλά θεωρείται βέβαιο, όπως γράφει η κρατική πύλη του Σλέσβιχ-Χολστάιν.

Πλημμύρες δύο

Η δεύτερη πλημμύρα (του ΑΓΙΟΥ Μάρκελλου) συνέβη  το 1362, και το Rungholt έπεσε θύμα της.

Η εκ νέου (Βλ. Αγία Γραφή, Εξόδος ΙΑ 5) δολοφονική μανία του “Θεού”

Το τι προκάλεσε την αμείλικτη πλημμύρα δεν είναι σαφές. Στο βιβλίο του “Buch der unheimlichen Orte in Deutschland” (Βιβλίο απόκοσμων τόπων στη Γερμανία), ο ιστορικός Henning Aubel περιγράφει μια ιστορία του 1666 που υποτίθεται ότι απεικονίζει το ακριβές γεγονός:

Σύμφωνα με αυτήν, δύο μεθυσμένοι αγρότες μέθυσαν και ένα γουρούνι και στη συνέχεια κάλεσαν τον ιερέα του νησιού για να δώσει στο ζώο το χρίσμα του αρρώστου.

Όταν ο ιερέας αρνήθηκε, οι αγρότες έριξαν μπύρα πάνω στις σπονδές και τις γκοφρέτες που υποτίθεται ότι αναπαριστούσαν το ψωμί του Μυστικού Δείπνου.

Στη συνέχεια, ο ιερέας λέγεται ότι ζήτησε από τον Θεό να τιμωρήσει τους κατοίκους του Rungholt για τη βλασφημία τους.

Η παλίρροια της καταιγίδας λέγεται τότε ότι σάρωσε το Rungholt αφού ο ιερέας είχε αναζητήσει ασφάλεια. Τώρα το νησί λέγεται ότι στέκεται αλώβητο στο βυθό της Βόρειας Θάλασσας.

Σύμφωνα με τον μύθο, ο πλούτος είχε διαφθείρει τους κατοίκους του Rungholt, τους είχε κάνει εγωιστές και βλάσφημους.

Ωστόσο, όπως αναφέρει η κρατική πύλη του Σλέσβιχ-Χόλσταϊν, είναι πιθανότερο ότι τα αναχώματα του Ρούνγκχολτ ήταν πολύ χαμηλά και δεν άντεξαν το κύμα καταιγίδας.

Το Rungholt αποτελεί πλέον παρελθόν, αλλά οι κυνηγοί θησαυρών συνεχίζουν να προσπαθούν να βρουν απομεινάρια του νησιού στο βυθό της θάλασσας.

Ποτέ δεν βρέθηκαν πλούτη, αλλά αποτυπώματα χαμηλών αναχωμάτων, λέβητες, αυλάκια αρότρου και, το 1880, τα απομεινάρια δύο υδατοσυλλεκτών.

Απομεινάρια της βυθισμένης πόλης θα μπορούσαν να βρεθούν ακόμα – αυτά φυλάσσονται στο Κρατικό Μουσείο του Σλέσβιχ-Χόλσταϊν, στο Nissenhaus στο Husum και στο Rungholtmuseum Pellworm.

Στην πραγματικότητα, οι παλιοί χάρτες δείχνουν ένα μικρό δάσος στην περιοχή. Μεταξύ άλλων, αυτό θεωρείται ένδειξη ότι το Rungholt υπήρξε πράγματι.

Αλλά ένας χάρτης του σχεδιαστή Johannes Meyer από το 1636, μια διαθήκη από το 1345 στην οποία αναφέρεται το Rungholt και μια εμπορική συμφωνία με εμπόρους του Αμβούργου από το 1361 αποδεικνύουν επίσης ότι το Rungholt δεν είναι απλώς ένας μύθος.

Η παλίρροια της καταιγίδας ως τιμωρία για τις στάχτες του Θεού

Τι συνέβη όμως στο θρυλικό νησί; Σύμφωνα με το μύθο, το Rungholt, όπως και η Ατλαντίδα, βυθίστηκε στη θάλασσα όταν η δεύτερη παλίρροια του Marcellus, που ονομάζεται επίσης “grote Mandränke”, έπληξε τον οικισμό το 1362 και παρέσυρε το νησί στη Βόρεια Θάλασσα.

Επεξεργασία κειμένου από την:

ΠΗΓΗ