Η YLB της Βολιβίας υπογράφει συμφωνίες λιθίου με ρωσσικές και κινεζικές εταιρείες

Business

Η Βολιβία ανακαλύπτει 2 εκατομμύρια τόνους επιπλέον αποθέματα λιθίου, συνεργάζεται με την Κίνα και τη Ρωσσία εν μέσω της αυξανόμενης ζήτησης για μπαταρίες EV

Οι συμφωνίες θα επιτρέψουν την παραγωγή 100.000 τόνων ανθρακικού λιθίου το 2025 από τις αλυκές της Βολιβίας, σύμφωνα με το Mining Technology .

H κρατική εταιρεία της Βολιβίας Yacimientos de Litio Bolivianos (YLB) υπέγραψε συμφωνίες-πλαίσιο με το Uranium One Group με έδρα τη Ρωσία και τον όμιλο Citic Guoan της Κίνας για την ανάπτυξη πόρων λιθίου στη χώρα.

Οι δύο συμφωνίες περιλαμβάνουν συνολική επένδυση 1,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων (9,67 δισεκατομμύρια δολάρια) για την απελευθέρωση των αποθεμάτων λιθίου της Βολιβίας, τα οποία είναι από τα πιο άφθονα στον κόσμο.

Η επένδυση προβλέπει την ανάπτυξη δύο μονάδων επεξεργασίας απευθείας εξόρυξης λιθίου (DLE) στο Pasto Grande και στο Uyuni Norte. Τα εργοστάσια DLE αναμένεται να παράγουν τουλάχιστον 45.000 τόνους ετησίως (tpa) ανθρακικού λιθίου.

Ο υπουργός Υδρογονανθράκων και Ενέργειας της Βολιβίας Φράνκλιν Μολίνα δήλωσε στο Reuters σε εκδήλωση στη Λα Παζ: «Με αυτές τις συμφωνίες, η χώρα μας θα μπορέσει να παράγει περίπου 100.000 (μετρικούς) τόνους ανθρακικού λιθίου το 2025 στις αλυκές Uyuni, Coipasa και Pasto Grandes».

Οι αλυκές της Βολιβίας εκτιμάται ότι διαθέτουν αυτό που φημίζεται ότι είναι οι μεγαλύτεροι πόροι λιθίου στον κόσμο, που αποτελούνται από 21 εκατομμύρια τόνους, σύμφωνα με το Γεωλογικό Ινστιτούτο των ΗΠΑ.

Μια μονάδα της ρωσικής κρατικής πυρηνικής εταιρείας Rosatom, Uranium One Group σχεδιάζει να επενδύσει 600 εκατομμύρια δολάρια (52,7 δισεκατομμύρια Rbs) στο έργο με δυναμικότητα παραγωγής 25.000 tpa ανθρακικού λιθίου και δυνατότητα περαιτέρω επέκτασης της παραγωγής με βάση τα αποτελέσματα των δραστηριοτήτων γεωλογικής εξερεύνησης.

Ο Molina είπε ότι η Citic Guoan σχεδιάζει να επενδύσει 857 εκατομμύρια δολάρια (6,22 δισεκατομμύρια γιουάν). Η κινεζική εταιρεία αναμένεται επίσης «να εξετάσει την επένδυση σε εργοστάσια μπαταριών και την εγκατάσταση, πιθανώς με τεχνικές μελέτες, ενός εργοστασίου συναρμολόγησης οχημάτων, για να δημιουργήσει μια πραγματική επανάσταση ηλεκτρικών μεταφορών».

……………………………………………………………………………………………..