Διαδηλωτές εισέβαλαν στην πρεσβεία της Σουηδίας στη Βαγδάτη

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Αεροφωτογραφία της Βαγδάτης, Ιράκ - RIA Novosti, 1920, 20/07/2023
© AP Photo / Hadi Mizban Εναέρια άποψη της Βαγδάτης, Ιράκ. Φωτογραφία αρχείου
Εκατοντάδες διαδηλωτές εισέβαλαν στη σουηδική πρεσβεία στη Βαγδάτη και της έβαλαν φωτιά, μετέδωσε το Reuters , επικαλούμενο πηγές που γνωρίζουν την κατάσταση.
.
Σύμφωνα με την πηγή του πρακτορείου, κανείς από τους υπαλλήλους της διπλωματικής αποστολής δεν τραυματίστηκε. Η πληροφορία αυτή επιβεβαιώθηκε στη συνέχεια από το σουηδικό υπουργείο Εξωτερικών, το οποίο χαρακτήρισε το περιστατικό σοβαρή παραβίαση της Σύμβασης της Βιέννης.
.
Την ίδια ώρα, το ιρακινό υπουργείο Εξωτερικών καταδίκασε τον εμπρησμό. Το τμήμα τόνισε ότι οι αρχές της χώρας ανέθεσαν «στις αρμόδιες υπηρεσίες ασφαλείας να διεξαγάγουν επείγουσα έρευνα και να λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για τον εντοπισμό των συνθηκών του συμβάντος και τον εντοπισμό των υπευθύνων».
Η διαδήλωση έγινε την παραμονή της αναμενόμενης καύσης του Κορανίου στη Στοκχόλμη.
.
Νωρίτερα το Γαλλικό Πρακτορείο μετέδωσε ότι η σουηδική αστυνομία εξέδωσε άδεια για μια ενέργεια με το κάψιμο του ιερού βιβλίου των μουσουλμάνων κοντά στην ιρακινή πρεσβεία στην πρωτεύουσα της σκανδιναβικής χώρας.

Το πρακτορείο AFP ανέφερε ότι η ιρακινή αστυνομία χρησιμοποίησε κανόνια νερού για να διαλύσει τους διαδηλωτές έξω από τη σουηδική πρεσβεία στη Βαγδάτη. Οι διαδηλωτές διαλύθηκαν επίσης με όπλα αναισθητοποίησης.

Πηγή

………………………………………………………………………………………………