16 εκατομμύρια δέντρα θύματα στον πόλεμο με τις ανεμογεννήτριες !!

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Εικονογράφηση: insider.co.uk.

ΑΛΦΕΙΟΣ : Μιας και είναι δύσκολο να χρησιμοποιηθούν “πύρινα οπλικά συστήματα” στη Σκωτία, όπως στην Ελλάδα, χρησιμοποιούν τα αλυσοπρίονα !!

Η Σκωτία κόβει 16 εκατομμύρια δέντρα για πράσινη ενέργεια

Υπήρξε σκάνδαλο στη Σκωτία. Η κυβέρνηση επέτρεψε να κοπούν εκατομμύρια δέντρα για να εγκατασταθούν αιολικά πάρκα.

«Η Myri Goujon, η υπουργός Αγροτικών Υποθέσεων της κυβέρνησης της Σκωτίας, παραδέχτηκε ότι έκοψαν εκατομμύρια δέντρα για να κατασκευάσουν περισσότερες τουρμπίνες. Αυτό είναι μέρος των σχεδίων του φιλοκυβερνητικού Εθνικού Κόμματος της Σκωτίας για την επίτευξη καθαρών μηδενικών εκπομπών στη Σκωτία την επόμενη δεκαετία». γράφει η Scottish Daily Express.

Το δημοσίευμα επικαλείται στοιχεία ότι οι υπουργοί ενέκριναν την κοπή σχεδόν 16 εκατομμυρίων δέντρων για την κατασκευή αιολικών πάρκων σε δημόσια γη. Από το 2015 έχουν κοπεί 7,2 εκατομμύρια δέντρα και από το 2000 15,7 εκατομμύρια.

1.700 δέντρα κόβονταν την ημέρα, υπολόγισε η Scottish Daily Express. Από το 2000, 7.800 εκτάρια δάσους έχουν απελευθερωθεί από τα δέντρα, σύμφωνα με κυβερνητικά στοιχεία.

Ο υπουργός Αγροτικών Υποθέσεων της Σκωτίας εξήγησε ότι οι επενδυτές σε αιολικά πάρκα θα κάνουν ένα παρασκήνιο και η κυβέρνηση είναι έτοιμη να εγκρίνει την εγκατάσταση 20.000 ακόμη στροβίλων, που θα προσθέσουν 20 GW πράσινης ισχύος στο δίκτυο της Σκωτίας. Αυτό είναι περισσότερο από ό,τι μπορούν να προσφέρουν σήμερα τα υπάρχοντα αιολικά πάρκα (19 GW).

Η κυβέρνηση της Σκωτίας αντιμετώπισε τις επιθέσεις φυτεύοντας 500 εκατομμύρια δέντρα από το 2000.

Πηγή

………………………………………………………………………………………………….